top of page

Interviews  / Stories

Jelka Vik

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben Jelka en ben momenteel 21 jaar oud, Buiten model zijn heb ik nog een heleboel andere bezigheden, Ik werk in retail en voor de rest hou ik van bijna alles dat creatief is, zo teken en schilder ik vaak, en hou ik mij bezig met visagie en grime.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Goh, Eigenlijk zou ik niet zo heel drastische veranderingen aan mijzelf willen maken, Het enige dat wel soms jammer is, is mijn lengte ik ben 1m67 en soms opdrachten die mij heel fijn lijken, kan ik niet doen vanwege mijn lengte.

 

Fotograaf Stefanie Geerts

Hoe ben je begonnen als model?
Wel, er werd me steeds verteld dat ik een enorm fotogeniek gezicht had, Toen ben ik een paar shoots beginnen doen voor kenissen die fotografie studeerde, Ik ben altijd erg sceptisch geweest over de modellen wereld, Het spreekte mij eigenlijk vanaf het begin helemaal niet zo aan. Maar de laaste jaren heb ik enkel heel fijne ervaringen gehad.

Wat denk je van het werk als model?
Wel, ik zie en zal het altijd blijven zien als een hobby, het is fijn om af en toe wat modellenwerk te doen, en soms zijn er hele fijne opdrachten bij, maar om fulltime bezig te zijn met mijn uiterlijk is voor mij niet weggelegd.

Wat is uw schoonheid regime?
drink veel water, het doet wonderen voor je huid en lichaam, eet gezond, sport regelmatig, ga ook niet overmatig sporten of dieeten. Het is belangerijk om gezond te blijven en jezelf niet te verliezen in de al dan niet “harde” modellenwereld.

 

 

Fotograaf Neil de Westelinck

Fotograaf Natalia Majchrzak

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik zou graag mijn talenten als grafisch ontwerper verder ontwikkelen. Mijn droom is de perfecte mix tussen een eigen kledingzaak en graphic design te vinden. Vrij exclusief maar ook een plek om jonge ontwerpers de mogelijkheid te geven om hun werk tentoon te stellen en eventueel te verkopen.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Mijn eerste “echte” proffesionele shoot. Het is altijd leuk als vrouw om helemaal opgemaakt te worden terwijl er anderzijds iemand aan je haar zit tot je helemaal tip top bent opgemaakt. Dus dat was voor mij een heel fijne ervaring omdat het gewoon erg leuk en nieuw was!

 

 

Fotograaf Neil de Westelinck

zelfportret

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Ik  vindt het heel belangerijk dat je jezelf niet verliest. Blijf steeds jezelf, en wees ook streng voor jezelf, hoe graag je het ook wil aanvaard nooit opdrachten die jou niet liggen of waar je jezelf ni voor 100% comfortabel bij voelt.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
wel, om heel eerlijk te zijn kende ik het niet. Maar was aangenaam verrast wanneer ik het las, het lijkt mij een heel fijne manier om modellen en fotografen even in de “spotlight” te zetten, want laat ons zeggen naast al die glitter en glamour is het ook soms eens fijn om gewoon eens even je visie te delen met anderen, de modellen achter een mooie foto zijn tenslotte meer dan gewoon een mooi plaatje, en fotografen zijn meer als gewoon mensen die wat foto’s maken.

 

https://www.facebook.com/jelkavik

 

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page