top of page

Interviews  / Stories

Model Ivi Wls (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben 23 jaar en woon in Heusden-Zolder. Ik ben enig kind en woon alleen samen met mijn moeder en mijn lieve knuffelkat van 20 jaar oud. Je kan al raden dat ik rotverwend ben. Dit vind ik absoluut niet erg =).

In het middelbaar wist ik al goed welke richting ik wou uit gaan. Ik kom heel graag in contact met mensen en het zit ook wel in de familie.

Mijn eerste opleiding die ik ben gestart, was dan ook Maatschappelijk Assistent. Dit diploma heb ik al in handen. Hierna heb ik gestudeerd in Antwerpen, Orthopedagogie met de afstudeerrichting Toegepaste Jeugdcriminologie. Deze bachelor diploma heb ik ook met glans beëindigd. Ik had er nog niet genoeg van en studeer nu nog een jaar bij, Banaba Geestelijke Gezondheidszorg. Na zes jaar studeren en drie diploma’s ga ik toch wel eens opzoek gaan naar een job. Ik heb dit wel bewust gekozen. Ik twijfelde in het begin tussen maatschappelijk assistent en ortho. Uiteindelijk ben ik begonnen met maatschappelijk assistent.

Toen ik hoorde dat toegepaste jeugdcriminologie een nieuwe afstudeerrichting was en ik erg geïnteresseerd ben in deze leeftijdscategorie (jongeren t.e.m. 25 jaar), kon ik niet wachten om deze richting bij te studeren. Nadien besefte ik dat ik regelmatig in aanraking kwam met psychiatrische problematieken en niet goed wist hoe ik hiermee moest omgaan. Vandaar dat ik nu de banaba richting nog bij studeer.

Daarnaast doe ik nog een vakantiejob in de zomermaanden bij het recreatiepark De Uitkijktoren in Koerselkapelleke. Ik werk in een café, achter de toog, die dichtgelegen is bij de speeltuin. Uiteraard kom ik ook hier veel in contact met mensen. Dus je kan wel zeggen dat ik een sociaal persoon ben.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

In het algemeen ben ik tevreden over mijn uiterlijk. Maar als ik echt moet kiezen zou ik de kleine littekens op mijn knieën willen verwijderen. Ik ben als kind verschillende keren hard gevallen toen ik aan het spelen was in de kinderopvang. Net zoals ik op mijn vingers ook kleine littekens heb van vroeger te inlineskaten.

Ook zou ik mijn kromme tenen willen veranderen in kleine rechte tenen. Maar voeten zijn nooit mooi natuurlijk!

Qua innerlijk aspect zou ik graag spontaner en losser willen zijn. Ik ben meer een stiller type die op de achtergrond blijft. Ik ben een luisteraar en geen prater. Ik sta namelijk niet graag midden in de belangstelling.

Alex Lavois

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Ik ben een persoon met erg veel doorzettingsvermogen. Veel vrienden en familie vinden mij een sterk persoon die maar blijft gaan en werkt om haar doel ook effectief te bereiken.

Tot nu toe is dit ook steeds gelukt omdat ik altijd gemotiveerd ben. Als je echt wil, lukt dit ook!

Ik hoor ook vaak, dat mensen zich snel op zijn/haar gemak voelen bij mij. Ik straal rust uit en ben begripvol.

Ik kan heel goed luisteren naar mensen en probeer mij dan ook in te leven in hun verhaal zodat ik hen zo goed mogelijk kan begrijpen en verder helpen.

Ook mijn lange benen en blauwe ogen zijn eigenschappen waar ik trots op. Dit is vaak een leuke combinatie voor modellenwerk. Ik ben half Nederlands dus ik heb het gevoel dat ik deze genen heb overgeërfd. Wat ik absoluut niet erg vind!

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik ben ondertussen vier jaar bezig met modellenwerk. Ik ben trouwens ontdekt op mijn vakantiewerk in Koerselkappelleke. Toen kwam er een fotograaf naar mij toe en die vroeg of ik eens zin had om een fotoshoot te doen. Van kleins af aan wou ik graag model worden maar ik wist niet goed hoe. Ik had hier altijd al interesse voor en regelmatig zeiden vriendinnen wel eens tegen mij: ‘Je lijkt op een model, zou je dat niet eens proberen?’

Dus zo werd mijn droom langzaamaan werkelijkheid. Ik hield mij steeds meer en meer bezig met fotoshoots en bouwde zelf een portfolio op. Ondertussen is dit een uit de hand gelopen hobby.

 

Gelukkig ben ik op korte tijd sterk gevorderd waardoor ik ook regelmatig betaalde jobs krijg. Maar toch blijf ik realistisch en is het niet gemakkelijk om dit als hoofdberoep te doen. Er is veel concurrentie en het is had werken om zover te geraken. Ik ben al blij dat ik dit als bij beroep kan doen. Het is leuk als je betaald kan worden voor een uit de hand gelopen hobby J.

In januari werd ik aangesproken op Facebook door het modellenbureau ‘Jackie Lee’, een droom kwam uit. Hier heb ik hard naar toe gewerkt. Ik ben regelmatig afgewezen geweest door modellenbureaus wat ik erg vond. Jackie Lee is wel meer gericht op de commerciële stijl. Mijn stijl daarentegen is fashion. Maar ik vind dit niet zo erg omdat je meer wordt aangesproken als je beide stijlen in de hand hebt.

 

Ook werd ik aangesproken door een bureau die momenteel aan het opstarten is. Bij hun ben ik ook aangeworven als model maar deze naam mag nog niet bekend gemaakt worden. Binnenkort zal je dit zien verschijnen op de sociale media. Sinds een maand zit ik ook bij het modellenbureau ‘Castingteam’.

Op dit moment gaat het erg goed ondanks dat ik niet veel tijd heb door mijn studies. Deze staan natuurlijk nog altijd op de eerste plaats. Wie weet wat de toekomst nog brengt?

Wat is uw schoonheid regime?

Gohhh een schoonheidsregime? Moet ik toch even over nadenken.

Voldoende slaap is belangrijk. Ik probeer toch een acht uren per nacht te slapen. Maar tijdens mijn stageperiode is dit vaak zes uren op een nacht. Voor mijn zwarte kringen te verminderen leg ik elke ochtend even natte watjes op mijn ogen. Dan trekken die na enkele minuten weg. Nadien gebruik ik een concealer om deze verder te camoufleren.

 

Wat ook essentieel is, is om je huid te reinigen met reinigingsmelk, zeker na een nachtje stappen/uitgaan. En als je dagelijks make-up draagt deze natuurlijk ook af doen met make-up remover. Anders kunnen je poriën ontsteken en krijg je sneller puistjes.

Ik gebruik ook dagelijks een dagcrème. En lippenbalsem is niet te ontbreken in mijn handtas. Hier kan ik echt niet zonder.

Ik heb wel de pech als vrouw dat ik allergisch ben voor bewaringsmiddelen in cosmetica. Dus ik gebruik producten van de schoonheidsspecialiste en van de apotheek. Dit is wel een pak duurder maar anders loop ik rond met rode vlekken op mijn gezicht. En dat willen we natuurlijk vermijden op ons gezichtje J.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zou heel graag willen werken met jongeren. Mijn droomjob is om in een leefgroep te staan zodat je echt mee kunt leven met de jongeren.

Verder zou ik mijn modellencarrière willen uitbouwen zodat ik nog meer betaalde jobs binnen krijg.

Vriendinnen blijven voor het leven met Nathalie en Rinka.

En natuurlijk zoals iedereen: een man, huisje, tuintje, kinderen en huisdieren.

Alex Lavois

Robbert Poel

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

- Toen Jackie Lee Antwerp (agency) mij aansprak op Facebook of ik interesse had om nog modellenopdrachten te doen. Dit geeft een goed gevoel omdat je dan weet dat er mensen achter je staan en toch in je geloven.

- Steeds meer en meer publicaties halen met je foto’s. Dan weet je dat je sterk gevorderd bent. Bv. twee foto’s in vogue Italia.

- Op de cover gestaan van het fietsmerk Granville.

- Catwalk voor Nicky Vankets.

- In het algemeen fotografen die je aanspreken om te shooten en zeggen dat je gegroeid bent als model. Betaalde opdrachten binnen krijgen.

- Interviews afleggen voor jullie en onlangs ook Whatmatters online magazine. Dan weet je dat ze je modellenwerk goed genoeg vinden om voor te stellen aan andere modellen, fotografen, visagisten,…  

- Beginnende modellen die mij aanspreken voor tips of mijn werk volgen omdat ze dit zien als een voorbeeldfunctie.

Ik heb nog zoveel leuke ervaringen meegemaakt. Hopelijk blijven deze toenemen! Ik ben er alleszins klaar voor!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ja zeker! Wat ik altijd heel belangrijk heb gevonden als model is: aan andere modellen vragen welke ervaring ze hebben gehad met een bepaalde fotograaf. Er zitten toch een aantal profiteurs tussen dus dit advies wil ik zeker meegeven.

Ook vind ik het essentieel dat je weet als model wat je grenzen zijn. Doe je geen naakt of topless laat je dan ook niet overhalen door een fotograaf. Je moet assertief kunnen zijn.

Langs de andere kant moet je ook aan fotografen kunnen vertellen dat je niet met hem wilt samenwerken. Bijvoorbeeld omdat het geen meerwaarde is voor jouw portfolio.

Ook al krijg je dan soms negatieve commentaar of zijn ze op hun tenen getrapt. Je eigen grenzen bewaken, is van groot belang! Anders kan je zelf niet vorderen als model.

 

Blijf doorzetten en geloof in jezelf! Er is inderdaad veel concurrentie in de modellenwereld maar met doorzettingsvermogen kan je al heel ver geraken. Het zijn niet alleen de looks die meetellen in de modellenwereld maar je karakter is ook belangrijk.

Je krijgt te maken met teleurstellingen maar zeker ook met heel wat mooie samenwerkingen en herinneringen. Wees hier op voorbereid!

Model zijn is niet simpel en niet altijd fijn. Je hebt bijvoorbeeld fotoshoots in heel koude omstandigheden (een body aandoen bij temperaturen van vijf graden en regenweer, wind aan de zee, liggen in rivieren,…). De dag erna kan je last hebben van spierpijn, door de rare houdingen die je hebt moeten aannemen.

Maar ik doe het heel graag en ik zou dit nooit aan de kant schuiven. Het is een onderdeel geworden van mijn leven. Mijn vriend zal dit dan ook moeten accepteren.

Als laatste advies: ENJOY!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind dit een heel leuk initiatief. Door dit magazine kan je ook in aanraking komen met andere mensen die een link hebben met de modellenwereld.

Je leert mensen kennen waarmee je voordien geen contact had. Het kan dus zorgen voor nieuwe samenwerkingen.

Ook vind ik dit online magazine iets tof als je houdt van fashion, blogs en mode. Je kan er verschillende zaken op terug vinden dus het is heel divers.

Je kan hier ook inspiratie op doen!

 

https://www.facebook.com/ivanka.wels

Dave Fransen

Kurt van de Velde

Dave Fransen

Robbert Poel

Kurt van de Velde

Robbert Poel

Kristof Tuts

bottom of page