top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Anita van der Berg

Kun je ons iets vertellen over jou?

 

Mijn naam is Anita van der Berg, ben 21 jaar oud, woon sinds kort in Venlo in de provincie Limburg maar kom oorspronkelijk uit Friesland.

Ben op dit moment bezig met het laatste jaar van de opleiding allround schoonheidsspecialiste. In mijn vrije tijd ben ik de laatste tijd veel bezig met retouchen van foto’s en verder vind ik het erg leuk om te shoppen, te chillen met mijn vriend en natuurlijk modellenwerk! :)

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

 

Als ik echt iets zou moeten veranderen dan zou het aan mijn uiterlijk sowieso mijn lengte zijn, zou graag ongeveer 5 cm langer willen zijn. En innerlijk zou ik graag nog wat meer zelfvertrouwen willen hebben. Maar voor de rest ben ik erg gewoon erg tevreden over mijzelf!

 

 

Hoe ben je begonnen als model?

 

Iets meer dan een jaar terug werd ik via facebook gescout voor een missverkiezing, daar zeiden ze dat ik eerst wat zelfverzekerder moest worden en dat ik misschien wat shoots moest doen en catwalk om dat te bereiken. Dat heb ik gedaan en zo leer je snel via facebook veel fotografen en visagisten kennen en zo is het modellenwerk begonnen J .

 

Wat denk je van het werk als model?

 

Doe het nu iets langer dan een jaar en vind het erg leuk om te doen! Het is leuk en afwisselend werk, elke shoot is weer anders, bijna bij elke shoot leer je weer nieuwe aardige mensen kennen en je komt op veel verschillende plekken waar je normaal niet zou komen.

 

Wat is uw schoonheid regime?

 

Ik gebruik bijna geen make up op mijn huid zodat ik een mooiere huid blijf houden want met een shoot krijg je meestal al genoeg make up op je gezicht.Omdat ik de opleiding schoonheidsspecialiste doe wordt mijn huid wel vaker behandeld op school of op stages, verder zelf reinig ik mijn huid met milk voordat ik naar bed toe ga en zo nu en dan gebruik ik dagcrème.

 

MUA Mirjam van Wiggen - Model Noëlla Mawuenyega

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

 

Modellenwerk hoop ik nog lang te kunnen doen en er van te kunnen genieten hoop natuurlijk dat ik in de toekomst wat meer betaalde opdrachten binnenhaal.

Verder wil ik graag een eigen schoonheidssalon beginnen in de toekomst, mij meer gaan verdiepen in fotograferen en beter leren retouchen van foto’s.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 

De meeste fotoshoots zijn erg leuk en speciaal om te doen, elke shoot is weer een nieuwe leuke ervaring. Catwalkshows lopen doe het niet zo vaak omdat ik er eigelijk te klein voor ben maar de shows die ik heb gelopen vond ik erg leuk om te doen en je ontmoet meestal ook weer leuke mensen en het is altijd weer spannend om de catwalk op te lopen maar zo onzettend leuk.

 

Heeft u nog een advies voor degenen die willen starten als model?
 

Stuur eerst een paar foto’s zonder make up naar alle goede modellenbureaus en geef niet snel op als je een afwijzing krijgt er zijn erg veel bureaus.

En als je graag wilt beginnen met shooten raadt ik het aan om je aan temelden bij modellen facebook groepen zo leer je snel veel fotografen en modellen kennen, maar voordat je met iemand samen gaat werken kijk goed naar het profiel en de foto’s van diegene!

 

 

By: Michel Zoeter

 

 

bottom of page