top of page

Interviews  / Stories

Modelagency Real Looks

Zara

Zara

Zara

Zara

Yarno

Yarno

Yarno

Yarno

Tijs

Tijs

Stephanie

Stephanie

Sarina

Sarina

Laura

Laura

Lauren

Lauren

Abiguel

Abiguel

Daisy

Daisy

Lauren

Lauren

Melissa

Melissa

Silke

Silke

Lara&Luna

Lara&Luna

Sarah

Sarah

Roy

Roy

Silke

Silke

Lara&Luna

Lara&Luna

Abiguel

Abiguel

Arne

Arne

Daisy

Daisy

Lara&Luna

Lara&Luna

Isabelle

Isabelle

Isabelle

Isabelle

Febe

Febe

Erancan

Erancan

Gezellig gesetteld achter een kop dampende koffie bij Michel thuis begint Mariska hem met vragen te bestoken.

 

>>Hoe is ons gezamenlijk avontuur eigenlijk begonnen?>>

Vraagt Mariska zich hardop af. Als voormalig hoofdredacteur van het bedrijfsmagazine van de Nederlandse Spoorwegen (NS) had ze onder anderen als taak om de coverfoto te verzorgen. Ze zocht hiervoor iedere maand een andere fotograaf en model(len) om het thema mee uit te werken. Op een dag klopte ze ook bij Michel aan. Via via had ze zijn werk mogen bewonderen en zijn urbanachtige stijl beviel haar wel. Tweemaal verzorgde Michel de covershoot van het magazine. Toen het magazine stopte met bestaan, mijmerde ze iets over een modellenbureau te willen gaan beginnen als nieuw project. Michel haakte hierop in. Hij koesterde al jaren dezelfde droom. Mariska was flabbergasted. “Meen je dat?“ vroeg ze hem met klem. En dat deed Michel: “Zo opperde Mariska op een gegeven moment dat het haar wel leuk leek om een modellenbureau te runnen. Dat was ook iets voor mij, ik kende immers al veel modellen en als fotograaf kon ik voor hun een portfolio aanleggen en dat zou meegenomen zijn. Vanaf dat moment stond het modellenbureau in de steigers en stilaan begonnen we aan de voorbereidingen”.

En zo geschiedde. Ongeveer een jaar later werd Modelagency Real Looks geboren.

 

>>Hoe verloopt ons contact met het model?>>

“We blijken heel erg gelijkgestemde zielen te zijn” vindt Michel stellig. “We voelen elkaar feilloos aan en merken dat we echt op één lijn zitten qua gevoel naar zaken toe” beaamt Mariska. “Bij onze fotoshoots bijvoorbeeld denken we doorgaans hetzelfde over het selecteren van modellen. Michel kijkt vervolgens of ze fotogeniek voor de lens zijn en ik kijk mee op de achtergrond. We vullen elkaar aan”. Michel neemt een slok koffie en knikt instemmend: “Het model moet uiteraard eerst laten weten dat ze interesse heeft en dan wordt er een afspraak gemaakt voor een fotoshoot. Maten worden opgenomen en foto's worden gemaakt. Tijdens de shoot leren we elkaar dan wat beter kennen en weten we ook wie we voor ons hebben. Het klinkt heel eenvoudig en gemakkelijk, maar op deze manier halen we er wel de gemotiveerde mensen uit. Komt een model bijvoorbeeld niet opdagen op een afgesproken shoot, zonder verwittiging, dan weten we al dat er geen motivatie is. Bovendien kunnen we met een shoot een tweede selectie maken. Enkel uitstraling hebben is natuurlijk niet voldoende, het moet ook op foto kunnen overgebracht worden. Het model moet zich ook voor de camera kunnen bewijzen”.

>>Wat voor soort modellen zien we graag terug in ons bestand?>>

Michel raakt op dreef: “Modellen die de gangbare kledingmaat bezitten zonder dat ze extreem slank of extreem vol zijn. Het is vooral een natuurlijke uitstraling die telt. Het is ook niet nodig om superlang te zijn, daarom hebben we als minimum 1m65 bij de vrouwen en 1m75 bij de mannen geopperd. Hierdoor komen er veel meer mensen in aanmerking die in onze bestanden kunnen komen. We beseffen uiteraard ook wel dat deze mensen niet mee kunnen in de catwalk van grote kledingmerken, maar buiten dat is er nog zoveel meer modellenwerk te doen. De modellen in onze bestanden moeten dus vooral fotogeniek zijn met de juiste verhoudingen”.

 

>>Wat is onze visie?>>

Michel: “Er zijn zoveel getalenteerde mensen met een fotogenieke uitstraling, waarvan we denken dat ze iets kunnen betekenen in de modellenwereld. Veel van deze mensen hebben echter niet de superslanke maten of de juiste lengte die in de fashion geëist worden en die soms toch wel niet helemaal realistisch zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat er ook een markt bestaat voor deze mensen en willen hun graag ook een kans bieden. Daarom dat we niet dadelijk in de fashion van start willen gaan, maar we zien het eerder richting de gangbare maten en verhoudingen. Het klantenbestand voor ons modellenbureau zal ook eerder in deze richting zijn, daarbij denken we vooral aan de reclame, allerhande winkels, kleding voor de man of vrouw in de straat, spots op TV en dergelijke waar ze vooral fotogenieke mensen zoeken. Mensen die niet dadelijk de high fashion nastreven, maar die er goed en gezond uitzien met eerder normale maten. De naam Real Looks, is dan ook heel doordacht gekozen, we willen mensen zoals ze werkelijk zijn, met een spontane en natuurlijke uitstraling”.

 

>>Hoe zie jij ons modellenbureau in vijf jaar Michel?>>

“We willen het vooral rustig opstarten en gaandeweg ons klantenbestand opbouwen. Het is vooral iets wat we graag doen en het is daarom ook niet noodzakelijk dat we grote winstcijfers nastreven of het grootste modellenbureau van het land worden. We willen een goed bureau zijn, zowel voor de klanten als voor de modellen. Over vijf jaar zie ik ons samenwerken met een degelijk klantenbestand en betrouwbare modellen, leuke contacten, waarbij het modellenbureau een goede en degelijke reputatie heeft”.

 

>>Wat is ons plan van aanpak naar potentiële opdrachtgevers?>>

“Ondertussen hebben we een aantal modellen gescout en is ons modellenbestand voldoende gevarieerd om klanten op te gaan zoeken. De klanten waar we vooral aan denken zijn deze van de wat grotere winkels en dat hoeven niet enkel kledingwinkels zijn. Bedrijven die mensen nodig hebben om op reclamefolders te komen of in magazines te staan. Dat kan ook zijn voor reclame op TV. Kortom iedereen die iemand zoekt met een fotogenieke uitstraling die op hun beurt hun eigen klanten aanspreekt. Daarom ook dat we een ruim modellenbestand hebben van zowel kinderen, jongeren evenals volwassenen, mannen en vrouwen. Mariska heeft al veel ervaring in verband met opdrachtgevers zoeken, netwerken en marketing. Zelf heb ik daar een bescheiden ervaring in, maar kom daar ook geregeld mee in contact door mijn hoofdberoep, hetzij dan op een ander niveau”. Mariska beaamt het feit dat ze veel ervaring heeft opgedaan door andere functies die ze uitoefende binnen de NS. Ze beweegt zich met gemak door allerlei lagen. Of het nu een schoonmaker is of een directeur. Ze is creatief, klantvriendelijk, direct en intuïtief naar de mensen toe en ziet dat alles als haar persoonlijke kracht. Amen (knipoog).

 

>>De marketing zal ik dus voornamelijk voor mijn rekening nemen, maar wat is verder jouw rol?>>

Michel: “Als fotograaf kom ik natuurlijk in aanmerking om een eerste portfolio te maken voor ons modellenbureau. Mijn jarenlange ervaring leent zich om uit te wisselen met de minder ervaren modellen, waardoor ze kunnen leren om zich van hun beste kant te laten zien. Bovendien ben ik als schilder en tekenaar ook thuis in de wereld van de kunst, waarbij artistieke inzichten van pas kunnen komen in bepaalde performances en opstellingen. Zowel Mariska als ik hebben door onze beroepsactiviteiten wel een behoorlijk zicht op fotogenieke mensen, waardoor het scouten van modellen een taak is die ons beiden toekomt. Creativiteit en media ervaring komen goed van pas in zowel als ervaring overbrengen als in een deel van de marketing. Het begeleiden en coachen van de modellen is een algemene taak van het bureau, maar is zeker voor een groot deel een gegeven dat mij goed afgaat. Mariska en ik doen de administratieve taken, maar ieder in het domein waar hij/zij zich het meeste thuis in voelt”.

 

Mariska haar kopje is leeg. Ze kijkt Michel vragend aan: “Nog een bakkie doen?”. Michel knipoogt en de koffie vloeit vervolgens rijkelijk.

 

Mariska B. de Weerdt en Michel Nulens

 

website: www.real-looks.com

emails: modelagency@real-looks.com en inschrijven@outlook.be

gsm: +32(0) 474199925

 

 

bottom of page