top of page

Interviews  / Stories

Denise Bon

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Denise Bon, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Ede. Momenteel heb ik net mijn opleiding afgerond, namelijk HTV-P (Handhaving, Toezicht en Veiligheid Politie). Mond vol met woorden haha. Het is kort gezegd een soort voor opleiding voor de politie. Als ik met modellenwerk geen geld kan verdienen dan ga ik de opleiding tot hoofdagent volgen op de politie academie in Apeldoorn. Het is echt totaal het tegenovergesteld van modellenwerk, maar ook een hele leuk job!

Hobby's heb ik ook. Naast modellenwerk vind ik het leuk om naar festivals gegaan en dan met name de wat hardere zoals hardstyle en techno. En vind ik het heerlijk om met mijn vriend of vriendinnen dingen te doen of gezellig met mijn familie zijn. Verder geniet ik echt van uit eten gaan, kan ik de hele dag naar uitkijken

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Qua uiterlijk vind ik mijn bovenbenen niet zo mooi, mijn tenen zijn raar, mijn haar zou wel wat dikker mogen, eh eh eh. Oke genoeg negativiteit haha. Zijn gewoon dingen. En qua innerlijk dat ik af en toe heel onzeker kan zijn en dat ik heel vaak denk dat ik ernstig ziek ben. Een soort hyponchondrie.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Het begon meer dan een jaar geleden, toen deed ik mee met de Elite model look. Kwam helaas niet verder dan de laatste ronde. Toen vond ik het zo leuk dat ik dacht van ik stuur gewoon is wat foto's op naar verschillende bureau's. Daar kwam toen Fourteen uit. Via dat bureau heb ik een haarshow gelopen voor L'Oreal, wat super gaaf was overigens. Alleen ze hebben me toen niet aangenomen omdat de klanten waarmee ze samen werkte niet 100% achter me stonden. Dus ben toen verder gaan zoeken. Toen had ik mezelf op modellenspot gezet en via daar ben ik benaderd door Esther Megens (Molinis shoe accessoire) om model te staan daarvoor. Via haar ben ik gekomen bij het bureau waar ik nu zit: Innocence Model Management. En via Innocence ben ik weer gekomen bij Blow Models (Barcelona) en zit ik op dit moment in Istanboel via Shine Model Management en heb ik een GO voor Next Model. Al met al toch goed gekomen, zolang je maar doorzet en in jezelf blijft geloven, ook al werd je zoals ik afgewezen bij een goed bureau.

 

Fotograaf: Fred Smink  Mua: Sylvia Stigter

Trendyol.com

Fotograaf: Fred Smink Muah: Sylvia Stigter

Wat denk je van het werk als model?

Het heeft verschillende kanten. Het is een minder glamerous leven dan ik dacht. Zoals nu zit ik in Istanboel en deel ik het appartement met 9 anderen (niet heel schoon), ga ik naar veel castings (veel zitten in de auto), heb ik tot nu toe alleen maar webshooting gedaan en moet je daarnaast ook nog sporten en zoveel mogelijk gezond eten. Maar daar in tegen ontmoet je veel nieuwe mensen (wat ik super leuk vind), zit ik in Istanboel (voor 5 weken), me Engels is er een stuk voorop uit gegaan sinds ik hier zit en je word heel erg zelfstandig en meer zelfverzekerd. Dus al met al voor mij meer positieve dingen dan negatief. Het moet wel iets voor je zijn. Veel geduld hebben en tegen afwijzingen kunnen. Heb al een paar keer mee gemaakt dat ik naar een casting geweest ben en ze amper naar je kijken.. Heel stom.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik reinig elke dag 2 keer mijn huid, gebruik ik een hele lekkere crème namelijk Embryolisse (te koop bij Douglas!!), doe ik zo'n 4 keer in de week aan fitness en eet ik doordeweeks zo gezond mogelijk. Af en toe een lekker masker van klei doet ook wonderen. En ja zoals iedereen wel weet denk ik, veel water drinken en groene thee.

Fotograaf: Ingrid Polderman Haar: Michelle van Stippent
Mua: BeautyBy Na Kleding: Maureen Cloesmeijer

Fotograaf: Fred Smink
Mua: Sylvia Stigter

Fotograaf: Bruno Centofanti

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Hoop dat ik nog vaker naar het buitenland kan/mag voor modellenwerk. En voor de rest alleen maar hopen op een doorbraak of iets!

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

De shoot waar ik het al eerder over heb gehad voor Molinis. Voor de rest heb ik een tijdje terug in de video clip model gestaan voor het nieuwe liedje van Paul Mayson ft Far East Movement - Pray. Lekker nummer overigens . En niet te vergeten dat ik nu in Istanboel zit.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Stuur wat fotootjes van jezelf naar een aantal modellenbureau's. Bouw daarnaast een goed en sterk portfolio op, dat is het belangrijkste. Als die goed is, heb je een goede basis. Op Facebook heb je een aantal pagina's met visagisten, fotografen en modellen. Als je daar lid van word en een oproepje plaats met wat foto's van jezelf, dan gaat het daarna vanzelf wel. En mijn laatste advies: laat je dromen niet tegenhouden!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Vind het een super leuk magazine. Goed idee ook! Zo krijg je de kans om jezelf te laten zien en vind ik het zelf ook leuk en interessant om te lezen hoe anderen mensen zijn begonnen aan hun droom.

 

https://www.facebook.com/kussssiedenise

 

Fotografie: Kayleigh Bogaars

Fotograaf: David Jagersma Mua en haar: Mandy Nijland Kleding: Elise Verhoeven Shoenaccessoires: Ester Megens by Molinis

zelfportret

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page