top of page

Interviews  / Stories

Denice Lindeman

Vertel eens wat over jezelf
Ik ben Denice Lindeman een jonge fotografe van 23 jaar oud uit Brunssum.
Alles wat te maken heeft met fashion moet ik het van hebben, het is mijn element. Eerst heb ik een studie gedaan als fashion designer en maak af en toe nu nog eens kleding die ik dan soms gebruik tijdens fotoshoots. Daarnaast heb ik nog een thuis studie gedaan als visagiste, voornamelijk alleen de basis. Ben Model geweest waarvan ik erg genoten heb maar helaas ben ik te klein. Hierna ben ik eigenlijk begonnen als fotograaf, ook regel ik vaak zelf de styling bij mijn fotoshoot, want tenslotte ben ik echt een fashion maniak.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Het is eigenlijk niet super lang geleden, ik denk dat ik nu ongeveer 2 / 2,5 jaar aan fotografie doe waarvan, 1,5 jaar echt serieus mijn best doe. Voordat ik begon met fotograferen was ik eerst zelf nog model, Maar  realiseerde ik mij later dat ik het nooit zou maken in de modellen industrie, dit vanwege mijn lengte. Dus ben ik mij gaan verdiepen in de fotografie, mijn stijl bestond voornamelijk eerst uit sprookjesachtig en fantasy.  Daarna ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen tot fashion op dit punt nam ik dus fotografie serieus, en deed ik echt mijn best.
Nu zit ik in mijn 2e studie jaar op de fotovakschool in Venlo ik hebt het nu hier erg naar mijn zin, heb gezellige klasgenoten en zeer goede leraren waar ik veel van leer.

Wat is je juiste doel?
Ik denk zelf eerlijk gezegd dat er nooit een doel zal zijn, je leert non-stop en ook denk ik dat je steeds meer eisen aan jezelf stelt waardoor je dus vorderingen maakt. Vaak ben ik zelf nog niet 100% tevreden over mijn resultaten, omdat ik natuurlijk veel wil leren en nog beter wil worden. Maar als ik echt een doel moet stellen, denk ik dat ik het zelfde droom als iedere fotograaf; Dat je werk erkend wordt en dat je publicaties rond de wereld kan krijgen.

MUAH: Roxanna Nrone Model: Stefanie Lacante Sieraden: Esther Acampora

Wat betekent fotografie voor jou?

een leerproces, plezier en werk. Het is jammer dat veel mensen fotografie onderschatten en hoeveel tijd hier in zit.
Er zijn zoveel technieken die je bewust moet weten om een echte goede foto neer te zetten, dat weet ik nu sinds ik het echt studeer op school. Ik wil graag van mijn hobby en passie mijn werk gaan maken, maar het is zo lastig in deze maatschappij. Tegenwoordig is het vaak zo als je al een spiegelreflex in je handen hebt dan ben je fotograaf (Zeggen ze). Fotografie is nu voor iedereen bereikbaar en betaalbaar geworden, waardoor dus de echte fotografen onderschat worden. Maar ondanks dat, fotografie is mijn leven, mijn leer proces, plezier en werk.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee! ik hoor echter wel vaker dat als ze één van mijn foto's zien dat ze dan wel weten dat het van mij is, maar eerlijk gezegd zou ik het van mij zelf niet weten. Ik kan natuurlijk zeggen dat ik fashion shots maak, maar ja welke fashion fotograaf doet dat nou niet?

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Pinterst, Pinterst en nog eens Pinterst.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Normaal gesproken niet echt, ik wil wel graag altijd een zo goed mogelijk team.
Een team met ervaring, natuurlijk momenteel rond mijn eigen niveau, maar wie weet straks nog wel verder. Meestal heb ik modellen die uit zichzelf prachtig kunnen poseren waardoor ik eigenlijk niks meer hoef te zeggen en zijn eigen unieke beeld krijgt. Echter maak ik natuurlijk wel moodboards waardoor mijn team een helder beeld krijgt wat er in mijn hoofd afspeelt en wat ik graag zou willen uitvoeren.

Model : Marie Van Ongeval & Model: Talle Michiels  Muah: Lieke Wolfs Styling: Denice Lindeman

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Dit is wat ik heel graag doe ik hou ervan om achter Photoshop te zitten.
Nu niet schrikken hoor ik maak geen drastische veranderingen, ik voeg eigenlijk voornamelijk meer contrast toe, pas de kleuren lichtelijk aan en haal wat oneffenheden van de huid weg. Wat ik leuk vind aan photoshop, je kan eigenlijk bijna alles met je foto doen wat je wil, het is een soort 2e factor van de fotografie om je creativiteit te uiten.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Studio, Ik vind het prettig dat ik de volledige controle heb over het licht, dat heb je buiten niet. Natuurlijk zijn er ook binnen locaties waar je lampen kan gebruiken, maar dit vind ik persoonlijk nog erg lastig. omdat je dan niet meer alleen rekening houdt met het model maar ook je omgeving. Wellicht zal ik daar straks anders over nadenken natuurlijk, ik probeer, leer en blijf ontwikkelen in mijn ervaringen.

 

Wat voor onderwerpen of locaties spreken je het meest aan?

Fashion editorial, alles wat je terug vind in een magazine daar sta ik vooraan om mijn inspiratie mee op te doen. Kwa locaties niet echt iets, ik hou tenslotte van de studio, maar als ik een voorkeur zou nemen dan denk ik aan mooie huizen met een bepaalde sfeer wat ik dan op dat moment nodig heb of zoek voor een shoot.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou heel graag nog wel eens een professionele onderwater shoot willen doen, met mooie lange jurken en naar andere landen gaan dan alleen Nederland, waar je mooie bergen hebt of  een mooi tropisch of safari-achtige landschap vind. Natuurlijk is er nog veel meer hoor, maar dat lijkt me zo gaaf!

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?
Ik denk eigenlijk alles wel wat ik op school heb geleerd, over de camera technieken, composities en licht gebruik. Je leert zoveel meer dan je je maar kunt voorstellen. Natuurlijk had ik voor dat ik naar school ging wel verwacht dat het echt een vak is waar je verstand van moet hebben. Maar ik had echt niet zo veel verwacht als wat ik nu weet. Je leert ook niet alleen maar over fotografie maar je leert ook over hoe je contacten aflegt en je voor jezelf moet gaan starten als fotograaf, je leert daarnaast ook nog over het financiële vak.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Momenteel nog eigenlijk niks, natuurlijk zal je weer nieuwe foto's voorbij zien komen. Maar echt grote plannen nog niet, eerst maar mijn aandacht op mijn studie richten.

Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Ik vind het er modern en strak uitzien, daar hou ik wel van. Ook vind ik het leuk dat jullie mensen nieuw op dit vlak de kans geven om zich zelf te laten zien en van zich te laten horen.


 website:http://www.denicelindeman.com
 FB: https://www.facebook.com/flashmagicx
 

zelfportret

Dresses: Jadore kaftan, takshita verhuur takchita huren Almere​ Model one: Daisy van der Wees​Model two: Amber Baars​ Mua one: Helin Atalay​ Mua two: Amsash Make Up Artist​t Assistants: Ruth Notermans​ & Jill Rennenberg

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Model: Manou H curvy model Mua: Denice Lindeman Styling: Denice

bottom of page