top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou
Hallo, mijn naam is Elise Jansen en ik ben 18 jaar. Ik zit nu in mijn examenjaar, de 6e klas van tweetalig VWO. Buiten school ben ik meerdere dagen per week te vinden op de manege bij mijn paard, Parcival. Daarnaast hou ik van creatief bezig zijn. Tekenen en schilderen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik heb een bijbaantje bij de New York Pizza, een gezellige baan maar niet altijd goed voor mijn figuur haha!

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Mijn lengte. Ik ben maar 170 cm lang en voor veel bureaus is dit te kort. Ik ben al door meerdere bureaus benaderd via Facebook maar zodra ik mijn lengte doorgeef haken ze af. Ik denk dat als ik een paar cm langer zou zijn, ik veel meer potentie zou hebben.


Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het ontzettend leuk werk om te doen, maar helaas denk ik niet dat er een carriere als model voor mij in zal zitten vanwege mijn lengte. Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik doe zo nu en dan een shoot en daar heb ik plezier in. Het zal dus waarschijnlijk een hobby blijven, tenzij ik ineens een prachtige kans aangeboden krijg natuurlijk, bijvoorbeeld als make-up model. Daar zou ik beter geschikt voor zijn, want ik hoor vaak dat ik een mooi gezicht heb en mooie volle lippen (hihi).

Elise Jansen

Fotograaf: Sas Terpstra, Ontwerpster: Britta Bentele 

Fotograaf: Sas Terpstra,

Stylisten: Kathrin and Stephen, Make-up: RajaeBeauty 

Fotograaf: Sas Terpstra,

Stylisten: Kathrin and Stephen, Make-up: RajaeBeauty 

zelfportret

Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik in de eerste klas van de middelbare school kwam kreeg ik een vriendinnetje, Lisa. Ik had voorheen nooit gedacht aan modellenwerk, maar het was haar droom voor Victiora’s Secret te lopen en in de H&M catalogus te staan. Mijn ouders hadden een spiegelreflex camera die ik mocht gebruiken, dus op vrije zaterdagen maakten we onszelf op, trokken we iets leuks aan en gingen we de tuin in om foto’s maken. Ik leerde ook een beetje Photoshoppen, dus uiteindelijk hadden we best een mooi resultaat. Mijn ouders hadden ook een kennis die fotograaf was, maar hij deed meer zwangerschapsshoots en dergelijke dus de shoots die we bij hem deden waren leuk, maar niet fashion. Toen ik 15 was deed ik mijn eerste echte fashion shoot met een professionele fotograaf. Het was voor de visagie school van Micky Jooren, een vriendin van mijn moeder. Voor die school heb ik een aantal shoots gedaan, een portfolio opgebouwd en zo ben elke keer een stapje verder gekomen.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik heb eigenlijk niet echt een schoonheid regime. Ik rijd meerdere malen per week paard en zo blijf ik in vorm, maar ik heb van nature een slank figuur dus ik wordt niet snel dik. Ik verzorg mijn huid met een reinigingslotion van Clinique, een ontzettend fijne lotion die mijn huidt er schoon en verzorgd uit laat zien. Ook hou ik wel van gezond eten, ik ben vegetarier en mijn ‘home-made granola’ is mijn favoriet!

Fotograaf: Jeroen Moerdijk, Designer: Salina van Miert

Fotografe: Roxanne Letterie,

Mua: Sisley Aymee Angenois

Fotograaf: Sas Terpstra, Ontwerpster: Britta Bentele

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na mijn eindexamen ben ik van plan een tussenjaar te nemen en de wereld te ontdekken. Ik wil naar Zuid-Afrika en Amerika, mijn ouders hebben daar vrienden waar ik zou kunnen verblijven en eventueel werken. Niets is nog zeker want ik vind het natuurlijk nog wel een beetje eng, maar ik denk dat dit een unieke kans is die ik zeker moet pakken. Als ik terug kom ben ik van plan te gaan studeren, maar wat weet ik nog niet. Ik zit te twijfelen tussen Geneeskunde, Psychobiologie, Kunstacademie en de Toneelschool. Hele verschillende dingen, maar ik vind het allemaal erg interessant.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik heb veel leuke ervaringen gehad met modellenwerk, maar mijn favoriete ervaring is denk ik toch wel mijn eerste catwalk show. Het was afgelopen zomer, de Graduation Show van de AMFI. Er waren allerlei aparte en interessante mensen, echt super gaaf om mee te maken. Het lopen zelf was natuurlijk spannend, maar ook fantastisch om te doen.

Fotografe: Melissa Teuben, Mua: Maartje Verlegh

Fotograaf: Michel Zoeter, Mua: Micky Jooren

Fotograaf: Michel Zoeter, Mua: Gabi Storck

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je niet 178 cm lang, 50 kg weegt en blond haar en blauwe ogen hebt, probeer je niet in schrijven bij de grote bureaus. De kans dat ze je aannemen is klein, en de kans dat je een opdracht krijgt nog kleiner. Nederland staat bekend om de ‘Doutzen-look’, dus dat is wat bureaus de internationale markt aanbieden. Je kunt beter zorgen dat je een paar mooie foto’s hebt die je kunt presenteren en via facebook in contact komen met studenten van de kunstacademie, visagie opleidingen of andere mensen die graag een mooi beeld neer willen zetten. Uit mijn ervaringen weet ik dat dit het allerleukst is, want iedereen die mee werkt wilt het mooist mogelijke neer zetten dus iedereen werkt hard. Maar probeer wel altijd te checken of de mensen waarmee je in zee gaat betrouwbaar zijn! ( Ik wil hiermee niet zeggen dat je het niet kunt proberen bij grote bureaus, de kans dat ze je wel aannemen is natuurlijk altijd aanwezig maar wees niet teleurgesteld als het niet gebeurt. En vooral niet denken dat je geen model kunt zijn omdat de grote bureaus je afwijzen!)

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik ken het magazine nog niet zo lang, maar wat ik er tot nu toe van gezien heb vind ik erg leuk. Ik vind het ontzettend tof dat jullie modellen, fotografen en visagisten de kans geven te laten zien wie ze buiten hun foto’s zijn.

 

https://www.facebook.com/elise.jansen.585

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Wat is uw schoonheid regime?

 

Elke dag begin ik met een uitgeperste halve citroen en een glas water. Dit werkt als mini detox. Daarna neem ik een koude douche, wat supergoed is voor je bloedsomloop en daarmee positief effect heeft op een hele hoop dingen, waaronder je huid en je spieren. En je bent wakker without a doubt! Vervolgens een zorgvuldige huidverzorging, van top tot teen, waarna mijn dag kan beginnen.

Qua beweging doe ik elke dag een work out thuis, Essentrics of Yoga of een mixje daarvan. Verder loop ik graag.

 

Roken doe ik niet, evenals alcohol drinken. Wat ik wel heel veel drink, is groene thee of kruidenthee, en Aloë Vera sap.

Daar ik veganistisch ben, leef ik voornamelijk van groente en fruit. Ik denk dat dit zowel mijn huid als mijn gestel erg ten goede komt, zeker in combinatie met het vermijden van geraffineerde suikers. Verse smoothies&sappen en fruitsalades, gedroogd (uiteraard ongezoet) fruit, zelfgemaakte soepjes&salades en rauwe, gestoomde of gegrilde groenten behoren tot mijn dagelijkse dieet.

Daarnaast eet ik veel noten zaden, zowel geroosterd/gebrand als rauw. En ik ben een fan van rauwe chocolade; veel lekkerder dan verwerkte chocolade en nog gezond ook!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

 

Zoals gezegd start ik deze maand met mijn studie, dus de komende jaren zal ik mij daar op storten. Qua modellenwerk ga ik gewoon lekker door zolang dat met mijn studie te combineren is. Sinds kort sta ik ingeschreven bij Devision Model Management hier in Nederland en bij V-Models in Bejing, dus ik ben erg benieuwd waar dat schip zal stranden! Daarnaast verwacht ik voorlopig nog part-time te blijven werken in de dierenkliniek.  Het is erg prettig om zekerheid en vastigheid te hebben qua inkomsten.

Foto Kimberley de Romijn - Styling Lizzy Tardy - Muah Michelle Maas

Foto MJozef, analoog - muah Katharina Stavrinidis

Foto Richard Monsieurs - Haar Kim van der Ham - Make up Caroline Quirynen - Styling Miquel Mohamedjar

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 

De shows die ik op Amsterdam & Paris Fashion Week heb gelopen behoren voor mijn gevoel tot nu toe wel tot mijn hoogtepunten. Dat was ontzettend gaaf om te doen. Verder heb ik zoveel positieve ervaringen en heerlijke momenten gehad, en met zo ontzettend veel geweldige mensen gewerkt, dat ik eigenlijk geen favoriete zou kunnen aanwijzen!

Wat wel een grappig moment was; kort geleden tijdens een shoot in hartje Amsterdam, vroeg de fotograaf mij om midden op de trambaan, in een grote suikerspin-roze jurk, te gaan zitten en kauwgombal bellen te blazen. Het trok een hoop bekijks en was telkens rennen geblazen vanwege de trams de elkaar in vrij hoog tempo opvolgden. Uiteindelijk werden we door de politie van de trambaan gehaald, want dat mocht natuurlijk niet... We kwamen er gelukkig met een tik op de vingers vanaf en hadden een hoop lol, want het was mooi wel gelukt mij daar, zittend op de trambaan met kauwgombal bel en al, vast te leggen!

 

 

Foto Raf Kuczowicz - Muah Cindy Kuijper

Foto + styling Cassie Yusofi - Make up Justine Dobbe

Foto Nadja Geskus - Muah Arianne van Belzen

Foto Raf Kuczowicz - Muah Cindy Kuijper

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Val niet voor de gouden bergen die men je zal beloven, er worden een hoop mooie praatjes en geweldige beloftes gedaan in deze wereld, en het zorgt alleen maar voor teleurstellingen als je daar voor valt. Blijf nuchter en werk hard, niet alleen aan je poseer- en runway ervaring, maar ook aan je voorkomen. Voor niets komt de zon op!
Er zijn helaas aardig wat rotte appels aanwezig in deze industrie, oplichtende bureaus en fotografen met verkeerde intenties bijvoorbeeld. Wees altijd alert en voorzichtig, als je iets niet vertrouwd kap het dan af of vraag om je heen naar informatie.
Verder vind ik dat persoonlijkheid erg belangrijk is, dat is je visitekaartje, naast een verzorgd uiterlijk. Wees jezelf, en blijf jezelf.  Dus zelfs al ben je goed op weg en hoor je om je heen alleen maar hoe goed en mooi je bent, steek je neus niet (te) hoog de lucht in en ga niet naast je schoenen lopen. Zelfvertrouwen is goed, en ook zeker nodig als model, maar nuchterheid en bescheidenheid is net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het leuk dat er mensen uit verschillende vakgroepen in de modellenwereld en van verschillend kaliber&niveau de kans krijgen hun verhaal te vertellen en hun werk te tonen. Ik voelde mij dan ook erg gevleid toen mij werd gevraagd dit interview en mijn foto’s in te sturen!

https://www.facebook.com/michelle.elisabeth.503

 

bottom of page