top of page

Interviews  / Stories

Kim Libanon

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Kim Libanon, ik ben 25 jaar en ik kom uit Bovenkarspel.
Ik heb de opleidingen detailhandel en levensmiddelen gevolgd op MBO2 niveau en mijn diploma’s behaald.
Lang gewerkt in deze 2 branches maar nu ben ik werkzaam bij PostNL, een super leuke baan!

Verder houd ik ontzettend van shoppen, vindt het heerlijk om mijn kleding goed en mooi te combineren!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Uuhmm dit is altijd zo’n lastige vraag! Misschien dat ik iets minder kieskeurig zou kunnen zijn, ik ben soms uren aan het twijfelen met het kiezen van bijv. de perfecte kleur, het kiezen tussen pumps die bijna het zelfde zijn! Soms kan je daar gek van worden, dan denk ik je ‘joh doe niet zo moeilijk en kies gewoon’ maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.


Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik 15 jaar was deed ik mee aan een wedstrijd van Elite Model in Amsterdam. Ik belanden in de halve finale met 89 andere meisjes, ik werd toen 30e, wat een geweldige ervaring was dat! Ik heb me daarna op mijn school en opleidingen gericht zodat ik diploma’s kon halen en daarna hopelijk weer iets te kunnen doen in de modellen wereld. Ik heb verschillende fotoshoots gedaan en in 2015 heb ik voor het eerst mee gelopen met de Canal Catwalk in Amsterdam. Na deze show is het voor mij weer begonnen!

 

Wat denk je van het werk als model?
Ik vindt het werk als model te gek, ik kan mij zelf erg inleven in bepaalde poses, en heb altijd voor ogen dat er weer een super foto uit kan komen, dus altijd alles geven! Over de modellen wereld hoor je veel positiviteit maar ook veel negativiteit.
Mijn mening: als je model wilt worden dan geef je daar alles voor zo ver je wilt, meestal is het beter om alleen ja en amen te zeggen en vindt je het niet erg om lang te moeten wachten. Je moet met de regels kunnen omgaan, als je dat vervelend vindt, denk er dan nog eens over na of  je wel degelijk een model wilt/ kan worden, want zo blijft het dan alleen maar negatief voor je zelf, en voor anderen in je leefomgeving.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Volg je dromen, als je echt iets wilt bereiken ga dan door en laat je dromen nooit achterwegen als iets niet lukt of tegen zit.
Je leert en doet alleen maar meer als je 100% achter je zelf staat, wees zelfverzekerd!

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik drink alleen maar water of thee, al jáááren.
En voorderest eigenlijk raar om te zeggen, maar doe ik er niets speciaals aan.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben in het bezit van een super portfolio waar ik nog erg blij mee ben. Voor mij hoef ik dan niet zo nodig nog meer nieuwe foto’s te hebben, maar ik vindt het shooten wel heel erg leuk, dus ik pak vast nog een paar fotoshoots mee in de toekomst! Ik ga mij richten op leuke opdrachten, ik houd erg van uitdagingen, ik zie wel wat mij brengt in de toekomst!

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
De Canal Catwalk in Amsterdam was erg leuk, vooral toen we met zijn allen het Victoria Hotel uitliepen in onze badjassen met daaronder een prachtige creatie van Miller & Canefield, Ja, de show begon!
Ik loop af en toe Mannequin voor Gottex en Hanro van Miller & Canefield, dat is ook 1 van mijn favoriete opdrachten! 1 van mijn eerste professionele fotoshoots was met Leo Perera, in zijn geweldig mooie studio en buiten bij de haven en in de duinen. En de shoots met Ricardo Poggi blijven me voor altijd bij, echt wat een super ervaringen! Als je je foto’s binnen krijgt en je ziet je zelf, wauw wat een kick geeft dat, en dan denk je ja dat hebben wij samen neer gezet, prachtig!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Modellenland Magazine is erg leuk en ook fijn, jammer dat deze niet in de winkel te koop is! Het is leuk dat iedereen gebruik kan maken van dit Magazine. Om werk te zien van andere modellen en fotografen vindt ik erg leuk en ook erg leerzaam.
Ik vindt het erg interessant en leuk om interviews te lezen van andere modellen, elke mening is weer anders en elke keer sta ik weer versteld van de mooie foto’s die erbij staan!

 

Ga zo door Modellenland Magazine!

 

https://www.facebook.com/KimLibanon

 

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page