top of page

Interviews  / Stories

kimberley francke

Kun je iets vertellen over jou?

Mijn naam is kimberley francke en ik ben 18 jaar. Ik ben nu zo’n 2 jaar serieus bezig met modellenwerk, daarvoor deed ik af en toe wel is een shoot maar dat was vooral voor de fun!  Naast het modellenwerk dat ik doe ben ik werkzaam als visagiste en haarstylist en heb ik mijn eige kleine bedrijfje; Beauty By Kimberley! Na mijn vmbo diploma te hebben gehaald ben ik een beauty opleiding gaan volgen, ik volgde hierbij 5 vakken, Visagie, haarstyling, fashion stylist, nagelstylist en grimeuse. Toch vond ik visagie en grimeren het allerleukste en ben hier ook vaak mee bezig, ook haarstyling vind ik leuk maar net iets minder. Ik heb inmiddels mij diploma’s ook gehaald!

 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Hoe gek het ook klinkt, ik zou graag iets voller willen zijn. Er is niks mis met slank zijn maar zou het fijn vinden om een keer een broek in maat 36 te kunnen passen, aangezien 34 niet altijd verkrijgbaar is en bij sommige winkels zelfs te groot! Daarnaast vind ik curves erg mooi.

 

 Wat is je schoonheid regime?

Veeeel water drinken (vooral thee in mijn geval) is voor mij een must! Dit zorgt ervoor dat mijn huid mooi effen blijft en ik goed gehydrateerd blijf. Daarnaast vind ik het belangrijk elke dag iets aan sportten te doen, of het nou 50 squats zijn of een hele workout maakt niet uit, zolang ik het maar doe want hier haal je veel energie uit!

Photo: Ron Stam Muah: donna borkus

Hoe ben je begonnen als model?

Ohjee, moeilijke! Ik heb voor mijn 15e verjaardag een fotoshoot met vriendinnen gedaan, en ik vond dat eigenlijk zo leuk dat ik er nog een paar heb gedaan. Langzamerhand kreeg ik zo steeds meer contact met andere modellen en fotografen en ben er op deze manier langzaam ingerold, rond mijn 17e begon het echt sirieus te worden met regelmatig opdrachten en publicaties.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het erg leuk om te doen! Ik vind het super om in contact te komen met verschillende mensen die overal een andere kijk op hebben en zo samen iets prachtigs neer te zetten. Somskan het wel erg zwaar of vermoeiend zijn maar dat heb ik er allemaal voor over.

 

Wat zijn je toekomst plannen?

Hopelijk doorbreken als model! Het lijkt mij supergaaf om op de catwalk te lopen voor grote designers en grote shows te kunnen lopen. Ook lijkt het mij heel gaaf om mezelf in een winkel te zien hangen of als poster bij een bushalte, dit zou té gaaf zijn! En anders mijn eige visagie bedrijf te kunnen beginnen en mijn ervaringen en tips met andere kan delen. Of dit nou gaat om een avond vol vrouwen die meer willen leren over makeup, een cursus of een opleiding is die ik geef maakt voor mij niet uit. Zolang ik andere maar mijn motivatie kan overdagen.

Photo: Urwin Potmis Mauh: beauty by kimberley

Photo:  Jeroen Moerdijk Mauh: signature by trix sieraden: Ineke Otte

Photo: Dian Dillema Muah: Beauty by Kimberley

Favoriete ervaring tot nu toe?

Dat zijn er heel erg veel, ik vind dat elke ervaring speciaal is en op zijn eige manier een favoriet kan zijn. Tuurlijk vind ik de opdachten en publicaties heel gaaf, maar ook vrij werk en lekker dingen kunnen uitproberen vind ik heel leuk om te doen. Zelf vond ik de shoot voor SKIRM megazine met erwin verwij en Rose Boon heel gaaf! Alles erop en eraan, van speciale pakken tot softguns tot een marineschip, heel gaaf! Maar ook verschillende ervaringen met fotografen waarmee ik heb samengewerkt die  heel fijn waren vind ik iets speciaals hebben, iets wat ze ook wel een beetje favoriet maakt.

 

Advies voor andere modellen?

Durf te dromen! Dit is de enige manier om je wensen in vervulling te laten komen. Durf open te staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen, wees jezelf en laat zien dat het echt is wat je wilt. Niks overtuigt iemand meer dan het gevoel te hebben dat er iemand voor hun staat die er voor de volle 100% voor wilt gaan, en er ook veel voor over heeft om zijn of haar dromen te bereiken.

 

Wat vind je van Modellenland Magazine?

Heel erg leuk! Ik vind het super dat ik op deze manier foto’s en intervieuws kan lezen en zien van modellen en fotografen waar ik zelf tegen op kijk, die ik zelf wel is heb ontmoet of waar ik zelf wel is mee heb samengewerkt. Ik vind het ook heel gaaf dat je op deze manier toch iets van elkaar kan leren en je kan laten inspireren door de foto’s of poses van anderen. Vooral in anderen hun werk zit vaak inspiratie voor concepten die ik zelf graag zou willen uitwerken met een eige twist eraan! Mijn complimenten

 

https://www.facebook.com/kimberley.francke.5

Photo: Urwin Potmis Mauh: beauty by kimberley

Photo: Ron Stam Muah: donna borkus

Photo: Mark van Velsen muah: Chantal van Velsen

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page