top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Nikki Bogaerts (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Nikki Bogaerts, in augustus ben ik 18 jaar geworden. Ik ben afgestuurd in de richting lichamelijke opvoeding en sport. Het is een zeer leuke richting waar veel discipline en inzet bij komt kijken. Zeker een aanrader voor mensen zoals ik, die niet kunnen stilzitten.

Vanaf mijn 6 jaar ben ik beginnen paardrijden. Dit heb ik 10 jaar intensief gedaan op nationaal niveau in de discipline jumping. Op mijn 16 jaar was ik vastbesloten om model te worden en heb de paardenwereld achter mij gelaten. Sinds een jaar heb ik een vriend die voetbalt en ga ik trouw naar al zijn wedstrijden kijken. Voor mijn achtiende verjaardag heb ik van mijn ouders een Franse Buldog gekregen: Scotch. Waar ik graag mee bezig ben.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik vind het heel mooi wanneer  modellen een strakke kaaklijn hebben, ik heb zelf een rondere gezichtsvorm. Je kan altijd iets anders willen maar je moet ook eens tevreden zijn met je eigen kwaliteiten.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben heel perfectionistisch en wil alles altijd goed plannen waardoor ik soms onnodige stress krijg. Zo maak ik het mezelf vaak moeilijk. Wanneer ik iets wil bereiken dan ga ik ervoor. Ik vind het ook belangrijk dat je hard werkt om iets te bereiken en dat het niet allemaal voorgeschoteld wordt.


Hoe ben je begonnen als model?

Op mijn 16 jaar ben ik wat eigen foto’s beginnen rondsturen naar modellenbureaus, ik had nog geen professionele foto’s. Ik had het geluk dat  John Neel van Joy Fashion in mij geloofde en mij veel kansen gaf. Nu achteraf gezien zou ik starten met een goede fotograaf en een professioneel portfolio.


Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het superleuk om te werken als model en bezig te zijn met mode. Het is zeker geen makkelijke wereld omdat er altijd mensen zijn die het je niet gunnen. De afwisseling tussen showroom, catwalk en fotoshoot maken het boeiend. Ik heb zo ook al veel nieuwe mensen leren kennen en vele vrienden bij gekregen.

 
Wat is uw schoonheid regime?

Mijn huid is droog en vraagt veel verzorging. Ik vind de producten van Rituals daar zeer goed voor. Ik heb heel lang haar waar ik fier op ben en waar ik veel aandacht aan geef. Zeker 1 keer per week gebruik ik een haarmasker. Van make-up ben ik heel naturel. Ik gebruik alleen een fond de teint en mascara.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop dat ik veel kansen ga krijgen in de modewereld zodat ik mezelf kan bewijzen. Ik zou nog graag veel van de wereld zien als model. Ooit wil ik met mijn vriend in een warm land gaan wonen.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Zeker de fotoshoots bij Thierry Goovaerts. Hij haalt het beste in mij naar boven en geeft mij veel vertrouwen. Ik ben altijd zeer blij met zijn resultaten. De fashionshow van Lise Charmel was ook zeker een hoogtepunt. Op het strand van Knokke mocht ik de badmode van 2017 tonen. Alles moet nog beginnen voor mij omdat ik in juni nog naar school ging.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Een droom van mij is te mogen lopen op de fashionweek voor een bekende ontwerper. Het gezicht worden van een merk dat ik zelf leuk vind( bijvoorbeeld Supertrash) zou ook geweldig zijn.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Nooit opgeven! Je kan 100 keer een nee krijgen maar 1 ja is genoeg om te starten.

Je moet zeker in jezelf blijven geloven en jezelf de kans geven om te groeien. Het is belangrijk dat er mensen zijn die je steunen: je vrienden, ouders,…  Ik ben zelf ook vaak teleurgesteld geweest maar mijn ouders geloven in mij en stonden telkens klaar om me op te beuren.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een leuk, origineel magazine. Het is zeer interessant om de verschillende stijlen van fotografen te ontdekken. Het is een inspiratiebron voor de verschillende soorten make-up. Ik heb al verschillende ideeën gezien die ik zeker zelf eens wil proberen. Het is ook superleuk dat het magazine aan vele modellen kansen geeft zoals bv met picture of the day.

 

https://www.facebook.com/bogaerts.nikki

 

Photos: Thierry Goovaerts

bottom of page