top of page

Interviews  / Stories

Claudine Buisman

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Claudine en ik ben 17 jaar. Ik woon in een klein dorpje dichtbij Arnhem. Ik volg de opleiding voor dierenartsassistente en ik zit momenteel in het tweede leerjaar. Mijn studie neemt veel tijd in beslag, maar daarbuiten besteed ik graag tijd aan mijn paard en andere sporten, zoals hardlopen. Verder heb ik geruime tijd een relatie, waar ik ook graag tijd aan spendeer. Ik hou van mode, winkelen, feestjes, reizen en gezelligheid met vrienden. Op dit moment ben ik ook druk bezig met mijn autorijlessen, waar ik enorm veel plezier in heb! Ik word namelijk binnenkort 18 jaar, en ik wil graag mijn rijbewijs nu halen! Dagelijks breng ik mijn tijd door met verschillende dieren, zowel in de dierenartsenpraktijk als thuis en ik doe dit elke dag weer met veel liefde en passie, wat hou ik van dit werk! Ik heb een grote liefde voor dieren, al vanaf dat ik jong was. Vroeger hield ik niet van sporten, maar sinds ik met gezonde lifestyle bezig ben, ben ik sporten erg leuk gaan vinden. Thuis doe ik veel oefeningen voor mijn benen, buik en armen en verder ben ik vaak aan het hardlopen. 

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben een beginnend model. Ik ben door de voorrondes gekomen van Holland’s Next Topmodel en vanaf toen had ik de smaak te pakken. Hopelijk krijg ik in de toekomst nog veel mogelijkheden en kansen.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou op zich niets willen veranderen aan mijzelf, maar ik wil mijzelf altijd ontwikkelen. Ik ben een leergierig persoon en ik wil altijd in beweging blijven. Ik heb in deze 17 jaar al veel vooruitgangen geboekt, ik ben minder onzeker geworden en ik heb veel geleerd. Hopelijk ga ik in de komende jaren nog veel leuke dingen meemaken en kan ik hier weer van leren.


Wat denk je van het werk als model?

Professioneel model worden is echt mijn droom. Het is enorm hard werken, daar ben ik me van bewust, maar dit is écht wat ik wil. Deze maanden ben ik vooral gefocust geweest om op de juiste en gezonde manier aan mijn lichaam te werken door gezonde voeding en voldoende te sporten. Ik ben op de juiste weg eindelijk en ben tevreden met mijn resultaten zo ver. 


Wat is uw schoonheid regime?

Sporten en gezonde voeding vooral. Doordeweeks naar school draag ik amper, tot geen make-up. ’s Ochtends en ’s avonds behandel ik mijn gezicht met voedende crème, waar onder andere Aloë Vera in zit, mijn huid reageert hier erg goed op, waardoor ik nauwelijks oneffenheden of droge huid door krijg. Nadat de crème ’s ochtends ingewerkt is, gebruik ik de L’Oréal Extraordinary Oil, dit voedt en beschermd mijn huid, mijn huid wordt hierdoor ook extra soepel en zacht, ideaal! In het weekend heb ik overdag en ’s avonds altijd make-up op, daarom zorg ik voor een goede bescherming voor mijn huid. Ik haal ’s avonds altijd mijn make-up eraf en reinig mijn huid met lauwwarm water, zodat ik een schone huid heb.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

In de toekomst zie ik mij als model of met dieren werken, in allebei de richtingen heb ik enorm veel plezier! Als ik toch moet kiezen, breek ik hopelijk door als professioneel model en kan ik daarmee mijn inkomen genereren. 


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Het toppunt tot nu toe, is de ervaring van Holland’s Next Topmodel! Hierdoor ben ik namelijk gaan beseffen hoeveel plezier ik in deze fijne dagen had en dat ik echt voor het modellenwerk wil gaan. Ook vind ik het contact tussen verschillende modellen, fotografen, stylisten en visagisten erg leuk. Ik ben sociaal en ik vind het leuk om steeds weer nieuwe mensen te leren kennen en te reizen.

 

zelfportret

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Het is belangrijk om verzorgd eruit te zien bij elke casting waar je komt. Verdiepen en selecteren in het bureau waarvoor je een casting wilt doen en kijken of het modellenbureau bij jou past. Het is belangrijk dat je veel voor het modellenwerk over wilt hebben, veel sporten en gezonde voeding heeft hoge prioriteiten als je de juiste maatjes wilt hebben. Het is af en toe zwaar, maar uiteindelijk heb je er wat moois voor terug.  Ga ook na welke kant je op wilt, de ene wilt de commerciële kant op en de ander weer de High Fashion. Maar vooral; blijf jezelf, heb plezier en geniet van elke opdracht!

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind Modellenland Magazine super! Het is erg leuk om allemaal verschillende modellen, fotografen, stylisten, visagisten hun werk te zien. De verschillende interviews met verschillende mensen is interessant, iedereen heeft weer een andere visie en mening over dit vakgebied, dat vind ik leuk om te lezen. Alle foto’s zien er professioneel en mooi uit, ik kijk vol bewondering naar elke pagina van dit magazine!

https://www.facebook.com/xclaudinebuisman?fref=ufi

 

Photo credits: Evely Duis
 

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page