top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Model: Lene van Renterghem

 "Ik ben Finaliste voor Miss Coast Belgium 2015"

 

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Lene Van Renterghem, wonend te Brugge en 18 jaar jong.
Ik heb net mijn 6de jaar decoratie standenbouw afgemaakt in het Technisch instituut heilige famillie te Brugge.
Sporten is een passie voor mij en ik probeer toch 4 tot 5 keer naar de fitness te gaan maar daar lukt niet altijd.
In het weekend werk ik ondertussen al 2 jaar als jobstudent in de schoenenwinkel Van Bommel Brugge.
Naast werken en naar school gaan ben ik Finaliste voor Miss Coast Belgium 2015 en daar ben ik enorm trots op. Het pakt veel tijd in maar als je iets graag doet, dan is dat helemaal niet erg.
Het is er een nieuwe ervaring bij en ik er de volle 100% voor gaan.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Niets. Ik ben heel trots op hoe ver ik al ben geraakt in mijn leven en wat ik doe.
Ik ben gezond en dat is het belangrijkste dat telt bij mij.


Hoe ben je begonnen als model?

 

Ik heb eigenlijk altijd al iets gehad voor modellenwerk en ik doe het enorm graag.
Maar vorig jaar is dit allemaal eigenlijk pas in actie gekomen. Ik heb workshops gevolgd en ben begonnen met mijn avontuur in Miss Coast Belgium 2015 waar ik ook veel ervaring ga opdoen met voor de camera en shows te lopen.
Het liefst zou ik graag mannequin willen worden omdat ik er de grootte voor heb. Maar ik sta natuurlijk ook heel graag voor de camera.


Wat denk je van het werk als model?

Modellenwerk is heel leuk maar vooral zwaar denk ik. Soms kan je afgewezen worden en je moet leren je daar niets van aan te trekken en gewoon door te gaan met wat je doet maar soms is dit heel moeilijk.

 

 

Wat is uw schoonheid regime?


Ik ben veel bezig met mijn schoonheid, ik doe elke ochtend een dagcrème op en voor ik ga slapen een nachtcrème. Het nadeel aan mijn huid is dat ik een droge en geen legale huid heb dus moet ik dit wel goed verzorgen. Ook doe ik veel een scrub aan en een masker op mijn gezicht en haar.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?


Mijn plannen is proberen actief te blijven in de modellenwereld en het te maken als mannequin maar dat is heel zwaar. Soms word het naar je gesmeten en soms moet je er heel hard achter zwoegen. 

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?


Mijn favoriete ervaring is zeker en vast meedoen aan Miss Coast Belgium 2015. Ik heb al zo veel mogen ervaren en heel veel mogen bijleren. Een leuke ervaring was ook zeker mijn eerste fotoshoot omdat ik er nog niet veel van kon. Maar je moet ergens beginnen hé.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?


Gewoon jezelf blijven , en in jezelf geloven. Soms kan je afgewezen worden en lelijke commentaar krijgen maar soms zoekt een modellenbureau of een fotograaf een specifiek uiterlijk waar jij niet in past en je moet je daar gewoon bij neerleggen en dit niet persoonlijk nemen. Ik spreek uit ervaring. Ook is een goed advies : niet te rap ingaan voor een opdracht bij een fotograaf die je niet kent.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?


Ik vind het modellenland Magazine echt top ! Leuk dat dit uitgekomen is en beginnende modellen zoals ik krijgen de kans om te tonen wat ze in petto hebben.

 

https://www.facebook.com/lene.vanrenterghem

 

Fotos:Kristof nuyttens

https://www.facebook.com/nuyttens.kristof?fref=ts

MUA Mirjam van Wiggen - Model Noëlla Mawuenyega

By: Michel Zoeter

bottom of page