top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Fotograaf / Model: Chantal van den Broek

‘Surrealistische zelfportretten maken vind ik leuk’

Mijn naam is Chantal, ik ben 18 jaar en ben net gestart met een Hbo-opleiding aan de Fotovakschool. Ik fotografeer echter al langer, namelijk sinds begin 2014. Hiervoor was ik echter ook al bezig met fotografie, ik had namelijk al een aantal keer model gestaan voor andere fotografen. Dit vond ik erg leuk, maar wilde toch ook mijn eigen creativiteit uitten, wat ik met fotografie kon doen. Wat ik tot nu toe voor een foto’s heb gemaakt ligt nogal uiteen; van surrealistisch en conceptueel tot beauty-achtige en emotionele foto’s. Als ik mijn eigen stijl zou moeten beschrijven, zou dat ook een mix zijn van die 4 bovengenoemde stijlen.

 

Wat ik het vaakst fotografeer is voor sommige mensen al duidelijk, voor diegene die dat niet weten; mezelf. Al vond ik het altijd al leuk om leuke foto’s van mezelf te hebben, gaat het hier bij mijn zelfportretten niet om. Redenen om bij voorkeur mezelf te fotograferen zijn bijvoorbeeld dat ik zelf meestal van te voren een idee van hoe ik de foto eruit wil laten zien qua pose en emotie. Ik ben ervan overtuigd dat je dan ook het best zelf model kan zijn, jij weet wat je wilt.

 

Daarnaast experimenteer ik de laatste tijd veel met make-up, kleding, manieren van bewerken, licht, noem het maar op. De resultaten vallen ook wel eens een beetje tegen (gelukkig nooit heel erg ;)). Om die reden zou ik het vervelend vinden om foto’s die ik zelf tegen vindt vallen, aan een ander model te moeten leveren.

 

Wat ook fijn is aan jezelf als model hebben; je kan foto’s maken wanneer jij tijd en zin hebt. Je hoeft dan dus geen rekening te houden met anderen. Soms  zou ik het ook lastig vinden om dingen van een model te vragen. Neem bijvoorbeeld het ergens op de grond gaan liggen of je haar vies maken, dat soort dingen. Ik heb geen gezeur met contracten en kan zelf beslissen of en waar ik mijn zelfportretten publiceer.

 

In de toekomst zou ik erg graag mijn geld willen verdienen met fotografie (wie wil dat nou niet?) en werken met professionele teams. Het is mijn droom om gezien te worden door middel van publicaties, of het nou als model of als fotograaf is, allebei lijkt het me geweldig.

 

Mocht je meer van me willen weten/zien of met me samenwerken, hoor ik graag van je. Mail: chantalv.d.broek@hotmail.com 

https://www.facebook.com/chantalvandb

Model: Eva Vannopen

By: Michel Zoeter

MUA Mirjam van Wiggen - Model Noëlla Mawuenyega

bottom of page