top of page

Interviews  / Stories

Burak Evren

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Burak Evren. Ben in 1982 in Istanbul geboren en woon sinds kort in Nederland. Heb in Istanbul communicatie gestudeerd. Tijdens mijn functie bij de media/communicatie afdeling van de gemeente heb ik een passie gekregen voor fotograferen en heb mijzelf hierin ontwikkeld.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Na mijn studie heb ik enkele banen gehad. 6 jaar geleden ben ik bij de gemeente gaan werken al media/communicatie manager. Hier heb ik kennisgemaakt met professionele fototoestellen en ben begonnen met fotograferen.

 

Wat is je juiste doel?

Wil mij zelf verder ontwikkelen en een goede fotograaf in eigen klassen worden.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Tijdens het fotograferen voel ik me erg vrij en kan ik me goed uitdrukken. Het is een deel van mijn leven en vind het zeer uitdagend om mensen te kunnen laten zien wat ik allemaal zie vanuit mijn fototoestel.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Iedereen kijk anders en iedereen heeft zijn eigen stijl van fotograferen. Ieder fotograaf is hierdoor anders. Dit is grootste onderscheid die er is tussen ons allemaal.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Eigenlijk van mij zelf. Wat er in mijn hooft speelt wat er door mij heen probeer over te brengen aan mijn foto’s. mijn gevoelens, mijn agressie enz.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Nee, sfeer en mijn modellen geven mij een richtlijn en doe wat er op dat moment het beste is.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Probeer tijdens het fotograferen de juiste licht te gebruiken zo hoef ik niet veel te bewerken. Als dit wel noodzakelijk is gebruik ik programma Lightroom.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Zeker foto’s op locatie. Natuurlijke licht zorgt altijd voor mooiere foto’s.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Hou van verlaten industriele plekken. Sfeer bij zulke plekken en vrijheid vind ik er fijn.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Tijdens een vakantie in Noord-Cyprus zijn wij naar het verlaten stad in Famagusta geweest. hier is echt sprake van gouden strand en turquoise blauwe water. Daarachter een stad die helemaal leeg is. hier heb ik hele mooie foto’s kunnen maken. hier zou ik zeker terug willen gaan.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

wat echt een ontdekking voor mij is geweest is het niet gebruiken van flits tijdens het fotograferen. buiten met natuurlijke ligt werken en blijven proberen heeft heel veel opgeleverd aan mijn ontwikkeling.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

met mijn foto’s nog meer mensen bereiken. Veel meer met bedrijven werken zodat mijn foto’s op meerdere plekken te zien is.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Vind het leuk met modellen werken die vrouwelijk zijn en dit ook uitstralen. Mooi zijn hoeft niet perce en zegt ook niet altijd veel. Een andere look, iets aparts zorgt altijd voor mooiere foto’s.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

vind het heel leuk om dit soort werken te bekijken. Voor visualisatie is het zeker aan te raden.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld ?

Fotograaf is een leefstijl en is op geen enkel manier te omschrijven. Vergeet niet dat een 1 foto veel meer kan vertellen dan een boek.

 

https://www.facebook.com/burakevren34

bottom of page