top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Brenda Taga (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Brenda en ik ben in november 21 jaar geworden. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de lerarenopleiding voor het secundair onderwijs, met de keuzevakken Frans en informatica. Ik ben een heel sportief iemand, ik train bijna dagelijks en ben sinds kort ook met Muay Thai begonnen. Vroeger deed ik topsport (volleybal), dus die sportieve kant is er al van kleins af aan. Verder ben ik een grote dierenvriend en hou ik ervan om tijd te spenderen met mijn familie. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in mode, dus modellenwerk is echt mijn ding!

 


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag minder perfectionistisch zijn. Langs de ene kant is dit wel een goede eigenschap omdat ik steeds op tijd en in orde ben, maar langs de andere kant is dit soms vervelend omdat ik nooit genoegen neem met minder. Ik vind dat modellenwerk mij in het algemeen als persoon hard heeft veranderd, ik ben hierdoor bijvoorbeeld veel zelfzekerder geworden. Over het algemeen ben ik wel tevreden met de persoon die ik ben geworden, maar ik denk dat iedereen wel iets klein heeft dat hij/zij wil veranderen aan zichzelf.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Positief: door topsport ben ik een doorzetter geworden in het leven, ik geef niet meteen op wanneer er iets niet goed gaat en ik blijf vechten voor wat ik wil. Ik ben ook steeds vriendelijk, zeker tegen mensen die ik niet ken omdat ik vind dat iedereen dezelfde kans verdient. Negatief: vaak ben ik te perfectionistisch en wil ik te veel, dan eis ik te veel van mezelf.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben ondertussen nog maar een jaar modellenwerk aan het doen. Dit is omdat ik, zoals eerder vermeld, hiervoor altijd topsport heb gedaan (volleybal). Hiermee heb ik best wel mooie momenten beleefd, zoals het European Youth Olympic Festival in 2011 en een Europees Kampioenschap in 2012, maar topsport is niet altijd goed voor je lichaam. Het is dan ook voornamelijk door een blessure dat ik gestopt ben. Toen ik opeens weer veel vrije tijd had, ben ik gaan zoeken naar nieuwe uitdagingen. Ik ben vooral met modellenwerk begonnen door mijn mama en broer, zij hebben mij aangemoedigd om dit te proberen.


Wat denk je van het werk als model?

Ik vind modellenwerk heel leuk om te doen omdat je altijd iets nieuw voorgeschoteld krijgt. Elke modeshow of fotoshoot is anders, dus je weet niet altijd wat je moet verwachten. Die variatie vind ik heel goed en heb ik ook echt nodig. Als iemand mij zou vragen om te kiezen tussen catwalk en fotoshoots, zou ik niet weten wat zeggen want ik vind ze beide heel leuk om te doen.

Ik vind ook dat modellenwerk heel erg onderschat wordt, iedereen denkt dat het gemakkelijk is omdat je “gewoon een beetje moet stappen” of “mooi in de camera moet kijken”. Dit is helemaal niet zo, ik ben altijd kapot na een dag werken!


Wat is uw schoonheid regime?

Ik train vooral heel veel, dat vind ik heel belangrijk. Ik doe dit niet enkel om fit te blijven, maar ook voor mijn gezondheid. Verder probeer ik ook steeds alle koekjes uit mijn leven te bannen, maar dit is echt wel moeilijk voor mij en lukt ook niet altijd. Verder vind ik het belangrijk om mijn gezicht goed te verzorgen. Een egale huid doet wonderen op foto’s!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Naar de toekomst toe wil ik meer tijd in mijn modellencarrière steken. Ik moet eerst op Erasmus vanaf januari t.e.m. mei, waarna ik van plan ben om hier meer in te gaan investeren, want dan lopen mijn studies ook net ten einde. Ik hoop ver te geraken, ook al besef ik dat dit niet gemakkelijk is in deze branche.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik doe mee aan de wedstrijd Model&Mannequin 2017. Hiervoor zijn we met de finalisten naar Parijs gegaan om daar fotoshoots te doen, dit was heel erg leuk. Ik heb ook verschillende leuke catwalk-momenten beleefd, ik vind het steeds spannend om te zien wat ik mag dragen! Het is ook steeds leuk om verschillende fotografen en andere medewerkers te leren kennen, ik heb hier al veel leuke momenten mee beleefd.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou graag in het algemeen meer modeshows willen lopen en meer fotoshoots willen doen, druk bezig zijn dus. Een droom van mij is om een lingeriemerk te vertegenwoordigen.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Gewoon proberen! Als je dit echt wil doen, ga je best naar meerdere modellenbureaus en vraag je hun eerlijke mening. Misschien zit er iemand tussen die echt iets in jou ziet, dan ben je vertrokken. Veel oefenen is ook belangrijk, doe zeker voldoende fotoshoots en probeer je verlegenheid van je af te zetten.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een leuk magazine, omdat je veel nieuwe modellen, make-up artiesten en fotografen kan ontdekken. Je leest ook effectief meer over hun leven en je leert hen beter kennen, dus dat vind ik wel interessant.

 

https://www.facebook.com/brenda.taga

Jan Huysmans

Jan Huysmans

Jan Huysmans

Jan Huysmans

Douglas Ros

Douglas Ros

Jan Huysmans

Jan Huysmans

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

DanyPeleman__4697.jpg

DanyPeleman__4697.jpg

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Dany Peleman

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

Bert Decoene

bottom of page