Interviews  / Stories

Jet Munneke

Kun je ons iets vertellen over jou?
Mijn naam is Jet Munneke, ik ben 21 jaar en Amsterdammert. Ik studeer psychologie aan de UVA, maar heb eigenlijk nog geen idee wat ik later wil worden. Ik woon samen met een vriendinnetje in een heel fijn huisje in Amsterdam samen met ons terror rooie katertje. Naast m’n studie werk ik als barista bij de Coffee Company en houd ik van af en toe een beetje dansen op festivalletjes of leuke feestjes.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Het lijkt me super fijn om gewoon goeie ogen te hebben. Ik draag nu lenzen want ik heb best wel -5,5. Heel soms val ik er wel eens mee in slaap en word ik vervolgens nog slaperig wakker met gevoel alsof m’n ogen genezen zijn haha. Dat lijkt me wel fijn om echt te hebben.

Hoe ben je begonnen als model?
Ik had een vriendinnetje die een fotografie vak volgde en mij vroeg te helpen. Dat vond ik toen super lief, maar ook wel eng en ongemakkelijk. M’n toenmalige vriend heeft me over m’n onzekerheidjes daarover heen geholpen. Hij wist zeker dat ik het in me had, dus ik meldde me aan op een website met wat vakantiefoto’s en voor ik het wist had ik mijn eerste echte shoot met een Amerikaanse fotograaf die toevallig in Nederland was en wel iets in mij dacht te zien.

Wat denk je van het werk als model?
Het is elke keer helemaal anders, maar je komt altijd allemaal creatieve enthousiaste mensen tegen die samen iets moois willen maken, wat super gezellig en inspirend is.

Wat is uw schoonheid regime?
Ik slaap veel haha, maar eigenlijk niet uit schoonheidsoverwegingen maar gewoon omdat ik dat lekker vind. Verder let ik wel op wat ik eet en ga ik naar de sportschool

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik heb niet een heel duidelijk vast plan voor de toekomst. Ik wil graag veel van de wereld zien en super gelukkig zijn. Maar iets concreter lijkt het me leuk zelf te leren fotograferen, een keer model te zijn in een commercial en een diploma te halen.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Qua modellenwerk vond ik het super leuk toen ik een shoot had van het merk Harry voor die gebruikt werd in de Linda en vond ik het ook heel vet om in de finale te staan bij de Make up Awards in 2015.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je de goeie maten hebt, laat je ouders of een vriendin polaroids van je maken en stuur ze op naar zo veel mogelijk bureaus. Je kan ook zelf op een aantal sites op oproepjes reageren of samenwerkingen zoeken om een portfolio te beginnen! Vraag altijd om tips en duidelijk wat een fotograaf wil :)

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Leuk dat zo veel aandacht een keer wordt besteed aan alle mensen achter alle mooie foto’s!

 

https://www.facebook.com/jet.munneke.7