top of page

Interviews  / Stories

Joyce Buining

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Joyce Buining en ik ben 21 jaar oud. Ik ben in 2011 begonnen met modellenwerk, en werk daarnaast ook als oppas bij verschillende gezinnen. Ik heb in oktober mijn bachelor diploma van de MER (management, economie en recht) behaald en studeer sinds september rechten aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Naast werk en school vind ik het leuk om te sporten, stappen en activiteiten te doen met mijn vriendinnen en vriend.
 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag willen dat mijn maten meer in balans zouden zijn. Door mijn heupmaat val ik bij veel opdrachten net buiten de boot, omdat ik tussen twee maten in zit. Echter heb ik het na zoveel jaren modellenwerk wel geaccepteerd dat dit nu eenmaal mijn bouw is, en dat ik daar gewoon het beste uit moet halen.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het werk als model heel erg leuk om te doen doordat je veel nieuwe mensen leert kennen en je uit je comfort zone moet stappen om verder te komen. Ik was vroeger erg verlegen en als je zelf mensen niet durft te benaderen voor een samenwerking dan schiet het niet op.
 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik keek altijd ANTM op tv, en was nieuwsgierig hoe zo’n casting in het echt zou gaan. En toen is er een dag gekomen dat er bij mij in de buurt een casting werd gehouden van een bureau, en daar ben ik naar toe geweest en na twee weken kreeg ik een belletje dat ik was aangenomen. Tijdens trainingen van het bureau heb ik een ander model leren kennen die het werk al langer deed, en zij heeft mij destijds geholpen met mijn eerste fotoshoot en vanaf daar ben ik zelf aan de slag gegaan.


Wat is uw schoonheid regime?

Ik probeer altijd twee keer in de week te gaan sporten, maar dat lukt vanwege drukte niet altijd. Op maandag doe ik Body Combat en op donderdag SH’Bam en na beide groepslessen doe ik nog een aantal fitnessapparaten en de loopband. Verder doe ik niet aan diëten maar let uiteraard wel een beetje op wat ik eet.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Qua modellenwerk zou ik graag nog iets meer richting de commerciële kant willen. Ik ben al bezig geweest om meer commerciële foto’s te laten maken voor in mijn portfolio en wil hier ook volgend jaar mee verder gaan. Daarnaast wil ik ook zeker beautyfoto’s blijven maken, modeshows lopen en commercials doen.

Verder ben ik nu aan het studeren om advocaat te worden en wil ik me later specialiseren in arbeidsrecht(werkgevers-werknemers) en privaatrecht(burgers onderling).

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Dat is moeilijk kiezen want ik heb al heel veel leuke dingen mogen doen. Ik heb in Den Haag een keer een modeshow mogen lopen in kleding van Michael Barnaart van Bergen met sieraden van Alice Sunderland. Zij had toen een nieuwe sieradencollectie ontworpen en tijdens de modeshow mocht ik een ring dragen met 365 diamanten, daar kan je als meisje natuurlijk alleen maar van dromen.

Ook heb ik meerdere keren AIFW Downtown gelopen waarvan ik vooral de editie Models on Ice nog goed kan herinneren. Er was toen een catwalk gemaakt op een ijsbaan buiten, en de modellen moesten buiten in een tent omkleden bij -5 graden. Ik heb het in mijn hele leven nog nooit zo koud gehad, maar het was zeker een leuke ervaring om mee te maken.

Verder blijft bruidsmodeshows lopen toch wel mijn favoriet.

Daarnaast heb ik een keer een commercial gedaan waarbij mijn armen tot over mijn elleboog in de vloeibare latex moesten. Toen het eenmaal droog was mocht ik niks aanraken omdat de latex dan kon scheuren en de crew heeft me toen gedurende de opnames (á 12 uur) letterlijk moeten voeren wat zorgde voor erg hilarische situaties.


Heb je nog advies voor wie als model wil starten?

Mijn advies zou zijn om fotografen te benaderen en vragen of ze op TFP-basis willen samenwerken. Hiermee breid je je netwerk uit en leer je beter poseren.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een leuk initiatief. Ik heb al verschillende bekenden in het magazine voorbij zien komen maar ook al fotografen gezien die ik nog niet kende waar ik in de toekomst wel een keer mee zou willen samenwerken.

 

Website: www.joycebuining.nl

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page