top of page

Interviews  / Stories

Larissa van Die

Kun je ons iets vertellen over jou?
hi! Mijn naam is Larissa van Die, een meisje van 18 jaar oud uit Alblasserdam. Als ik thuis ben kan ik niet zo goed stil zitten. Vaak ga ik er dus op uit, leuke uitstapjes met vriendinnen en famillie daar maak je me dag helemaal goed mee! Houd vooral van shoppen. En op vrijdag avond drankjes en dansjes doen vind ik erg leuk! Maar op zondag lekker uitslapen en heel de dag in mijn joggings pak rond lopen zonder makeup en zorgen vind ik erg fijn. Mijn hobby is eigenlijk ook echt werken o.a modellenwerk vind ik natuurlijk zoiezo heel leuk om te doen.

Maar de horeca ligt me ook heel goed, gasten blij maken dat vind ik fijn! nadat ik geslaagt was voor mijn VMBO Kader ben ik ook naar de SS Rotterdam school gegaan en heb de opleiding Gastvrouw gedaan. een BOL opleiding waarbij je 3 dagen school had en 2 dagen stage in de week op het schip. Had het daar zo leuk dat ik na het half jaar waarin ik mijn opleiding heb gedaan, ophet schip ben wezen werken. Een erg leuke tijd gehad!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Deze vraag heb ik een paar keer gelezen om erover na te denken. Maar het eerste waar ik dan aan denk is mijn impulsiviteit vaak doe ik dingen zonder er over na te denken waarbij ik soms in gekke situaties terecht kom aan de andere kant beleef je dan ook wat!


Hoe ben je begonnen als model?
Oef naja mijn verhaal hoe ik ben begonnen is niet heel intressant hoor. Maar ik ben eigenlijk begonnen als "facebook model". Ik had wat vakantiefotos op mijn Facebook gezet waarbij een fotograaf reageerde dat hij het wel erg leuk zou vinden om een fotoshoot te doen. Ik was door het dolle heen omdat ik altijd in magazines heb gekeken en eigenlijk jaloers was op de meiden in de bladen! Zo kwam het eigenlijk verder met fotoshoots steeds meer fotografen gingen me toevoegen en uiteindelijk ook een modellenbureau waarbij ik een half jaartje heb gezeten. Nu ben ik daar weg omdat ze niet samen wilde werken met een agency in China waar ik momenteel zit.

Wat denk je van het werk als model?
Hoe ik eerst dacht en nu is een wereld van verschil. Ik dacht altijd dat het heel makkelijk en snel was tot ik in China kwam. Het is letterlijk op je beurt wachten! Een uur voor een client wachten is niks. Castings die de hele dag duren en uit eindelijk een meisje die word uitgekozen is heel normaal. Met je beste poses, blikken en catwalk moet je de client overtuigen dat jij toch echt het meisje bent die zij zoeken! Als je uiteindelijk uitgekozen bent voor een show bijvoorbeeld krijg je een fitting daarbij moet je de kleding passen voor wat je aan gaat doen en vaak dan ook een rehearsal. Dat is oefenen voordat de show toch echt gaat beginnen! Had ook verwacht dat ik elke dag wel een job zou hebben. Maar met 2 keer in de week mag je blij zijn als beginnend mpdel ! Dit maakt niet dat ik het minder leuk vind hoor, integendeel!!

Wat is uw schoonheid regime?
Ik sta op met Yoga, dat vind ik altijd erg fijn en natuurlijk heel gezond voor je body!Daarna neem ik een lekkere douche ik zet hem wel altijd heel warm dat vind ik zo lekker! (alleen niet zo goed voor je doorbloeding) daarna aankleden en dan beginnen de cremetjes! Dagcreme is het begin daarmee voed je de huid goed op mijn lippen doe ik Labello.

Verder doe ik niet zo veel make-up op, meestal alleen een beetje blush en mascara. In de avond natuurlijk alles goed schoonmaken en dan de avond creme erop!! Ook doe ik vasaline op mijn lippen zodat ze lekker zacht zijn hihi!
Sporten doe ik daarbij ook 2 a 3 keer in de week en vind het heerlijk om te zwemmen! Ben al vanaf klein meisje een echt water ratje. Vaak op zondag ga ik met mijn vader naar het zwembad om even baandjes te trekken en natuurlijk in de bubbelbaden?! Om helemaal te relaxen. Thuis hebben wij fitness aparaten waarbij ik dan een half uurtje ga fietsen en Buikspieren doen. En steppen en voor de tv soms nog zumba.

Eten en drinken hoort natuurlijk ook bij de schoonheid! ben er wel achter gekomen dat de fabel van chocoalde en puisten niet klopt! Ik hou van chocolade kan niet meer zonder! Gelukkig heb ik ook zo'n lieve moeder die de lekkerste chocolade haalt, namelijk van de bakker! Ik kan daar erg van genieten.


Maar verder over het eten en drinken. Ik begin mijn dag met een portie havermout met appel of banaan, gemaakt met soya melk. Met daarbij mijn verslaving: een beschuitje met boter en vruchtenhagel en een mok thee. Tussendoor eet ik dan een stuk fruit en een gezond tussendoortje zoals een Evergreen, Sultana, havermoutreep, of rijstewafels met advocado. Tussen de middag eet ik drie boterhammen met vaak kip,zuivel verschilt tussen ei,kaas en smeerkaas, en wat zoets zoals appelstroop. Tussendoor weer het zelfde qua fruit en koek. Maar natuurlijk als ik zin heb in wat lekkers zoals chocolade,of als mijn lieve moederin de keuken heeft gestaan neem ik dat! Dan de avond portie is gewoon wat de pot schaft vaak zijn het aardappeltjes met groente en kip/vega/of vis. wij eten dan ook twee keer per week vis en 2 keer per week vega maar natuurlijk ook patatdag hoort erbij.
 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Eigenlijk denk ik daar nog niet zo over na. Ik zou ook niet goed weten wat ik echt zou willen. Zou natuurlijk graag wel door willen gaan met modellenwerk vooral het reizen vind ik geweldig! Zoveel mensen leren kennen en natuurlijk de culturen en gewoonten van de mensen vind ik erg leuk om mee te maken. Het werk zelf vind ik natuurlijk ook geweldig altijd is het anders. Zelf houd ik van diversiteit dus ik dan kijk over een paar jaar na mijn modellenwerk (waarbij ik natuurlijk hoop dat ik het zolang mogelijk kan gaan doen) lijkt het me heel leuk om mensen te helpen in klinieken met verslavingen klinkt misschien raar maar ik vind het fijn om mensen gelukkig te zien en vooral beter te maken. Ook lijkt het me heel leuk om in een bassischool te gaan werken voor groep 3 of 4,maar dan moet ik wel eerst terug naar school! Qua gezin zou ik natuurlijk een geweldige man willen vinden die het niet erg vind om met mijn impulsiviteit om te gaan haha! En ik zou graag ook 2 kinderen willen, een jongen en meisje. Een koningsgezin dus!


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik ben eigenlijk nog beginnend model dus heb nog niet veel meegemaakt. Maar mijn beste ervaring is dan natuurlijk mijn reis naar China waar ik momenteel nog steeds ben. Ik geniet er van elke dag. Dat ik dit op mijn 18e al mag beleven! Maar om echt op specefieke favouriete moment terug te komen is het toch wel mijn Magazine shoot voor TrendsHealth. De mensen waren zo lief, werd zo goed voor me gezorgt en de fotos zijn zo anders dan dat ik in mijn portfolio heb! Een maandje later zag ik 5 pagina's met mijn fotos erop waarbij ik het gewoon bijna niet kon geloven dat ik in een magazine stond. Mijn droom werd echt werkelijkheid!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Eigenlijk ben ik zelf ook een beginnend model dus echt heel veel tips heb ik niet... Voor modellen weet ik wel dat het heel erg belangrijk is dat je weet dat je het kan! Je moet positief ingesteld staan en het aan kunnen dat er veel tegenvallers zijn. Het is niet zo gemakkelijk dan de meeste mensen denken, het lange wachten en de concurrentie is groot! Wat voor mij ook de beste keus was is om eerst naar Azie te gaan voordat ik naar Europa ga. Europa is natuurlijk super om daar modellenwerk te doen, alleen zoveel maal strenger dan in Azie. De maten moeten voor hen kloppen, alles voor jezelf doen geen chauffeur die je komt halen en brengen zoals in Azie. Voor je boek is het ook het beste om eerst een TOP boek op te bouwen in Azie voordat je naar Europa gaat. Maar dit is vanaf mijn mening gezegt.


Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een leuk intressant blad met een leuke samenwerking voor nu. ik heb er veel over gelezen voordat ik op reis ging. Het heeft me heel erg geholpen voor tips voor gezondheid, en met ervaringen van de andere modellen. Zoiezo vind ik het wel erg leuk om te lezen wat andere modellen hebben meegemaakt met hun trip! Dus een Top blad.


Liefs, Larissa

 

https://www.facebook.com/larissa.bandie

zelfportret

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page