top of page

Interviews  / Stories

Laura Theys

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben Laura Theys, afkomstig uit Limburg (Zolder). Ik werk als redactiesecretaresse de Limburgse krant Het Belang van Limburg. Ik ben een jongedame met zeer veel interesse in fashion en beauty. Ik hou van shoppen, van een leuke stoere outfit en vooral van schoenen J Mijn collectie zit ongeveer over de 200 paar. Call me an addict.
Ik ben trots op mijn Limburgse afkomst. Ik heb 2 hondjes, Lars en Tibor. Zij betekenen de wereld voor mij. Ik hou van snelle wagens, van mooie auto’s en van mijn eigen Volkswagen Beetle. Sinds kort ga ik ook heel erg veel sporten in de fitness. Dat sporten is mijn nieuwe uitlaatklep.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik zou graag wat groter zijn. Ik ben nu 171 cm, dus een stukje te klein.
Ik heb al een hele weg afgelegd trouwens. Ik was vroeger, en eigenlijk mijn hele jeugd, erg mollig. Dus mijn kilo’s ben ik verloren met een ijzersterk karakter. Niet altijd even simpel geweest en nog steeds wel een dagelijkse struggle die ik heel mijn leven zal meedragen. Maar ik begin me toch beter in mijn vel te voelen, al ben ik soms heel erg onzeker en heb een negatief zelfbeeld. Ik praat er niet zo graag over, maar ik overwin het iedere dag een beetje meer. Jammer genoeg kan ik wel cm’s verliezen, maar ik kan geen cm’s groter worden. Dat vind ik echt heel erg jammer.
Oh ja, en mijn haar zou ook wat sneller mogen groeien. Na 3 jaar nog steeds niet zo lang als ik wil. Ik krijg wel veel complimentjes over mijn rosse kleur, met dank aan mijn kapper Bart. Hij is al vaak mijn redder in nood geweest na kappersopdrachten en mislukte kleuringen tijdens shoots.
Over mijn gezicht structuur ben ik wel vrij tevreden, heel uitgesproken en herkenbaar volgens velen.

Ingrid Bergs, Mua: Zaina Fever

Gunther Frans, Mua Anne Voets

Evely Duis, Mua Patty Beekwilder

Wat denk je van het werk als model?

Ik hou ervan om telkens nieuwe creatieve talenten te ontmoeten. Shooten is zwaarder dan de meesten denken en ze onderschatten het werk van een model. Het is soms ook erg vermoeiend, maar na een zware shoot heb ik toch meestal een heel voldaan gevoel. Ik ben een echte koukleum, wat het niet gemakkelijk maakt in de winter.

Het blijft tof om jezelf te zien veranderen en evolueren. Zeker omdat ik vroeger nooit in die kledij paste. Ik was ook erg verlegen en door mijn modellenwerk heb ik wel mijn draai gevonden.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Eigenlijk heel toevallig. Ik wou graag eens wat leuke foto’s laten maken van mezelf, omdat ik zoveel kilo’s kwijt was. Die eerste shoot was eerlijk gezegd een ramp, een hele confrontatie voor mezelf. Maar ik ben zo wel in contact gekomen met een aantal nieuwe mensen, fotografen, visagistes, kappers. Zij hebben me toen vertelt dat ik best wel een uitgesproken gezicht had. Ik ben meer aan mezelf beginnen werken en eindelijk een passie gevonden die me echt lag. Ik hou van poseren en moet er ook geen moeite voor doen, het is echt iets wat ik leuk vind.

Ik vind het erg ontspannend om gemaquilleerd te worden, gestyled en zoveel leuke outfits te mogen dragen. Ik heb er zeker wel meer zelfvertrouwen van gekregen, soms was het hard, maar ik hou van een eerlijke aanpak en wil blijven verbeteren. Volgens fotografen is het leuk om een model voor de camera te hebben die weet wat ze doet, zonder al teveel na te denken. Ik heb als kind nooit een passie of hobby gehad, dus des temeer geniet ik van al die opdrachtjes.

Esther Starren, Mua: Mua Red Key

Deuxbelges promo shot Ingrid Bergs, mua Tina Calzetta, Styling DeuxBelges.be

Wat is uw schoonheid regime?

Schoonheid is iets wat je uitstraalt. Voor mezelf ben ik streng en leg ik de lat soms wel erg hoog. Ik ben ook heel perfectionistisch dus ik vrees dat ik nooit tevreden zal zijn. Het kan  altijd wel iets beter, mooier, strakker…

Maar een uitstraling en jezelf blijven vind ik heel belangrijk. Ik vind het mooier als iemand een eigen karakter en stijl heeft. Dat is volgens mij echte klasse. Schoonheid is heel persoonlijk.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zou graag nog blijven shooten, concrete plannen heb ik niet. Ik droom er wel van om nog wat leuke opdrachtjes te doen in het buitenland en eventueel ook nog iets met dieren. Model zijn voor een dierenrechtenorganisatie als vegetariër (semi-vegan) wil ik ook wel graag doen. Ik wil ook vooral mensen inspireren en laten luisteren naar mijn verhaal, een voorbeeld zijn misschien.

Mijn plannen zijn vooral aan mezelf werken als persoon en als model. Ik wil me ook wat richten op sportshoots. En voor 2016 wil ik ook nog wel wat leuke publicaties. Ik ben tot nu toe wel erg dankbaar voor iedere shoot die ik mag doen en alle fijne mensen die ik heb leren kennen.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Goh, dat is moeilijk. Ik heb veel leuke herinneringen. Om eentje specifiek te kiezen weet ik niet meteen. De haarshows in Berlijn voor Redken enkele jaren geleden vond ik erg leuk, alleen niet zo’n pretje voor mijn haren.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Blijven geloven in jezelf en niet meteen opgeven! Ik geloof in doorzetters, ooit wordt dat wel beloond. Sta open voor professionele en opbouwende kritiek, dat kan je enkel helpen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, remember that!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Tof boekje, veel variatie in beelden en stijlen! Ik vind het interessant om nieuwe talenten te zien in het magazine. Het is fijn dat iedereen hier een kans krijgt om zich te bewijzen. Ook een inspiratiebron voor velen.

 

https://www.facebook.com/LauraTheysmodel/

Yves Bosmans, Mua: Ine Bongaerts

Gunther Frans, Mua: Eline Van Gils, Styling - Tinneke Geenen by Styling 10

zelfportret

Model: Laura Theys - Muah: Patty Beekwilder

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Laura Theys - Muah: Annemieke Vreugdenhil

 

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page