top of page

Interviews  / Stories

Jaleesa Koelen

Kun je ons iets vertellen over jou

Mijn naam is Jaleesa Koelen, ik ben 26 jaar woon in Twente, Overijssel. Ik studeer aan de Pabo en zit nu in mijn laatste jaar. Dat houdt in dat ik in de eerste helft van dit jaar nog drie dagen naar school ga en twee dagen voor de klas sta. Omdat het jonge kind mij het meest aanspreekt richt ik mij volledig op de kleuters. Jonge kinderen zijn zo open en eerlijk! Wanneer ik eens een keer andere schoenen aan heb en ze worden ‘afgekeurd’ krijg ik dit ook direct te horen. In mijn vrije tijd houd ik er van om gewoon lekker thuis te zitten met een muziekje op of lekker te wandelen met mijn vriend. We zijn erg graag in de natuur en zijn gek op dieren. Zelf hebben we twee katten (Yoda en Toby) en een konijn (Yoshi). Het maakt niet uit of ik een keer niet lekker in mijn vel zit, zij zijn er altijd om mij weer op te vrolijken! Daarnaast luister ik veel muziek, teken ik graag en vind het leuk om te fotograferen en te photoshoppen. Meestal oefen ik op mijn zusje en mijzelf en het leukste van photoshop vind ik dat je van een ‘gewone’ foto een heel kunstwerk kan maken.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik had het wel fijn gevonden wanneer ik een paar centimeter langer zou zijn geweest. Ik ben 1.73 en werd daardoor telkens bij bureaus afgewezen, ook al vonden ze mijn portfolio goed. Daarom heb ik die hoop voor een paar jaar terug maar opgegeven en ben ik als Freelancer aan de slag gegaan. Dit bevalt eigenlijk heel erg goed!

 

Hoe ben je begonnen als model?
Op mijn 16e won ik met een prijsvraag een fotoshoot. Dit vond ik destijds erg leuk maar ook heel eng, ik dacht dat het daar bij zou blijven. Een paar jaar later zag ik een oproepje staan dat er modellen gezocht werden voor een regionale Missverkiezing. Hier heb ik mij voor opgegeven en kwam door de eerste ronde. Hierop volgde een shoot en ik vond het deze keer een stuk minder eng. Daarna ben ik op Hyves, wat toen nog helemaal in was, gaan reageren op oproepjes van studenten van de fotovakschool waar ik vaak voor werd uitgekozen. Binnen een korte tijd had ik een gevarieerd portfolio opgebouwd en vroegen mensen aan mij of ik model wilde staan. Vanaf dat moment ging het heel snel en ik doe het, ondanks dat ik niet veel tijd heb op dit moment, nog steeds heel graag!


 

Fotograaf: Richard Terborg - Hairstylist: Ismahan Obenali - Queenshairstyling - MUA: Caroline Watson

Designer: Rosies Art - Hand Painted Backdrop: Karin van de Kuilen - Taken at: Renee Robyn Photography workshop

Fotograaf: Richard Monsieurs
Make up: Juliette den Ouden - Styling: Gerline Hornsveld

zelfportret

zelfportret

Fotograaf: Salvador Pozo - Visagie: Zulay Nahr El Bazi

Barbara Zonzin - Charlotte Mailhe - Malou de Bruin

Wat denk je van het werk als model?
Dat is natuurlijk heel verschillend. Je hoort verhalen van modellen die aan een (streng) dieet moeten of deze moeten volgen en waar je soms erg onder druk staat. Omdat ik al Freelancer werk en mijn eigen ‘baas’ ben heb ik die druk niet en kan ik zelf mijn eigen keuzes maken. Het is een harde wereld waar je stevig voor in je schoenen moet staan, maar als je zelf ook de juiste instelling hebt blijven de shoots en shows steeds een leuke ervaring. Je ontmoet veel leuke mensen en je komt soms op plekken waar je normaal niet zomaar mag komen.

Wat is uw schoonheid regime?

Mensen denken vaak, omdat ik dit werk doe, dat ik doorgaans ook make-up draag ed. Ik draag vrijwel nooit make-up en denk dat dit er mede voor zorgt dat je een mooie huid houdt. Daarnaast is het belangrijk om goed te slapen, veel water te drinken etc. Maar schoonheid zit vooral van binnen, wanneer je je goed voelt straal je dit ook uit.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Dit jaar hoop ik mijn diploma te halen en daarna zal ik natuurlijk op zoek gaan naar een baan. Het mooiste zou zijn wanneer ik modellenwerk kan blijven combineren met mijn baan. Het is niet altijd even makkelijk om werk te vinden dus wanneer dit niet gelijk lukt zal ik mij blijven focussen op het modellenwerk. Dit is iets wat ik gewoon nog heel lang hoop te doen!

Barbara Zonzin - Charlotte Mailhe - Malou de Bruin

fotograaf: Richard Monsieurs - make up: Juliette den Ouden - styling: Gerline Hornsveld

 

Fotografie: Richard Monsieurs - Haar: Inge Eichhorn - Visagie: Lana Houthuijzen

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Er is één ervaring die voor mij tot nu toe nog steeds het mooiste is, en dat was de shoot voor Emirates. Hiervoor ben ik op en neer gevlogen naar Dubai om in een vliegtuig op de foto te gaan. Heel omslachtig natuurlijk, maar ik heb er superleuke dagen aan overgehouden. Door omstandigheden heb ik nog niet zoveel van de rest van de wereld gezien en dat was voor mij de eerste keer dat ik alleen ging vliegen. Super spannend maar ik heb er heel erg van genoten en denk er nog vaak aan terug.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Bij bureaus nooit geld betalen voor portfolioshoots e.d. Wanneer ze denken dat jij succesvol kan zijn als model verdienen ze dat soort dingen snel terug en is het niet nodig dat jij hen daarvoor betaald. Verder moet je het écht leuk vinden en geen verkeerde verwachtingen hebben. Tijdens shoots en shows moet je vaak heel lang wachten, iets wat niet voor iedereen altijd even makkelijk is. Zorg dus dat je altijd iets meeneemt wat je in de tussentijd kan doen. (Tijdschriften, een boek etc.) En het belangrijkste is misschien nog wel dat je alleen dingen doet waar jij zelf achter staat en waar je je goed bij voelt!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Het is leuk dat er een magazine is waarin verschillende mensen uit deze wereld de kans krijgen iets over hun werk te vertellen en je deze verhalen zo kan lezen. Je krijgt zo een goed beeld van hoe het er vanuit verschillende gezichtspunten uitziet. Daarnaast is het altijd leuk om mooi werk te bekijken!

 

https://www.facebook.com/JaleesaKoelen1989

 

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Fotograaf: Bob Mans - MUA: Janine van Helden

Photographer: Fanny van Poppel - Styling: Christina Guseva -

MUA/Hair: Dianne Nieuwenhuisen - Clothes: Anbasja Blanken

Photography by Melissa Houben - Hair by Danny / - DVThair with Balmain Hair - Make-up by Marion de Waard - Styling: Lizzy / DVThair

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page