top of page

Interviews  / Stories

Kayleigh Bogaars Photography

Vertel eens wat over jezelf..

Mijn naam is Kayleigh Bogaars en ik ben 21 jaar. Op dit moment woon ik nog in een klein dorpje onder Eindhoven maar binnenkort vertrek ik naar Veldhoven! Ik ben net afgestudeerd en hopelijk in de toekomst heb ik mijn eigen fotografie bedrijfje.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Mijn moeder had vroeger al altijd een spiegelreflexcamera wat natuurlijk altijd de aandacht trok. Net zoals haar ben ik ook erg geïnteresseerd in de natuur en verschillende culturen dus we fotografeerde op bijvoorbeeld vakanties altijd erg veel. Daarna heb ik mijn eigen cameraatje gehaald en ben ik begonnen met simpele dingen zoals bloemen en bossen fotograferen. Lang was dit wat ik deed en daarna ben ik begonnen met testen op mensen. Toen dit goed leek te gaan heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera gekregen voor de opleiding die ik ging volgen.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om mijn eigen weg te gaan en te proberen zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven kwa fotografie. Ik hou ervan om te shooten met modellen en dat is echt mijn passie, dat merk ik aan mijn enthousiasme voor, tijdens en natuurlijk ook na de shoot. Jammer genoeg is dat niet hetgeen waarmee ik geld verdien. Vooral families en stelletjes komen naar me toe voor een shoot, ook leuk natuurlijk! Hierdoor blijft mijn creativiteit wakker en kun je elke keer weer wat anders maken. Een gezinsfoto of een stelletje op de foto zetten kan natuurlijk net zo goed creatief of eens wat meer richting de fashion gericht zijn. Ik hoop daarom mijn eigen passie en stijl meer in gezinsfoto’s en loveshoots te kunnen brengen.

 

Model Minke Zegveld

Model Wieteke Konings

Model Frank van Oijen

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij een manier waarop ik mijn creativiteit een beetje kwijt kan. Op gewone dagen als ik wat rondloop of rondkijk op internet zie ik allerlei dingen voorbij komen waardoor word geïnspireerd. Door fotografie kan ik de verschillende ideeën uitwerken die in me op komen.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik weet niet of het persé mijn werk is waarmee ik me van andere onderscheid, ik zie zelf nog geen punt waarbij ik denk dat een ander mijn werk zou kunnen herkennen. Bij sommige andere zie ik dat wel. Ik denk dat ik nog een beetje aan het zoeken ben naar mijn eigen stijl, maar ik merk wel dat ik dicht in de buurt kom.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Ik denk dat het belangrijkste voor mezelf is geweest dat ik gewoon mijn eigen ding blijf doen. En luisteren naar tips, deze kun je altijd gebruiken.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik zie vaak verschillende fotografen voorbij komen die ik echt te gek vind. Ik kijk vaak naar de verschillende foto’s die ze maken en laat me hier ook door inspireren. Ook ben ik een verslaafde aan Pinterest, super handig want ik vergeet dingen heel snel. Hierdoor kan ik elk inspiratie beeld wat ik tegen kom meteen pinnen (opslaan) en daarna terugkijken.

Muah Daisy Terwingen Model Frank van Oijnen en Minke Zegveld

zelfportret

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

In grote lijnen wel.. Ik weet van tevoren welke stijl ik wil neerzetten en ik weet in grote lijnen de poses die ik wil fotograferen. Uiteindelijk komen er altijd dingen op de foto te staan die op het moment zelf ineens in me opkomen. 

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja ik bewerk mijn foto’s. De meeste foto’s haal ik door Camera Raw heen en zorg ervoor dat ik alle ‘standaard dingen’ alvast heb gedaan. Mocht de foto nog wat te donker zijn etc regel ik dat daar. In Photoshop zorg ik nog voor wat extra licht en/of schaduw. Meestal speel ik wat met de foto in Photoshop dus een standaard lijstje heb ik niet.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar locatie. Dit komt voornamelijk doordat ik zelf geen studio heb, hierdoor heb ik dan ook geen mogelijkheid om mezelf daarin te verbeteren. Of ik kan natuurlijk een studio huren maar op dit moment bevalt shooten op locatie me helemaal prima. Ook kan ik voor mijn gevoel op een locatie veel meer, in een studio ben je een beetje beperkt kwa ruimte etc.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Ik fotografeer het liefst met modellen, het laat je beeld gewoon meteen spreken en dat vind ik erg fijn. Kwa locaties werk ik vaak in de bossen, dat is ook wel te zien in mijn portfolio. Maar ik heb ook in het gemeentehuis van Maastricht mogen fotograferen en dat vond ik wel echt de mooiste locatie tot nu toe.

Model Denise Bon

Model Bibi Gommers

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou echt eens naar Afrika of Thailand willen om daar te fotograferen. Ik vind het echt prachtige landen en zou het echt te gek vinden om daar mooie platen te kunnen maken.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik wil binnenkort weer wat energie in mijn eigen fotografie gaan steken en mijn portfolio wat gaan vernieuwen richting de fashion maar ook gezinnen en stelletjes.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Aller eerst: ze moeten gezellig zijn. Ik kan niet werken met iemand die niet met me praat. Daar word ik helemaal ongemakkelijk van, sorry haha. Ik denk dat dit iets is waar de meeste fotografen wel naar zoeken, een klik met je team. Meestal plaats ik een oproep en kijk ik wat rond tussen de reacties en kom ik altijd iemand wel iemand tegen waarvan ik denk: wauw! Met jou wil ik samenwerken! Ik hou ook echt van een strakke kaaklijn en mooie volle lippen, deze twee hebben altijd mijn voorkeur.

Model Denise Bon

Muah Helmie van Montfort design Loekie Mulder

Model Ramona Bouwmeister

Model: Ceca (Trend Models)

Model Natiza van de Liefvoort

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik had het al eens voorbij zien komen en ik denk dat het vooral voor veel fotografen, visagisten, stylisten, modellen en noem het maar op zorgt voor veel inspiratie en motivatie!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Modellen kunnen altijd op mijn pagina kijken en een berichtje sturen. Misschien komt er nog wel een leuke samenwerking uit, wie weet!

 

https://www.facebook.com/bogaarsfotografie

 

Muah Helmie van Montfort design Loekie Mulder

Model Ramona Bouwmeister

Mua Ayla van de Burgt Model Ebbinge

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page