top of page

Interviews  / Stories

Eva Vanoppen

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Eva Vanoppen, ik ben 19 jaar en ik woon in Belgisch Limburg. Mijn grootste passie is mode, ik werk tijdens de schoolvakanties in een schoenenwinkel en ik vind het fantastisch om de nieuwe collecties als eerste te kunnen bewonderen. Ik zit bij het Antwerps modellenbureau ‘Network Models’, maar heb nog ambitie op overschot om ook naar het buitenland te trekken.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou er voor kiezen om minder perfectionistisch te zijn, niet zo hoge eisen van mezelf te stellen, al is dat niet altijd slecht. Verder zou ik ook mijn haartype willen veranderen, vroeger verfde ik het erg vaak en daar draag ik nu nog de gevolgen van.

 

 

Photo: Robbert Poel

Hoe ben je begonnen als model?

Op donderdagavond ga ik graag met vrienden een stapje in de wereld zetten, we gaan bijna altijd naar de Forty Five, een club in Hasselt. Daar kwam de toenmalige huisfotograaf Kim Nijs naar me toe en zei: ‘Met jou wil ik eens shooten!’ Ze belde me op om een shoot te doen voor de nieuwe collectie van een ontwerpster. Hierna bleven de opdrachten binnenkomen.
 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het heel erg leuk werk. Je komt met nieuwe mensen in contact, en je ziet ook veel van de wereld. Het klopt wel dat het een harde wereld is, de omstandigheden waarin je moet werken kan je namelijk niet kiezen. Om een voorbeeld te geven: ik moest eens een zomercollectie shooten in de buitenlucht wanneer het -7 graden was. Maar klagen doe ik nooit, ik ben enorm blij dat ik deze kansen krijg.


Wat is uw schoonheid regime?

Ik was mijn gezicht altijd met een speciale zeep van de apotheker voor een onzuivere huid, voornamelijk om een onzuivere huid te voorkomen. Ik gebruik ook àltijd een dagcrème. Ik eet ook vrij veel fruit en noten, wanneer ik dit niet doe merk ik dat mijn huid minder gezond oogt.

Photo: Kim Nijs

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik wil graag verder groeien in wat ik nu doe, zowel mijn school als mijn modellenwerk. Ik wil graag naar de top en ik ga mijn best doen om dit doel te bereiken.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Een heel fijne ervaring vond ik het lopen voor het kledingmerk ‘Jnjoy’ op het Brussels autosalon. Het was mijn eerste modeshow die ik moest lopen en ik vond het een fantastische sfeer!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Blijf vooral jezelf, met beide voeten op de grond. Gebruik ook de juiste producten voor je gezicht! Dagcrèmes van bij de apotheker zijn altijd oké.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een leuk magazine om nieuwe modellen en fotografen te leren kennen.

 

https://www.facebook.com/eva.vanoppen

Photo: Kristof Nuyttens

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page