top of page

Interviews  / Stories

Dafne van der Boon  (Netherlands)

 

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Dafne van der Boon en al een poosje bezig met modellenwerk. Op  mijn negentiende heb ik is foto`s ingestuurd naar aanleiding van een oproepje van een fotograaf.(volgens mij op de radio) Vanuit hier is het allemaal begonnen. Van break-out,panorma en playboy. Ook andere kleinere magazines en merken.

Ik heb wel altijd  nog in de zorg gewerkt als begeleidster voor mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. Dit doe ik al 13 jaar en met veel plezier.

Bovenal ben ik getrouwd en moeder van 3 mooie  kinderen van 10 , 5 en 3 jaar oud. Het combineren van een gezin ,werk en modellenwerk is lastig, met  modellenwerk wordt toch altijd 100% inzet gevraagd en voor jou 1000 anderen dus het is hard werken. Af en toe een pauze inlassen is dan echt nodig. Ga dan lekker met mijn gezin op  vakantie  en gooi t liefst mijn telefoon dan even in de vuilnisbak.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Zou niets meer willen veranderen maar zou wel wat jaartjes eraf willen halen zodat ik iets langer door kan gaan. Verder ben ik erg tevreden.

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Ik ben denk mede door mijn baan in de zorg en moeder een sociaal mens en kan goed luisteren naar anderen. Maar kan me ook heel goed aanpassen in situatie`s, jong of oud maakt mij allemaal niet uit. Beetje gek of juist heel rustig. Ik hou ook echt wel van een uitdaging.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik begon met shoots om ervaring te krijgen ,heb hier toen ook voor betaald. Daarna ben ik gaan shooten met allerlei fotografen, Dit ging voornamelijk met mond op mond reclame. Toen hadden we geen fb en was internet nog heel anders als nu(klink zo oud nu). Daar kwamen al snel leuke  opdrachten uit.

Het is enerzijds nu veel makkelijker contacten leggen met het internet etc maar aan de andere kant het aanbod van modellen is ook heel groot.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Heb ik niet ,ik drink veel groene thee?? Haha Verder eet ik denk ik gewoon en beweeg gewoon. Ben graag bezig zal ik maar zeggen en 3 kinderen houden je ook behoorlijk bezig.

 

Wat denk je van het werk als model?

Het is hard werken maar ik vind t geweldig om samen een prachtige plaat te maken. Ik heb een aantal fotografen waar ik mee op tfp basis werk , met hun voel ik me super op me gemak en dan kan je gewoon je creatieve ei kwijt . Toch vind ik het ook super leuk om verschillende mensen te ontmoeten en daar weer iets gaafs mee uit te werken. Het moet je passie zijn , er zijn er maar weinig die er steenrijk van worden of er goed van kunnen leven . Dat was ooit een meisjes droom maar weet nu dat wat ik nu doe helemaal ok is en dat ik gewoon door wil blijven gaan.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Nog even doorgaan en dan zie ik wel, laat het lekker op me afkomen. Misschien nog is een publicatie of een gave foto opdracht.

 
Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Een hele shoot week in Mallorca was erg leuk. Ik vind reizen altijd leuk en spannend en vind elke shoot weer een leuke ervaring. Op een enkele shoot na .

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Let goed op met wie je shoot. Grote bedragen betalen aan modellenbureaus nooit doen. Betalen voor een goede fotograaf zodat je echt goed kan beginnen met een super portfolio is wel altijd een goede investering.

Verder…., wees eerlijk en kom je afspraken na.

 

Dat was t wel denk .

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Super leuk initiatief, Leuk van allerlei mensen te lezen en te zien , voel me super vereerd dat ik er nu ook in kom.

 

https://www.facebook.com/dafne.vanderboon

 

William Aponno

William Aponno

Martijn Koolwijk

Martijn Koolwijk

Martijn Koolwijk

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

Arjan Groot

Wendy en Gerrit Hoek

William Aponno

Wendy en Gerrit Hoek

bottom of page