top of page

Interviews  / Stories

Stéfani Bosschaerts

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben afgestudeerd in 2014 na een traject van 3 jaar International Business en een masterjaar. Ik ben voor mijn studies naar Madrid getrokken om daar de cultuur op te snuiven van mijn favoriete land, taal, volk, noem maar op. Ik ben alles behalve een huismus dus hoe vaker ik op stap ben en hoe verder – hoe liever ik het heb. Toen ik terug kwam, was het dan ook moeilijk om de smaak van het studeren terug te pakken te krijgen dus brak ik mijn masterjaar in de helft van het jaar af en besloot ik de rest van het jaar te reizen en mijn eigen ding te doen. Begin 2015 ben ik dan fulltime begonnen op de aankoopdienst van Metallo Chimique, een koperraffinaderij te Beerse. Buiten de kantooruren vind je me 5/6 dagen op 7 in de fitness waar ik voornamelijk aan krachttraining doe gecombineerd met bodypump, yoga en body balance. Een gezonde geest in een gezond lichaam is voor mij erg belangrijk. Het gevoel dat ik dan ook heb na een goede training is onbeschrijfelijk! Naast dit alles en het modellenwerk in het weekend en op avonden volg ik ook nog een opleiding tot styliste.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik denk eens je begint met dingen op te noemen dat je als vrouw nogal moeilijk stopt met opsommen wat er beter zou kunnen. Niemand is perfect en dat is ook net het mooie er aan. Iedereen heeft wel iets waar hij zich aan stoort. Ik denk dat ik me voornamelijk stoor aan het litteken in mijn gezicht. Ik betrap me er vaak op dat ik de kant zonder litteken mijn goede kant noem etc. of dat ik denk dat het extreem opvalt, terwijl sommige van mijn echte goede vrienden het zelfs nog nooit opgemerkt hadden. Zo zie je maar dat het enkel maar belangrijk wordt als je je er zelf te hard op focust.

 

Hoe ben je begonnen als model?
Ik denk dat het ruim 10 jaar geleden is dat ik mijn eerst catwalk opdracht heb gedaan. Ik werd via via gevraagd om eens langs te komen op de casting. Toen waren het voornamelijk hele kleine opdrachten en occasioneel eens een shoot, maar ik was ook nog veel te onzeker om me er echt mee bezig te houden. In de loop der jaren ben ik wel eens gescout geweest voor bureau’s maar dat draaide altijd op hetzelfde uit – met mijn 170 cm ben ik nogal aan de kleine kant. Een aantal jaar geleden nam ik de draad terug op.

 

DAVY GAGNON

FILIP MOERMAN

JAN CORNELIS

 

Wat denk je van het werk als model?
Ik heb het van in het begin graag gedaan, al moet je er wel in groeien. Een goede brok gezonde zenuwen voor ik aan een opdracht begin is niet abnormaal, maar eens ik voor de camera sta ben ik helemaal à l’aise. Het is niet zoals de meesten denken ‘even poseren en klaar’. Van een hele dag shooten ben je blij als er 5 goede foto’s uitkomen. Er wordt gehamerd op de kleinste details – wat ik zelf ook wel heel belangrijk vind aangezien ik vrij perfectionistisch ben van karakter. Het is een leuke job maar je moet erg goed om kunnen met kritiek. Zo heb ik op 1 van mijn eerste opdrachten te horen gekregen dat ik ‘toch wel aan de dikkere kant was’ en of ik ‘geen 5 kilo kon afvallen tegen volgende week’.

 

Wat is uw schoonheidsregime?
Voor mijn gezichtsbehandelingen vertrouw ik steevast op de kennis van Dr Karavani. Ik gebruik enkel de voorgeschreven producten van zijn Ikari-cosmetics lijn. Ook ga ik regelmatig langs in zijn kliniek Carpe te Antwerpen voor allerlei gelaatsbehandelingen. Mijn grootste troef is ongetwijfeld mijn haar. Er komt geen extension aan te pas en hoeft enkel eens hier en daar wat bijgewerkt worden voor de juiste slag er in te hebben. Ik ben er dan ook zelf best trots op. Voor extra glans en versteviging verzorg ik het met de argan olie van Jardin Joli.

PHIL EGGEN

THIERRY GOOVAERTS

GUNTHER FRANS

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik heb dit jaar redelijk veel op de planning staan. Mijn modellenwerk loopt goed en ook mijn opleiding tot styliste neemt versnelling. Ik ben begin dit jaar begonnen met als doel de opleiding op een jaar af te ronden in plaats van 5 jaar. Dit omdat ik volgend jaar een intensieve stylist cursus zou willen volgen aan ‘The School of Style’ in LA of New York.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik heb al een heel aantal leuke shoots op mijn cv staan, maar omdat mijn passie voor mode nog altijd overheerst vind ik het zelf het leukst als ik het kan combineren. Zo heb ik al een aantal leuke opdrachten voor kledingwinkels achter de rug. De jaarlijkse Clouds of Fashion modeshow is er zeker 1 van. Ook werk ik regelmatig voor Les Filles d’Anvers. Daar heb ik onlangs nog mee de webshop voor geshoot, dus afwachten naar het resultaat nu!

 

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?
Stel van in het begin grenzen op die je niet wil overschrijden en hou je er aan. Zeg je ‘hmm naaktfotografie is niets voor mij’ doe het dan ook niet en laat je niet ompraten om het wel te doen door anderen. Uiteindelijk ben jij het die voor de camera staat en moet jij je er goed bij voelen. Je moet iets doen omdat je het graag doet, niet omdat het je wordt opgelegd. Laat je ook niet ontmoedigen als je een keertje afgewezen wordt. Er zijn altijd opdrachten en modellenbureaus die nu eenmaal niet naar jouw typerende schoonheid op zoek zijn.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een super leuk initiatief. Zelf lees ik het elke maand door als ik eens een rustig moment heb. Het is altijd interessant ervaringen van andere modellen te lezen of om de ervaringen van de andere kant van de lens te horen. Je steekt er altijd wel dingen uit op!

www.facebook.com/stefani.bosschaerts
www.instagram.com/inafetsstreahcssob

 

DAVY GAGNON

FILIP MOERMAN

MIMSY PHOTOGRAPHY

ROBBERT POEL

bottom of page