top of page

Interviews  / Stories

Photography: Evely Duis

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Evely Duis. Een 21 jarige fotografe uit het kleine dorpje Reusel in Noord-Brabant. In 2014 ben ik afgestudeerd aan het Sintlucas, richting fotografie. Daar ben ik met verschillende taken van fotografie in aanmerking gekomen. Vanwege mijn jonge leeftijd ben ik in 2014 begonnen aan mijn 2e fotografie opleiding. Dit is de professionele bachelor opleiding fotografie in Brussel. In deze opleiding leer ik de laatste dingen die ik nodig heb om na mijn studie een succes van mijn fotografie bedrijf te maken.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Van af jongs af aan was ik altijd al creatief bezig. Hierdoor heb ik bijna alle creatieve takken uitgeprobeerd. Uiteindelijk vond ik mijn passie in de fotografie. De combinatie van het zelf alles in de hand kunnen hebben en creëren wat je maar wil, maar ook de interactie tussen het model spreekt me erg aan. Ondertussen fotografeer ik nu ongeveer 4 jaar erg serieus en heb ik mijn eigen bedrijf langs mijn studie.

 

Wat is je juiste doel?

Uiteindelijk wil ik met mijn eigen stijl mensen inspireren. Dat is mijn hoofd doel! Verder voor het zakelijke gedeelte wil ik voor bekende merken en bedrijven fotografie verzorgen. Het liefst in de fashion richting.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Voor mij is fotografie alles. Iedere dag ben ik er bijna heel de dag bewust of onbewust mee bezig. Dit gaat niet alleen over fotograferen en het bewerken van foto’s. Ook ben ik altijd wel bezig met mezelf te laten inspireren, op straat, in de winkels op internet etc.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Wat mij helpt te onderscheiden van anderen, is het streven naar perfectie. Ik probeer mijn ideeën werkelijkheid te maken.

zelfportret

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan, uit gebeurtenissen/

emoties, tijdschriften, internet maar ook gewoon in de dagelijkse dingen. Het is de kunst om overal de schoonheid in te vinden.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ik ben ontzettend van het plannen. Vaak is een hele fotoshoot al uitgedacht hoe ik het wil gaan doen. Met de shoot zelf is 80% uitgedacht en de 20% is vrije ingeving. Hierdoor kan het model, visagiste nog een input geven. Ook heb je het weer niet altijd in de hand waardoor je het niet altijd van te voren kunt plannen en je er maar op in moet spelen.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Mijn foto’s zijn altijd bewerkt. De een meer dan de ander maar er word altijd wel iets aan gedaan. Vaak gaat het over de retouche van het model en eventuele kleurtoning in het beeld. Verder verschilt het per foto wat er aan gedaan word.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik heb geen voorkeur, beide vind ik ontzettend leuk om te doen. Op locatie kun je gemakkelijker een verhaal over brengen maar in de studio heb je overal controle over. De balans tussen locatie en studie fotografie houd het leuk.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Per shoot ga ik opzoek naar een unieke locatie. Maar natuur is iets wat me altijd aan zal blijven spreken. Er zijn zoveel mogelijkheden te doen waardoor de ideeën nooit op zullen raken.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik heb nog op mijn lijstje staan dat ik een grote conceptuele fashion shoot wil uit voeren met meerdere modellen. Deze modellen zullen echt een verhaal over gaan brengen.

 

Wat zoek je in de modellen waar je mee samen werkt?

Allereerst vind ik het belangrijk dat de modellen zich zelf kunnen zijn tijdens de fotoshoot. Als er een gespannen sfeer is zie je dat ook terug op de foto.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het ontzettend leuk dat jullie mensen de kans geven om zo wat werk te laten zien en andere mensen ermee inspireren!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Ben en blijf uniek. Er zijn genoeg standaard modellen maar de mensen met iets aparts blijven uiteindelijk je aandacht vasthouden.

 

Website: www.evely.nl   Facebook page: www.facebook.com/evelyphotography

Model: Laura Theys - Muah: Annemieke Vreugdenhil

 

Model: Romee Groenewold - MUAH: Annemieke Vreugenhil

Styling: Kelsey Sanders Styling

 

Model: Laura Theys - Muah: Patty Beekwilder

Model: Leticia Verhaeghe - Styling: Fiona Rombaut - Make up: Ester Timmerman

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Model: Amber Mickers

Model: Vivian Portfolio - Muah: Annemarie van Gestel

Photo: Evely Duis - Model: Dominique Jansen - MUAH: Elyse Smetsers

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Model: Claudine Buisman

Model: Art Nayoan

Model: Evelyne Coleta - Make up: Ester Timmerman

Model: Kim van Valen

bottom of page