top of page

Interviews  / Stories

Make-Up Artist: Anne-Marie Gieske

Ik ben Anne-Marie Gieske en werk als Make-Up Artist.

Naast mijn werk ben ik ook nog getrouwd, heb drie kinderen en een hond.

In het verleden heb ik altijd in de horeca gewerkt als gastvrouw en later ook als sommelier. Ondanks dat dat een vak is waar je heel veel leuke mensen ontmoet, en altijd bezig bent, heb ik er vorig jaar voor gekozen om wat anders te gaan doen.

 

Make-Up heb ik altijd heel leuk gevonden en vooral de creatieve kant ervan trekt mij heel erg aan.

Dus ben ik afgelopen jaar de gerenommeerde vakopleiding visagie gaan volgen, bij de School van Mieke Petiet in Amsterdam.

Na een jaar vol nieuwe indrukken, creativiteit, leuke medestudenten en heel veel informatie, heb ik in juni mijn diploma behaald. Vanaf oktober 2015 mag ik deelnemen aan de Gruppo Select, de opleiding om mijn eigen creativiteit en stijl te ontwikkelen.

 

Via school, contacten op Facebook en andere PR, heb ik al diverse shoots en andere uitdagingen mogen aangaan. Het liefst werk ik wel met een moodboard. Dat betekent niet dat het allemaal exact zoals het board gerealiseerd moet worden, maar wel iets in de sfeer ervan. Vaak hou ik er ook van, om de initiatiefnemer te zijn van shoots. Inspiratie voor een moodboard, voor make-up en stijl haal ik van Pinterest, uit magazines, modeshows, maar ook gewoon van mensen op straat. De styling voor mijn eigen shoots, verzorg ik vaak ook zelf, love it!!

 

De make-up die ik gebruik voor mijn opdrachten komen uit diverse winkels. De merken waar ik het meest van gecharmeerd ben zijn Kryolan, MAC en T. LeClerc (prachtige poeders!). Elk merk heeft toch zijn specialiteit, en iedere visagist heeft, denk ik, andere voorkeuren.

 

In de toekomst zou ik graag nog meer themashoots willen realiseren met modellen met een getinte huid, en aziatische modellen. Ook zou ik graag backstage bij een grote show willen meekijken, en uiteraard nog meer artistieke make-ups willen neerzetten!

 

AM Visagie https://www.facebook.com/AMVisagie

 

Model Anastasia Reshetnikova

Fotografie Daniel Chorup

Model Janice Babel - Fotograag Stef Hartog

Model Kristel Shannon - Fotografie Sylvia Dral

zelfportret

Model Monique RM - Fotograaf Marcello Gonzales

Model Paula Schaareman

Fotograaf Nancy Schoenmakers

Model Tinotenda Mushore - Fotografie Josi Nihot

Model Tinotenda Mushore - Fotografie Josi Nihot

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Annelies Coppieters (mua Nicole Geheniau)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page