top of page

Interviews  / Stories

Kiki Jessen

Kun je iets vertellen over jou?

Mijn naam is Kiki Jessen en ik ben 21 jaar oud. Twee jaar geleden heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding Front Office.

Momenteel ben ik buiten modellen werk ook werkzaam als Sales Advisor in de Bijenkorf. Daarnaast hou ik van sporten,reizen,uiteten en gezellige dingen doen met mijn vriend en vriendinnen.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Mijn lengte zou ik graag willen veranderen. Ik ben namelijk 1,70 m lang en hierdoor konden een aantal modellenbureau's mij niet aannemen, terwijl ze wel iets in mij zagen. Ook heb ik vaker te horen gekregen dat als ik groter zou zijn ik ver had kunnen komen. Ik geloof nog altijd dat ik ondanks mijn lengte ver kan komen.

Foto: Bas van den Broeck, MUA: Barbara Hartog 

Foto: Bas van den Broeck, MUA Barbara Hartog

Foto: Piet Schipper, MUA: Marjo Schipper 

Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik 19 jaar oud was werd ik door een vriendin gevraagd of ik mee wilde naar een fotoshoot. Ik zou zelf ook gefotografeerd worden. Toen ik eenmaal voor de camera stond, had ik er enorm veel plezier in. De fotografen geloofden niet dat het mijn eerste keer voor een camera was en vonden dat ik het erg goed deed.

Erna werd ik vaker gevraagd door verschillende fotografen voor een fotoshoot. Zo kreeg ik een steeds beter portfolio en nadat ik mijn foto's gestuurd had naar modellenbureau's ben ik bij verschillende aangenomen.

 

Wat denk je van het werk als model?

Modellen werk vind ik ontzettend leuk werk, het is mijn passie. Ik vind het enorm leuk om voor de camera te staan, en ook erg leuk om altijd weer nieuwe mensen te leren kennen.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Een keer per week ga ik sporten bij EchtInVorm. Ook ga ik een keer per week kickboxen bij Team Heatubun. Daarnaast let ik op mijn voeding, ik vind het belangrijk om gezond te eten.

Foto: Piet Schipper, MUA: Marjo Schipper 

Fotgrafe Lobke Leijser

Fotograaf Marc Deman

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn plan is om van modellen werk een fulltime baan maken. Dat is namelijk mijn droom en grootste passie. Verder ben ik van plan over een jaar te starten met een nieuwe opleiding, namelijk tandartsassistente. 

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Tot nu toe heb ik al veel leuke ervaringen met modellen werk. De leukste ervaringen vind ik de shows die ik heb gelopen voor ontwerpster Debbie Pereira, de casting van Holland's Next Top Model, figureren voor de videoclip van Mr. Probz en de fotoshoot voor supermarktketen Aldi. 

Fotograaf Mark Candari

Fotograaf Mark Candari

zelfportret

Fotograaf Mark Candari

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?

Mijn advies naar startende modellen is zorgen dat je een goed, professioneel portfolio hebt. Je kan fotografen benaderen en vragen of ze op TFP basis foto's van je willen maken. Vervolgens kun je uitzoeken wat goede modellenbureau's zijn en hier foto's naar sturen. En als je het echt graag wil, hoeveel mensen je misschien ook afwijzen, geef nooit op! Verder, ga naar zoveel mogelijk castings. 

 

Wat vind je van het modellen land Magazine?

De eerste keer dat ik de magazine zag, was ik enthousiast dat er zoveel informatie en ervaringen van andere modellen op staan. Dit is namelijk een inspiratie voor mij en andere modellen. Iedereen kan op deze manier van elkaar leren.

 

https://www.facebook.com/kikimhjessen

 

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page