top of page

Interviews  / Stories

Hylke Greidanus Photography

Vertel eens wat over jezelf

Hoi! Mijn naam is Hylke Greidanus! 23 jaar en wonend in omgeving Eindhoven. Vorig jaar met veel plezier afgestudeerd aan de Fotovakschool te Venlo. Nu fulltime bezig in de fotografie maar ook als grafisch ontwerper. Op dit moment fotografeer ik veel voor modellen en danseressen (deze dansen o.a. bij ‘de Toppers” en ‘’The Voice of Holland’’). Ook heb ik veel bruiloften en familieshoots. Daarnaast werk ik ook nog vast voor een bazin als zzp’er. Dit alles doe ik met veel liefde en plezier!

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Deze passie is begonnen toen ik ongeveer 15/16 jaar was. Altijd was ik al erg creatief met tekenen  en schilderen en dit heeft zich rond die leeftijd geuit in de fotografie. Creativiteit, heerlijk! Ik ben begonnen op vakanties met een digitale camera van mijn vader. En uiteindelijk kreeg ik een spiegelreflex camera, een Canon EOS 1000D. In die tijd begon ik aan de grafische opleiding (waar ik overigs mijn liefde voor fotografie ook kon toepassen) maar wist ik al snel dat ik na deze opleiding een fotografie-opleiding wilde gaan doen.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is en blijft om mensen blij te maken met een mooie herinnering voor altijd. Dan heb ik het dus over gezinnen bijv. maar ook ‘’loveshoots’’. Een goed en mooi eindresultaat leveren en er altijd het beste eruit halen. Elke shoot is anders, en daarom is het zo leuk om creatief te kunnen zijn tijdens een photoshoot. Zolang de klanten gelukkig en tevreden zijn ben ik dat ook. En dat ze terug komen voor een andere / nieuwe photoshoot. Dat is mijn doel.

 

Model: Eline de Waal-Malefijt

Model: Isabelle Knehans

Model: Isabelle Knehans

Wat betekent fotografie voor jou?

Veel! Mensen helpen op mijn eigen manier o.a. Nu ik er fulltime mee bezig ben zie ik het niet als ‘’werk’’. Elke dag sta ik met plezier vroeg op om eerst te bewerken en daarna lekker erop uit te gaan en te gaan shooten. Met klanten maar ook voor vrij werk! Voor complimenten en positieve reacties, daar doe je het voor! Dat klanten de foto’s afdrukken en in hun huis hangen of juist met de portfolioshoots zodat de modellen/dansers echt iets aan de foto’s hebben en er meer werk door krijgen, dat vindt ik  heel belangrijk! Dat geeft mijn de voldoening om door te gaan en te blijven doen wat ik het allerleukste vindt.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik denk dat ik mijn werk mag omschrijven als, romantisch, vrolijk, natuurlijk licht, spontaan, afwisselend en fris! En als het om vrij werk gaat is dat heel verschillend. Zelf houd ik erg veel van contrast en kleuren. Ook denk ik dat ik mezelf onderscheid door mijn lengte, ik ben niet groter dan 1.63 m waardoor je toch soms andere composities krijgt dan andere fotografen, haha.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Op dit moment vaak van Pinterest. Heerlijk als je een vrije middag hebt of s’avonds tijd over hebt om er op rond te neuzen. Maar ook koop ik vaak veel fashion magazine’s waardoor ik veel inspiratie krijg. Daarnaast door het werk van collega fotografen en modellen krijg ik ook nieuwe ideeën.


 

Model: Eline de Waal-Malefijt

Sjak van Hoof - Muah: Dave Aarts - Styling: Karlijn Gudden

zelfportret

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ligt eraan waarvoor het is. Als het voor een klanten shoot is dan overleg ik vaak wel met de klant(en) wat ze willen en of we eventueel een speciale locatie willen. Of juist gebruik willen maken van verschillende props/accessoires. Voor vrij werk ben ik er vaak wel wat langer mee bezig. Als ik een bepaald beeld in mijn hoofd heb zoek ik daar voorbeelden bij. Als het concept er al is dan ben ik daar wel druk mee bezig. Ik werk vaak met een vast team van visagisten en stylist.

Dus met hen overleg ik dan ook wat we nodig hebben, waar en wanneer. Uiteindelijke gaat er toch nog veel werk en tijd in zitten als je echt een concept goed wilt uitvoeren.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Over het algemeen wel, tenzij een foto zo mooi is, als die puur is. Maar de ene keer bewerk ik een foto wat minder dan de andere. Voor klanten shoots bewerk ik minimaal. Vaak alleen wat oneffenheden weg werken en de huid. Tenzij de klant speciale wensen heeft dan voer ik deze, tot zover kan, uit. Maar ik vind het wel belangrijk dat klanten er uit zien op foto’s zoals ze zijn. Dus ik bewerk de foto’s niet extreem. Voor vrij werk is dat dan weer anders.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Zeker locatie! Daar voel ik me helemaal in mijn element! Ik vind het heerlijk om vaak een mooie setting en sfeer neer te zetten bij verschillende locaties. Elke locatie is uniek en heeft zijn eigen stijl en sfeer. Het liefste werk ik dan ook met bestaand (dag) licht. Regelmatig ben ik ook in de studio te vinden. Maar op locatie kan ik toch veel meer uit mezelf halen dan in de studio.

Modellen (v.l.n.r): Thom van den Heuvel, Sjak van Hoof en Stijn de Jongh -

Muah: Annemieke

Model: Nadia Dekkers

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Natuurlijke, bosrijke locaties of locaties met een rauwe uitstraling. En qua onderwerpen, heb ik geen specifiek een voorkeur.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Waar; Ibiza! Of Amerika of… Zoveel wensen en ideeën. De 23ste oktober ga ik voor het eerst echt buiten Nederland shooten op locatie. In Parijs! Daar kijk ik erg naar uit. Een nieuwe uitdaging en waarschijnlijk ook ander licht? Veel mensen op straat… Een mooi leermoment. Ik zou o.a. graag een keer een grote editoral voor de VOGUE of HARPERS BAZAAR willen fotograferen. Dat blijft een grote droom! 

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Echt zakelijk zijn. Ik ben er nog niet, maar ik leer iedere dag bij. Zowel van opdrachten als van de kleine dingen die ik zelf heb ondervonden. Ook heb ik geleerd meer naar mezelf te luisteren, wat wil ik nou echt en dat ik bij mezelf blijf in welke situatie dan ook. Verder heb ik mezelf natuurlijk ook verder ontwikkeld op fotografie gebied.

Model: Sjak van Hoof - Muah: Dave Aarts -

Styling: Karlijn Gudden

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Joy

Model: Thom van den Heuvel - Muah: Annemieke Vreugendhil -

Styling: Karlijn

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Zoals ik al zij, Parijs! Maar op dit moment ben ik nog erg druk bezig om mezelf ‘’bekend’’ te maken.  Er staan nog veel leuke shoots in het vooruitzicht maar die hou ik nog voor mezelf!

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Gezelligheid, professionaliteit en gedrevenheid! Uitstraling van een model vind ik ook altijd erg belangrijk. Ook vind ik het belangrijk dat een model goed aanwijzingen kan opnemen en opvolgen.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Een mooi en exclusief magazine! Ik vind het erg goed dat jullie zoveel ruimte vrij maken om fotografen en modellen een kans te geven om zich te laten zien.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf jezelf en ben blij met jezelf! Je bent mooi zoals je bent!

 

https://www.facebook.com/HylkeGreidanusPhotography/?fref=ts

 

Modellen: Isabelle Knehans & Valerie Rooyackers

Model: Valerie Rooyackers

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Model: Britta Reinink , Muah: Dave Aarts

bottom of page