top of page

Interviews  / Stories

Claudia Schuurmans

Kun je ons iets vertellen over jou?
Mijn naam is Claudia Schuurmans, ik ben 24 jaar, ik woon in Deventer vanwege mijn studie. Ik studeer Interior, Design and Styling aan de Jan des Bouvrie Academie, en ik zit nu in mijn laatste jaar. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag met vrienden, kijk series op tv, sport en ben ik vaak creatief bezig in huis. Dat laatste komt voornamelijk door mijn studie, en alle ideeën die ik daar creëer, moet ik dan ook uitoefenen op mijn huisje.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
In principe ben ik tevreden over mezelf, maar voor het modellenwerk zou ik graag wat langer willen zijn, zodat ik wat meer opdrachten binnen kon halen. Qua karakter zou ik graag wat meer stressbestendig willen zijn, want ik ben nog weleens een stresskip, vanwege de druk van mijn studie.

Hoe ben je begonnen als model?
Ik had een vriendengroep waarbij bijna iedereen iets had met fotografie, als hobby of als opleiding. Ik was vaak dan hun proefkonijn en dat beviel me wel. Vaak werd er ook wel gezegd dat ik iets met modellenwerk zou moeten doen. Vervolgens in 2011 heb ik mijn haar voor het eerst kort laten knippen, sindsdien veranderde ik heel vaak van kapsel en was mij niets te gek. Totdat mijn kapper vroeg of ik niet model voor ze wilde zijn, en toen is eigenlijk het balletje gaan rollen…

Wat denk je van het werk als model?
In eerste instantie zie ik het als een uiting van creativiteit, ik doe het omdat ik het leuk vind, en dat moet ook zo blijven. Maar het feit dat er veel verwacht wordt van je, qua maten en gewicht, wordt het wereldje wel iets minder leuk. Ik wil wel graag opdrachten binnenhalen, dus ik kan deze verwachtingen ook niet negeren. Ik doe daarom voornamelijk haarmodel opdrachten, waardoor ik elke keer weer een leuk, nieuw kapsel krijg. Voor kappersmodel hoef ik ook niet perse lang en dun te zijn.

Photo: Hans Beers, MUA Emma de Rooij

Photo: Hans Beers, MUA Emma de Rooij

Photo: Hans Beers, MUA Melanie Zwienenbarg

Wat is uw schoonheid regime?
Ik gebruik geen crèmes, ik doe in het dagelijkse leven bijna nooit make-up op (alleen bij shoots en speciale gelegenheden), en ik drink veel water.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn voornaamste doel is om mijn diploma te halen, en in de verdere toekomst als interieur styliste mooie ontwerpen te mogen creëren. Daarnaast wil ik graag, zolang het mogelijk is, door te blijven gaan met model staan, zodat ik mijn creativiteit kwijt kan.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik werk vaak samen met het duo Walther Vlaanderen en Gaby Does, met hun werken is altijd een feest! Wij denken vaak hetzelfde over wat we willen bereiken met de fotografie, en ik kan vaak ook mijn ideeën bij hun kwijt. Verder vond ik het een geweldige ervaring dat ik als haarmodel mocht lopen voor HOB london op de WELLA trendvision show.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Blijf jezelf, doe het omdat je het leuk vind, en geniet ervan.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Het magazine vind ik een mooi concept hebben, het biedt iedereen in de modewereld om hun ervaringen met andere te delen of wat over zichzelf te vertellen. En voor de startende modellen of geïnteresseerden in de modewereld, krijgen zo een mooi kijkje in deze wereld.

 

https://www.facebook.comclaudd.007

Photo: Marcello Gonzales , MUAH Petra Hagen

Photo: Walther Vlaanderen

Photo: Marcello Gonzales , MUAH Petra Hagen

Photo: Walther Vlaanderen Fotografie, MUA Gaby Does

Photo: Luc Grobben, MUAH Melanie Zwienenbarg

Photo: Fotograaf Johan Schipper, MUAH Melanie Zwienenbarg

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page