top of page

Interviews  / Stories

Chinouk Van Baelen

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Chinouk, geboren en getogen te Hasselt. Momenteel ga ik nog naar school, daar studeer ik ASO Economie - Moderne Talen.

Zoals vele andere meisjes verkies ik natuurlijk een namiddagje shoppen boven alles. Ik hou me ook veel bezig met mode; wat de trends zijn, wat de must-haves zijn. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien in het dagelijkse leven, maar less is more. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in kunst, natuurlijk spendeer ik geen dagen in musea maar ik probeer toch wel eens te gaan kijken en er een bepaalde kennis over te ontwikkelen.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Persoonlijk vind ik dat een jongedame haar sterkste troeven moet kennen en ook moet weten hoe ze deze moet uitspelen. Natuurlijk is er altijd wel iets wat je wilt veranderen aan jezelf. Voor mijn uiterlijk zou dat mijn lengte zijn. Ik heb niet de typische gewenste modellenlengte (vanaf 1m70). Dus ik zou graag nog iets of wat willen groeien, hopelijk ben ik nog niet volgroeid en komt dat nog. Voor mijn innerlijk zou dit geduld zijn. Ik ben totaal geen geduldig persoon en dat werkt soms al eens in mijn nadeel.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik poseerde altijd voor de spiegel en oefende zo mijn poses. Mijn mama had dan eens gepolst bij een fotografe of zij eens een fotoshoot wilde doen met mij, gewoon voor de fun. Het werd toen een beetje duidelijk dat ik “wel goed op papier pak” en ik de lens graag op mij gericht heb. Maar over een jaar heb ik dan besloten om er toch mee verder te gaan en ben ik mij gaan voorstellen bij een modellenbureau. Zij hebben mij aangenomen en sindsdien heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn portfolio uit te breiden en kansen te krijgen.

 

Wat denk je van het werk als model?

4Ik ben er sowieso van overtuigd dat het een harde wereld is. Nu, daar bevind ik me nog lang niet. Maar op het topniveau en je manier opwerken lijkt me helemaal geen makkelijke taak. Je moet ook opgemerkt worden en ik geloof wel dat als je echt goed bent, je er wel uitkomt. Ik ben misschien een geluksvogel, maar ik heb nooit moeten letten op mijn eetgewoontes.

Photo by: Lieze Vogels - MUA: Emmelie Moons

Photo by: Nico D’Hondt - MUAH: Daisy Terwingen

Photo by: Nico D’Hondt - MUAH: Daisy Terwingen

Wat is uw schoonheidsregime?

Zoals ik al eerder zei: ik vind het belangrijk om er voor mezelf goed uit te zien dus daar komt natuurlijk ook een schoonheidsritueel bij kijken.

Ten eerste drink ik 2 liter water per dag en geen frisdrank. Dit zuivert je lichaam en geeft je ook een mooie en stralendere huid. Ten tweede, ontschmink je altijd ’s avonds voor je gaat slapen! Ga nooit met make-up slapen! Verzorg je huid telkens voor je gaat slapen (cleanser, nachtcrème die je huid voedt). Voor de rest probeer ik altijd goede producten te gebruiken. Het is belangrijk dat je make-up mineralen bevat zodat je poriën niet verstopt geraken, want dat verhoogt de kans op puistjes en onzuiverheden.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zou graag heel veel willen reizen in de toekomst. Ons Belgenlandje heeft dan misschien wel zijn charmes, maar ik zie mezelf toch eerder wonen in een warm land hier ver vandaan. Ik zie veel meisjes op het internet die een eigen website hebben en bloggen over wat ze meemaken terwijl ze de wereld afreizen. Dat lijkt me super om te doen!

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn leukste ervaring tot nu toe was de fotoshoot die ik mocht toen voor Nina Magazine (het weekendblad van Het Laatste Nieuws). De fotoshoot vond plaats in een appartement in Antwerpen. Overal hingen dure kleedjes en tasjes die werden geleend voor die dag. Door de styliste werd ik gekleed in een stijl waarmee ik mezelf niet echt had geassocieerd. Maar het resultaat mocht er echt wel wezen. Ik denk dat het altijd een toffe ervaring is wanneer je een leuke ploeg rondom je hebt en mensen die je aanmoedigen om uit je comfortzone te komen.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Wees gewoon jezelf. Doe geen gekke dingen die je anders maken of je meer doen lijken op een ander. Weet wat je sterkste kanten zijn en breng deze ook op de voorgrond. Het geeft je altijd voordeel als je weet waar je goed in bent en waarvoor je staat. Probeer een sterke portfolio op te bouwen die jou het beste presenteert. En laat je nooit ontmoedigen door een tegenslag, on to the next one!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een geweldig initiatief. Er zijn zoveel talenten die nog niet ontdekt zijn. Het idee dat iedereen die betrokken is bij een shoot in het magazine kan komen is echt wel leuk. Zo is er een samenspel van zowel fotografen als modellen als visagisten,… Op die manier ontstaan er nieuwe contacten en worden anderen aangezet tot zichzelf misschien te ontplooien in een andere sector.

 

https://www.facebook.com/xchinouk

Photo by: Kurt Van de Velde - MUA: Severine Geeraert (Rouge Vedette) - Styling: Erika Bùs

Photo by: Filip Van Roe - Styling: Amke Rijkenbarg

Photo by: Robbert Poel Photography

Photo by: Robbert Poel Photography

Photo by: Robbert Poel Photography

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page