top of page

Interviews  / Stories

Inge van Dooren

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Inge van Dooren en ik ben 18 jaar. Ik woon in een klein dorpje in het oosten van Noord Brabant.  Op dit moment studeer ik Wellness & Lifestyle. Dit is een opleiding die zich richt op een gezonde manier van leven (sport en voeding). In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om zelf te sporten en om verdere leuke dingen te doen met vriendinnen. Daarnaast heb ik nog een baantje in de horeca.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Mijn lengte. Ik ben namelijk maar 1,68 m en dat is erg klein in de modellenwereld. Daardoor is het ook erg lastig om bij een bureau (agency) aan het werk te gaan.


Hoe ben je begonnen als model?

Een kennis van mij heeft mij lang geleden eens gevraagd of ik het leuk vond model voor hem te staan. Dit leek me natuurlijk erg leuk, en ik vond het een fantastische ervaring, daarna is het balletje verder gaan rollen en werd ik meer gevraagd om model te staan.

Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het werk als model helemaal geweldig! Ik hou van diverse fotografiestijlen, zowel in de studio als op locatie. Het kan hierbij gaan richting fashion, een speciaal thema of commercieel. Ook vind ik het erg leuk om een beetje out of the box te werken.


Wat is uw schoonheid regime?

Het belangrijkste vind ik dat je goed in je vel zit. Als je samenwerkt met een team (fotograaf, muah en styling) kunnen ze je er bij een fotoshoot totaal anders uit laten zien als je normaal bent. Maar hoe je jezelf voelt van binnen, daar kan niets aan veranderd worden! Het is daarom belangrijk dat je lekker in je vel zit en daardoor een goede uitstraling krijgt op de foto! Natuurlijk hoort daar dan ook nog een goede voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust bij. Kortom, zorg goed voor jezelf, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant!


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Als eerste zou ik graag mijn diploma voor mijn opleiding willen behalen. Daarnaast ambieer ik het om steeds meer bezig te zijn in de modellenwereld (fashion of commercieel). Ik werk graag samen met personen waar ik al eerder model voor heb gestaan, je kent elkaar en dat geeft vaak een plezierige samenwerking. Maar ik zou ook graag  mijn bestaande contacten willen uitbreiden met verschillende fotografen, muah’s, stylistes en designers. Verder wil ik nog vele mooie plekken van de wereld zien!

 

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Voor diegene die willen starten als model heb ik eigenlijk maar een advies: Doe waar je jezelf prettig bij voelt!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Als eerste wil ik even zeggen dat ik het een eer vind dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik vind het een leuk magazine, interessant om de verschillende interviews met modellen, fotografen en mua’s enz. te lezen en hun diverse werken te zien. Ook is het een mooi platform om wellicht nieuwe contacten te leggen of te delen.

zelfportret

Model: Lilith Vanderstorme

Foto: Gabriele Viertel - Muah: Sarah’s Colors

Foto: Gabriele Viertel
Muah: Patricia DeLuca

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Wat zijn je favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik vind elke fotoshoot weer bijzonder om te doen. Iedere fotograaf is anders en daardoor krijg je ook steeds andere resultaten.
Mijn favoriete, leukste, en meest bijzondere ervaring is om model te mogen staan voor Gabriele Viertel. Zij is een zeer getalenteerde fine art fotografe. Samen hebben wij al vele mooie foto’s gemaakt. Verschillende hiervan zijn gepubliceerd in diverse magazines en op social media in binnen- en buitenland (o.a. Vogue, Cosmopolitan, veel Europese landen maar ook in Rusland, China, Brazilie, Mexico, Japan, Thailand, USA enz.)  Ook zijn met deze foto’s diverse prestigieuze photo awards gewonnen. Op dit moment wordt o.a. een foto met mij als model geexposeerd in het Fort Wayne Museum of Art in Indiana USA (Best of Contemporary Photography 2015). Heel bijzonder aan de manier van fotograferen door Gabriele is dat zij foto’s onderwater maakt. Dus de fotograaf en het model zijn onderwater. Dit maakt het natuurlijk een stuk lastiger,  maar het is heel speciaal om te doen en de resultaten zijn adembenemend!

 

https://www.facebook.com/ingevandoorenmodel

Fotos: Gabriele Viertel / Muah: Sarah’s Colors

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page