top of page

Interviews  / Stories

Caroline Karte

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Om tureluurs van te worden zoveel …

 

1000 Dingen nog te doen,
Maar ja als je ook Make-up artist, Hairstylist, Stylist, Modelcoach, Art Director, PR, Brand Ambassadeur en binnenkort ook nog organisator van een totaal nieuw concept in Fashionbeleving bent dan heb je het ook knetterdruk.

 

“Duizendpoot of duizend pootjes in mijn hoofd”

Caroline Karte, eigenaar van het nieuwe “FashionVogue-bedrijf A La Karte Pro Fashionals”
verteld haar nieuwe verrassende visie op Fashion en alles en iedereen die daarbij hoort.

 

Hoe ik in dit wereldje terecht ben gekomen ?


Ik ging met mijn oudste dochter die voor Styliste aan het leren was naar Beurs Vrouw om interessante bedrijven te zoeken. Op een gegeven moment lopen we voorbij een stand die opleidingen voor Visagie geeft, en ik zeg super enthousiast: ” DAT IS LEUK!! Waarom doe je dat er niet bij ?” “Neeuuu was het antwoord is niks voor mij”. 


Ik,  altijd eigenwijs en mijn zin willen hebben, nam toch een folder mee om een half jaar later bij de grote schoonmaak de folder te vinden, de week ervoor hadden we een lekkere meevaller van de belasting ontvangen dus daar ging ik.
Tijdens de opleiding begon ik al te mijmeren over mijn carrière als  make-up artist.


Ben altijd al een BIG DREAMER geweest,   ga altijd voor het hoogst haalbare ( tenminste dat dacht ik toen..) Amsterdam Fashionweek. Als ik daar toch eens modellen zou kunnen opmaken dat zou geweldig zijn.

In een korte tijd is ze omhoog geklommen en heeft de Visagie en Hairstyling ontwerpen gemaakt voor New York Fashionweek & LA Fashionweek voor designer Carmichael Byfield.

 

Hoe komt ze in zo korte tijd zo ver ?


Natuurlijk kom je er alleen als keihard hebt gewerkt, Caroline heeft veel ervaring opgedaan bij fotoshoots, editorials en fashionshows. Met als resultaat een indrukwekkend uitgebreid portfolio.
Caroline is een echte duizendpoot ze kan en doet van alles, soms wel wat teveel misschien.
Visagie, hairstyling, styling, model coaching, editorials organiseren, Public Relations, photoshop, video’s editen, en natuurlijk ook de minder leuke dingen als de administratie.

 

Ik werk op vooral op gevoel, in de opleiding heb ik wat handigheidjes en technieken geleerd maar eigenlijk wist of kon ik het meeste al. Wanneer je met je gevoel een visagie en hairstyling neerzet geeft dat zo’n rush. Ik wordt er heel gelukkig van! Vaak vragen modellen of de fotograaf : ”Wat ga je maken? Ben zo benieuwd”
Mijn antwoord is altijd :”Ik ben ook heel benieuwd, geen idee wat eruit komt, mijn mood het moodboard en de ‘shapes’ van het model bepalen”
Het moodboard, verhaal en de styling geven me altijd inspiratie en dan laat ik het maar gewoon gebeuren. Zodra ik ging nadenken over technieken werd het vaak een rommeltje dus dat doe ik maar niet meer.


Al snel komt ze erachter dat haar “Big Dream” niet zo Big was. Ze dacht goed geld te verdienen op grotere shows en met fotoshoots maar het levert niet echt veel op. Heel veel Shows maar ook andere takken van de (met name Nederlandse fashion markt) gaan ervan uit dat er wel voor exposure gewerkt wordt. Ook wel TFP genoemd of te wel Time for Pictures ?

 

Caroline : “Tja, als je nog aan het leren/oefenen bent, nieuwe dingen wilt uitproberen en je naam aan het maken bent, dan werk je natuurlijk wel zo nu en dan op TFP basis. Maar in voornamelijk Nederland lijkt het wel of het raar is om geld te verdienen …  mensen vinden het vreemd als je je tarieven geeft,
Je hoort zo vaak  : ” Oh werk jij niet op TFP dan ?? “
En mijn antwoord is dan altijd : “Heb vorige week nog aan mijn huisbaas gevraagd of ik in mijn woonark op TFP mag wonen....maar nope helaas en ook het brood bij de bakker krijg ik ook niet op TFP basis mee..”

 

De shows en de fotoshoots zijn allemaal geweldig, je krijgt er een enorme kick van verteld ze vol enthousiasme en passie!
Iedereen is bezig om een mooi resultaat te maken, het hele team wil mooie foto’s of een mooi geheel op de catwalk.  Er is de voorpret van het samenstellen van een team, maken van moodboards, zoeken naar locaties, modellen casten, kleding uitzoeken. Van de shoot of de show zelf krijg je zoveel genoegdoening alles komt bij elkaar en met het hele team maak je fantastische resultaten. Na de shoot is het gespannen afwachten op de resultaten van de fotograaf of bij een show de fotografen.  Al met al een aantal weken van blije gevoelens daar doen we het allemaal voor. Maar waar het allemaal mooi, goed en geweldig is, zijn er natuurlijk ook mindere aspecten.
Het lijkt wel of er in de fashionwereld overal geld tekort is, dat er maar een klein segment veel geld verdient en de rest weinig of niks.
Designers moeten grote bedragen neertellen om een show te lopen, Modellen en backstage crews werken voor een klein bedrag of gratis. Er worden gouden bergen beloofd, veel pers, veel buyers, veel celebraties.

Allemaal gebakken lucht is het natuurlijk niet want als je slim gebruik kunt maken van het feit dat je er bent geweest, dat je er hebt gewerkt, geeft we wel behoorlijk aanzien. Het staat super in je portfolio, maar er blijft toch die ene maar blijft in mijn hoofd rondspoken
Maar we willen er toch allemaal onze huur ervan betalen, we willen er toch aan verdienen, we willen er toch van leven ?

De hersenen van deze grote blonde dame gingen aan het werk, de raderen begonnen te draaien en er ontstond een idee  .. een beetje groot idee .. een beetje heel groot idee ( maar ja wat wil je als je motto “Always Think Big” is )

Een Royal Vogue Experience waar iedereen geld verdient !

 

Caroline: Tja hoe ik het precies ga doen, daar kan ik nog niet al te veel over kwijt. Het is een hele nieuwe manier van denken. Een hele andere opzet. Wat ik wel kan vertellen is dat het een Chance to Change en een echte Challenge wordt maar de volgende dingen kan ik nu al beloven:

  • iedereen die meewerkt in en aan de Vogue Experience verdiend gegarandeerd geld

  • iedereen die meewerkt in en aan de Vogue Experience kan in the picture staan ( ook de backstage crews, fotografen, stylistes, visagistes, hairstylistes, dressers etc.etc. !)

  • het wordt een Royal Event van grote klasse en groot formaat met grote namen

  • sponsoren krijgen echt waar voor hun geld

 

EVERYBODY CAN BE A STAR !    

 

Caroline is op dit moment op zoek naar bedrijven, sponsoren en freelancers die willen samenwerken in de
vorm van een Crowd Company.


Samen zijn we sterk, ieder moet alleen doen waar hij of zij knettergoed in is dan wordt het een succes.

JUST WORK HARD AND PASSIONATE !

Iedereen die meewerkt aan “Royal Vogue Experience” heeft eigen verantwoordelijkheid over zijn of haar gedeelte van het geheel. Hoe harder je werkt hoe meer geld je gaat  verdienen.
Er is ruimte voor goede ideeën en initiatieven, maar er zijn ook al heel veel gave ideeën die je zo kunt gebruiken.

Op dit moment zijn er diverse bedrijven en freelancers die participeren, maar er kunnen er altijd meer bij,
des te groter de Crowd Company des te groter het event.
Iedereen die met fashion is verbonden en iets voor de organisatie kan betekenen, kan zich sowieso aanmelden, zijn daarnaast op zoek naar,
Bedrijven zoals:
Kledingdesigners , schoen-, sieraden-, horloge-, tassen-, accessoire designers,
modellenbureaus, visagie en hairstyling opleidingen, make-up merken, hairstyling merken, magazines, boutiques, fashion gerelateerde winkels,
software ontwikkelaars IT, administratie kantoor etc.

Zzp’rs of freelancers
Modellen, visagistes, hairstylistes, stylisten, fotografen, software ontwikkelaars IT , administratief medewerkers, kleedsters noem maar op
Aanmelden en meer informatie via alakarte@hotmail.com

Model: Irene Woortman Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Irene Woortman Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Irene Woortman Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

Model: Sytske Kooistra Fotograaf: Jacob Possel Makeup/Hair: Caroline Karte

bottom of page