top of page

In the spotlight:

 

Mark Koolen – Modefotograaf

 

Ik help ontwerpers met goede commerciële beelden zodat ze zich hoger en opvallender in markt kunnen zetten.

 

Ik werd me al vroeg bewust dat je voor een bepaalde stijl kon kiezen, dat je de keuze hebt om te bepalen wat je uitstraalt en hoe je in de wereld staat. Toen ik 13 was, wilde ik bijvoorbeeld dat ik later net zo een strakke uitstraling zou hebben als Bruce Wayne, met mooie kleding en een mooie stijlvolle woning en klasse. Ik vond het leuk om met m’n moeder of vriendin te shoppen en coole kleding te vinden. Tot mijn verbazing kocht ik altijd broeken en truien die enkele maanden later enorm in bleken te zijn, wat ik natuurlijk erg leuk vond.

 

Fotografie heeft me van jongs af aan altijd al geïnteresseerd, dit omdat mijn vader overal foto’s van schoot. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik zo veel oud materiaal van mezelf heb, elke foto is een stukje geschiedenis waar je gedachten bij hebt. Toen ik 22 was kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex, hierdoor ging er een wereld voor me open.

In de wereld van de fotografie ging alles pas echt snel. Ik vermoed omdat ik altijd heel snel was uitgekeken op de standaard dingen als familieportretten en stelletjes fotograferen.

 

Via een andere fotograaf kwam ik in aanraking met modelfotografie, en toen ging er een wereld voor me open. Twee grote passies gecombineerd brachten me helemaal in mijn element; creëren en stijl. Elke foto is ook anders, 2 foto’s direct na elkaar geschoten zijn zo verschillend. De menselijke emotie brengt dit aspect naar voren, en dit is het aspect waarom ik graag met mensen werk.

 

Al jaren investeer ik geld in apparatuur en tijd in shoots. Alle vrije tijd ging op aan testshoots, locaties bekijken, leren editen, meetings met andere mensen in het vak en genieten van deze wereld. Ik heb altijd grote doelen voor ogen gehad en deze streef ik nog net zo na als toen ik begon. Ik denk dat ik door mijn positiviteit en behulpzaamheid veel juiste mensen op mijn pad heb gekregen. Al deze mensen hebben me geholpen om te bereiken wat ik nu heb mogen bereiken, fotografie met geweldige mensen, kleding, accessoires, visagisten, styling en alle andere aspecten van deze wereld. Ik heb mogen fotograferen voor fantastische opdrachtgevers in prachtige landen, en hier geniet ik intens van.

 

Mijn doelen en dromen zijn fotograferen voor de beste en bijzonderste designers ter wereld op de meest prachtige locaties. De wereld overvliegen voor cliënten en met grote teams de geweldigste beelden schieten. Al met diverse internationale publicaties ben ik druk op weg, maar alle hulp is natuurlijk welkom. Ik heb al diverse ontwerpers mee in de markt mogen zetten door mijn stijl fotograferen en het vinden van goede teams van professionals. Ik help anderen graag omdat ik zonder hulp van anderen ook niet had kunnen doen wat ik nu doe. Samen met mijn cliënten de wereld veroveren, dat is mijn grote uitdaging.

 

Waar ik aan denk en wat ik belangrijk vind:

– Luisteren naar cliënten om gericht te kunnen werken.
– Dat wat cliënten willen uitstralen vertalen naar hoge kwaliteit foto’s.
– Meedenken om een plan naar een hoger niveau te tillen.
– De juiste locaties zoeken, zodat het maximale sfeer ademt.
– Desgewenst scouten van geschikte modellen, stylisten en visagisten.

 

Voor wie ben ik een waarde verhogende toevoeging:

– Mode- sieraden- & accessoiresontwerpers.
– Webshop’s en winkels die reclamefoto’s van een hoger niveau wensen.
– Ondernemers die onderscheidend promotiemateriaal wensen.

 

Internationale publicaties:

– Linger Magazine (USA)
– The Alchemist Magazine (USA)
– Fashionising (UK)
– Hensel (DE)
– LST Models (AT)

 

http://www.markkoolen.com

 

 

MUA: Mirjam van Wiggen Model: Allison Augustus Designer: Helda Dawud

MUA: Charatsri Chankracharng Model: Antje Reitsma Designer: David Paulus

MUA: Charatsri Chankracharng Model: Antje Reitsma Designer: David Paulus

Model: Jeroen Veraa Styling: Filipe mode

MUA: Mirjam van Wiggen Model: Noëlla Mawuenyega

MUA: Angelique Bond Model: Laura Theys

MUA: Sarah Alderliesten Model: Inge van Dooren

MUA: Esme Roding Model: Shareena Dwarka

MUA: Mirjam van Wiggen Model: Laura Theys & Frederique Axelle Goud Styling: Joanne Maalderink

MUA: Mirjam van Wiggen Model: Noëlla Mawuenyega

bottom of page