top of page

Interviews  / Stories

Anita Bos

Kun je ons iets vertellen over jou?
Naast het model staan werk ik fulltime in de financiële wereld. Vanwege gezondheidsklachten zag ik op mijn 23e geen andere weg dan te stoppen met mijn HBO-Rechten studie. Hierna heb ik een aantal jaren in Groningen achter de bar gestaan. In mei 2014 vond ik een nieuwe baan in Amsterdam. In juni 2014 heb ik vanwege mijn baan alles achtergelaten in Drenthe en ben ik verhuisd richting Amsterdam. Ik ben naast mijn vaste baan ook promotiewerk gaan doen om ook in mijn nieuwe omgeving mensen te leren kennen. Dit is nu een klein beetje uit de hand gelopen en sinds een jaartje ben ik ook freelancer. Hierdoor sta ik regelmatig voor grote merken als hostess op grote beurzen.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Als ik de mogelijkheid had om iets aan mezelf te veranderen, zou ik er toch voor kiezen om dit niet te doen. Niemand is perfect en perfectie nastreven in het uiterlijk maakt in mijn ogen niet gelukkig. Lets face it, ooit worden we, hopelijk, allemaal oud en verschrompeld.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben begonnen als bruidsmodel door te reageren op een advertentie op facebook. Ik loop nog regelmatig in bruidsjurken maar heb daarnaast ook mijn modellenbestaan in de fotografie uitgebreid. Mijn eerste twee shoots waren bij Sasha van Maanen. Sasha gaf mij veel zelfvertrouwen en vertelde mij dat ze wel iets in mij zag. Voor de tweede shoot hanteerden we het thema “House of Cards”. Ik mocht hierbij The Joker spelen. Een foto van deze shoot heeft eerder als Foto van de Dag in Modellenland Magazine gestaan.

Fotoraaf: Kasper Van der Spoel - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotoraaf: Kasper Van der Spoel - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotograaf: Marcello Gonzales - Muah: Kimberley Franck

Wat vind je van het werk als model?

Door het modellenwerk heb ik veel nieuwe mensen leren kennen waaronder heel leuke mannen en vrouwen waarmee ik ook buiten shoots om bijna dagelijks contact heb. Misschien zelfs vrienden en vriendinnen voor het leven gemaakt. Naast het samenwerken, de gezelligheid en natuurlijk de resultaten, vind ik het ontmoeten van nieuwe mensen misschien wel het leukste aan het model staan.

 

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
Een leuke levenspartner en een paar kinderen zouden leuk zijn. Maar die komen helaas niet op bestelling J.

Door verschillende gezondheidskwalen in het verleden heb ik mezelf aangeleerd niet te veel te plannen voor de toekomst. Vaak komen de echt leuke dingen onverwachts op mijn pad. Ik kan dingen gaan plannen maar het loopt toch altijd anders dan ik had gepland.


Wat is jouw schoonheid regime?

Mijn schoonheidsregime? Ik mijd varkensvlees omdat deze puistjes veroorzaken. Daarnaast ben ik een drama wat betreft een schoonheidsregime. Ik word dit jaar 28 en smeer nog altijd geen crèmepjes. Ik zou meer water moeten drinken, maar dit schiet er vanwege mijn drukke schema vaak volledig bij in. Daarnaast probeer ik gezond te eten en regelmatig te sporten. Maar daarentegen ben ik vaak laat thuis en woon in boven een erg goede snackbar wat het allemaal niet gemakkelijker maakt.
Hoe dan ook, ik denk dat schoonheid van binnen komt. Daarnaast straal je wanneer je het geluk vindt in de kleine dingen. Wanneer jij lacht, vinden mensen jou al snel mooier. De maten doen er dan niet meer toe.

Foto:  Martin Bierman - Muah: Ilja Jonkbloed

Foto:  Martin Bierman - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotografe: Sasha van Manen - Muah: Donna Borkus - Assist: Monique RM

Wat zijn sommige van jouw favoriete ervaringen tot nu toe?

De eerste keer dat ik werd opgemaakt door een visagiste. Dat potloodje zo dicht bij mijn ogen.. doodeng! Daarnaast vind ik het altijd leuk om met de camera van de fotograaf, de fotograaf zelf te fotograferen, selfies te maken of andere mensen van het team te fotograferen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze skills nog een beetje moet oefenen, maar soms komt er nog best een geinige foto uit.


Heb je nog een advies voor wie als model wil starten?
Laat je niet aanpraten dat je te dik bent. Ik word contant afgewezen bij bureaus vanwege mijn maten. Mijn curves zijn misschien wel mijn handelsmerk. Ik ben er in ieder geval blij mee en trots op! Daarnaast vooral geen dingen doen waar je spijt van krijgt. Laat een fotograaf jou niet ompraten wanneer jij dingen niet wilt doen.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het erg leuk weer eens in Modellenland Magazine te staan. Ik pas sinds januari serieus gestart met het model staan voor foto’s dus het is ook een enorm compliment om zo snel al gevraagd te zijn voor deze rubriek.

 

https://www.facebook.com/anita.bos.5

Fotoraaf: Kasper Van der Spoel - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotograaf: William Aponno - Mua: Donna Borkus - Hair: Marolijn Duermeijer

Fotoraaf: Kasper Van der Spoel - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotoraaf: Kasper Van der Spoel - Muah: Ilja Jonkbloed

Fotograaf: William Aponno - Mua: Donna Borkus - Hair: Marolijn Duermeijer

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page