Interviews  / Stories

Vertel eens wat over jezelf

Ik heb heel wat jaartjes als jurist gewerkt maar ben een aantal jaar geleden gestopt uit pure verveling en ben fotgrafie, visagie, hairstyling en nog een handvol opleidingen gaan volgen omdat het me allemaal erg interesseerde. Ik woon en werk momenteel in mijn geboortestad Maastricht.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik ben ongeveer 2,5 jaar geleden serieus begonnen met fotografie (daarvoor wel al opleiding gevolgd), maar na een workshop van Emily Soto in Parijs heb ik echt het licht gezien J

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om me te blijven verbeteren als fotograaf, mijn eigen stijl nog meer te ontwikkelen en me ook meer op de commerciële kant van de fotografie te gaan richten.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Voor mij is het een manier om mijn creativiteit te uiten, ik hou er echt van nieuwe concepten uit te werken en iets moois te creëren. Maar ik vind het ook super mooi om mensen te vereeuwigen door ze vast te leggen op foto, voor zichzelf, voor hun familie, voor later..

Esther Starren

 

Model: Laura Theys MUAH: Jill Martens Styling: Ingrid Bergs

Model: Anneleen Notredame MUAH: Daisy Terwingen

Model: Anneleen Notredame MUAH: Daisy Terwingen

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dat is moeilijk te zeggen, ik hoop dat ik er uit spring door de zachte, vrouwelijke en vaak dromerige sfeer die mijn beelden uitstralen. Ik hou ervan om connectie te hebben met mijn model in mijn beelden, ik wil ook een beetje hun innerlijk kunnen zien als ik hun uiterlijk vast leg, dat is wat mij captiveert in een beeld.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit tijdschriften, beelden op internet, locaties die ik tegenkom, kleuren die ik zie, ineens springt er een idee in mijn hoofd dat ik wil uitwerken.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ja meestal heb ik wel een beeld van wat ik zou willen vastleggen, maar ik hou daar niet al te strict aan vast. Ik vind het ook wel leuk om te zien wat er gebeurt en een beetje te improviseren. Ik werk graag met natuurlijk licht en dat verandert soms letterlijk met de minuut.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja ik bewerk mijn beelden in photoshop, ik probeer dat meestal zo natuurlijk mogelijk te doen, maar er gaat toch wel wat bewerking in elke foto zitten.

 

Model: Naomi Vangeel MUA: Mua Red Key

Model: Naomi Vangeel MUA: Mua Red Key

Model: Amber Maxime MUAH: Helena Vanderzande

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Locatie is vaak net wat leuker omdat je meer verassingen tegenkomt en nooit weet wat er precies gaat gebeuren. Het is ook makkelijker meer variatie in je beelden te krijgen op een mooie locatie, maar studio is ook wel weer relaxed werken zonder alles mee te hoeven slepen, dus voor beide is iets te zeggen, afhankelijk van wat het concept is.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Locaties met mooi natuurlijk licht spreken me het meest aan.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik ben al heel vaak in Venetië geweest en zou daar heel graag ook eens een hele toffe fashion-shoot willen doen.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Vertrouw op je gevoel qua fotografie, een foto hoeft niet technisch perfect te zijn om mensen te kunnen raken. Ik fotografeer voornamelijk op gevoel, gebruik geen lichtmeters en histogrammen. Ik kijk wat ik mooi vind en misschien is de foto die ik het mooist vind uit een serie niet helemaal scherp, maar dat maakt dan niet uit. Leuk is dat de fotografes die ik bewonder ook op die manier werken: Emily Soto. Amanda Diaz, Sue Bryce en Lara Jade zijn mijn grote voorbeelden en zij fotograferen veelal ook meer op gevoel dan op techniek.

 

Model: Tobie Saparuwe MUAH: Helena Vanderzande

Model & Hairstyling: Yente Eijsker Make up, styling Esther Starren

Model: Renée van Osta - MUAH: Daisy Terwingen

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik zou heel graag eens aan een expositie werken, ik weet niet op welke termijn ik dat zou gaan doen, maar het idee speelt al een tijdje in mijn hoofd.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zoek veelal modellen met een zachte, vrouwelijke uitstraling, grote ogen, volle lippen en die op delicate manier kunnen poseren en genoeg verschillende expressie in hun gezicht kunnen laten zien.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Tof concept, er staan veel mensen in die ik ken, dat is super leuk!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Aan beginnende modellen zou ik willen zeggen veel te oefenen op hun gelaatsuitdrukkingen en poses, zoek inspiratie, maak moodboards, oefen voor de spiegel, bereid je goed voor op een shoot, dat maakt het samenwerken zo veel aangenamer voor de fotograaf.

 

https://www.facebook.com/esther.starren

 

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn