top of page

Interviews  / Stories

Esmée van der Goes

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Esmée van der Goes en ik woon in Wateringen, heel vlakbij Den Haag. Ik zit dan ook in Den Haag op school. Jammer genoeg dit jaar voor de tweede keer 5 Havo, maar dit jaar gaat het mij zeker lukken! Buiten schooltijden werk ik in de zomer in de Wateringse IJssalon en pas ik zo af en toe op. Ook werk ik in de kas waar ik bloemen moet knippen. Verder besteed ik af en toe tijd aan modellenwerk, zoals portfolioshoots en hier en daar wat opdrachten!

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Als ik iets zou willen veranderen is dit toch wel de omvang van mijn heupen. Ik ben hier eigenlijk al iets minder dan een jaar mee bezig, maar dit is moeilijker dan het lijkt.

 

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben in mei 2013 gescout voor het Dutch Model Event, waar ik natuurlijk heen ben geweest. Ik kwam hier aan als een meisje van 14 zonder ervaring, maar ik heb lekker rond gekeken en de scoutronde mogen lopen. Ik kreeg een callback van een bureau waar uiteindelijk niks uitgekomen is. Het jaar daarna en dit jaar ben ik opnieuw naar dit event geweest. Deze keer heb ik verschillende shows mogen lopen en heb ik weer een callback gekregen, maar hier is opnieuw niks uitgekomen… Wel wat contacten die mij hebben geholpen om een portfolio op te bouwen en hiermee begon het eigenlijk een beetje!

Wat denk je van het werk als model?
De jobs zelf zijn super leuk. Voor mij is alleen de weg ernaar toe lastig, omdat ik met het ‘heupen-probleem’ zit. Dit laat ik mij, voor het verder opbouwen van mijn portfolio, niet in de weg staan.

 

Wat is uw schoonheid regime?
Elke avond haal ik mijn make-up eraf met de verzachtende reinigingsmelk en tonic voor een droge en gevoelige huid van Nivea. Daarna gebruik ik een hydraterende nachtcrème. In de ochtend maak ik mijn gezicht nat met water en daarna gebruik ik hydraterende dagcrème.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop toch wel verder te komen in de ‘modellenwereld’. Maar als dit niet lukt, ga ik na mijn eindexamens de PABO doen en wil ik juf worden in het basisonderwijs.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Mijn favoriet nummer 1 is zeker shooten voor Cortina Fietsen. Twee dagen lang, in de straten van Amsterdam, met het leukste team en uiteindelijk ook nog hele leuke foto’s! Ook de shootdag voor het bedrijf Adomex vond ik erg leuk. Verder vond ik het leuk om voor een kunstacademie en op het Dutch Model Event shows te mogen lopen om zo weer meer ervaring op te doen!

                           

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ik zou als model zeker je Facebook up-to-date houden met je nieuwste foto’s, want dit zie ik toch als je visitekaartje. Voeg jezelf toe aan een aantal grote ‘modellen, visagiste, styliste en fotografen’ groepen om in te kunnen gaan op samenwerkingen en je hierdoor dus een aardig netwerk op kan bouwen!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik kende het modellen land Magazine eerlijk gezegd niet voordat ik benaderd werd om hier een interview voor te schrijven. Heb even rond gekeken en ik vind het erg leuk dat dit Magazine modellen, visagisten en fotografen de kans geven om hun werk te laten zien!

 

https://www.facebook.com/esmee.vandergoes

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page