top of page

Interviews  / Stories

Ghislaine Lief

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben Ghislaine. Naast het doen van modellenopdrachten, maak ik Tie Dye kleding voor jong en oud. (hand-geknoopte/gekleurde kleurrijke kleding uit de jaren '60/'70) Cocodye by Ghiss staat nu alleen nog op social media te koop wegens gebrek aan tijd om een website te maken. Helaas zit fotografie/mozaieken/reizen op een laag pitje, maar je kan niet alles tegelijk doen.
 
Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Niets is zo veranderlijk als de mens. Het is belangrijk dat je blij bent met wie je bent. Ben je dit niet, dan straal je dit ook uit naar buiten. Daar wordt Helemaal niemand gelukkig van. Persoonlijk heb ik geen problemen met het aanpassen van het menselijk lichaam, als dat je gelukkig maakt, dan moet je dat doen. Zelf had ik Graag een centimeter of 2 langer willen wezen maar daar is helaas niets aan te veranderen.
 
Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben begonnen toen ik 14 jaar was met een shoot met de welbekende fotograaf Marcel van der Vlugt. Van daaruit kreeg ik de smaak te pakken. Zo heb vele diverse opdrachten gedaan. Coiffure Awards. Shows lopen. Fotoshoots. Acteren. Eenmaal een goede publicatie en je wilt dat gewoon
nog een keer.

 

Wat denk je van het werk als model?

Samen creatief bezig zijn en een mooi eindproduct verzorgen, geeft een goed en voldaan gevoel. Of dit nou vrij werk is , betaald werk, coiffure werk

of shows zijn. Het is hard werken. Soms sta je in de vrieskou of in de hitte in de meeste bizarre positie maar het is raar maar waar: Dat zijn vaak de mooiste foto's!

Photo: Gilbert Francois

Wat is uw schoonheid regime?

Goed slapen en goed gezond eten, af en toe bewegen. Gelukkig hoef ik weinig te doen/te laten om mijn figuur te behouden.  

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Nu ik geen fashion model meer ben, zet ik mijn zinnen op het zijn van een goede commercieel model die natuurlijk nog gewoon wel modeshows kan lopen. Ook wil ik de richting van bruidsmode aan gaan pakken. Ook zoek ik een bureau die me ermee kan helpen om mij ook in het commerciële gedeelte van het vak, te laten slagen. Dit natuurlijk naast een druk bestaan als entrepreneur. Ik ben overtuigd dat je moet doen wat je leuk vindt, op welke manier dan ook. Ik heb onlangs weer een leuke shoot voor het Look book van She Suit gedaan. Maatpakken voor vrouwen. Ook onlangs mooie foto's gemaakt met fotograaf Gilbert Francois. Ik zeg: op naar de volgende opdracht!           

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Amsterdam Fashion Week is natuurlijk ontzettend leuk om te ervaren. Het is groots opgezet en er zijn vele talenten aanwezig op diverse vakgebieden. Zet alles bij elkaar en het bruist van energie en dat is geweldig om te voelen. Overigens zijn shows lopen ook mijn favoriet. Het is er op of er onder. Je moet presteren op dat moment dat er zoveel ogen/camera’s op je gericht zijn. Model zijn voor Coiffure Awards wat ik diverse keren ben geweest is ook ontzettend leuk, vooral als je genomineerd wordt en dat terug ziet op de website, daar sta  je dan! Dat is toch wel weer een applaus voor je zelf!

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Het is niet altijd maar glitter en glamour zoals ze in televisie shows laten zien. Zo was ik met 174cm en 50kg nog ‘te dik’. Gebruik je verstand, wees eerlijk en blijf respect hebben voor jezelf, doe geen dingen die je niet wilt doen. Zorg dat je gezond blijft want dit is terug te zien in je figuur, huid en welzijn.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Modellenland Magazine is een prachtig blad waarbij de energie er vanaf straalt. Ik raad het iedereen aan om te lezen/bekijken voor ontspanning en inspiratie. Het is mooi om te zien dat iedereen hiermee een kans krijgt om zichzelf aan de buitenwereld te tonen via het blad.

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page