top of page

Interviews  / Stories

Jan veenstra

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben dus  Jan veenstra Buiten de opdrachten die ik doe als mannelijk model ben ik werkzaam in de horeca als leidinggevende in het hotel  van mijn oom en tante.  Dit werk is super leuk om te doen! Het is leuk om het de gasten naar hun zin te maken, een gezellig praatje hoort daarbij.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn.

Ik ben tevreden over me zelf. Misschien een beetje gespierder maar daar wordt aan gewerkt.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Twee jaar geleden werd ik gevraagd op straat om eens model te staan voor een meisje die net was begonnen met fotografie.  Ik zette de foto’s op Facebook, waarop ik steeds meer van mensen te horen kreeg dat ik iets moest gaan doen als model. Ik ben mijn portfolio op gaan bouwen en met verschillende fotografen aan de slag gegaan. En ondertussen hebben ik aardig wat leuke klussen gedaan en zit in nu bij paar kleine agencies in Amsterdam.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het super cool om te doen! En heb er veel plezier in wat ik allemaal doe en wat nog gaat komen.

Wat is uw schoonheid regime?

Ik doe er weinig voor. Ik let wel op voeding, maar ik ben niet constant aan de lijn ofzo.

Ik ben wel bezig om wat gespierder te worden. Hiervoor doe ik thuis fitnessoefeningen.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst.

Ik zou nog wel even een tijdje in deze wereld mee willen doen en dingen willen uitwerken voor fotografen en mijn opdrachtgevers.  Ook zou ik wel scout voor een bureau willen worden. Plus nog eens keer internationaal modellenwerk te doen.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot u toe?

Dat was mijn fotoshoot waarbij ik onder water moest in een recreatie plas bij Harderwijk. Ik moest met mijn kleren aan onder water met een lijst in me handen. Dit was een hele uitdaging, maar de foto’s zijn prachtig geworden en zijn gepubliceerd in een magazine uit Londen. Zo cool!

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Het belangrijkste is;  wees gewoon jezelf! Probeer een portfolio op te bouwen door met verschillende fotografen te werken, daar leer je ook van . En daarna op zoek naar bureaus die bij jouw passen en waar ze geen wurgcontracten hebben.  Onderschat de modellenwereld niet, want het is  keihard werken  en de concurrentie is best groot.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een interessant magazine waar je veel  van andere collega’s te weten komt  en hoe ze hun werk als model ervaren.

https://www.facebook.com/jan.veenstra.37

 

 

bottom of page