top of page

Interviews  / Stories

Lonneke Vugs

Kun je ons iets vertellen over jou?
Wanneer ik niet werk of geen andere verplichtingen heb ben ik altijd in de sportschool te vinden. Ik train nu bijna 2 jaar en doe een mix van bodybuilding en calisthenics (training met eigen lichaamsgewicht) op dit moment ben ik lekker bezig met groeien en kracht opbouwen, het “cosmetische” deel van de sport (droogtrainen, sixpack e.d) is nu even naar de achtergrond omdat dit niet samengaat met groeien en de daarbij behorende voeding. Verder hou ik erg van films en series kijken, World of Warcraft, en cosplay. Momenteel volg ik een thuisstudie sport en voeding.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Hetgeen dat ik niet zo mooi vond aan mezelf is dat ik er altijd heel zwak en dun uitzag, met sport is dat al een heel stuk verbeterd en dat voelt fijn. Omdat ik 1.86 lang ben oog ik ook dunner dan dat ik ben. Verder vind ik het wel prima, er zijn wel wat dingetjes waar ik minder tevreden over ben maar om dat te veranderen vind ik niet zo nodig eigenlijk, ze horen gewoon bij mij.

 

Hoe ben je begonnen als model?
8 jaar geleden begon ik gewoon als hobby model, lekker shooten omdat ik dat leuk vond, mensen leren kennen, leren over expressie, hoe met de camera om te gaan etc. In het begin vond ik dat wel eng, ik was toen natuurlijk ook een stuk jonger en vrij onzeker. Gelukkig heb ik toen met heel veel fijne mensen samengewerkt die mij een hoop geleerd hebben, en me geholpen hebben mezelf te vinden als model. Ik had en heb nog steeds niet de juiste maten en lengte om voor een fashion bureau te gaan werken, ik ben aan het werk gekomen door het opbouwen van eigen contacten en zelf te netwerken. Ik heb wel voor bureaus gewerkt, maar dat leverde niet zo veel op als uit mijn eigen netwerk.

Fotografie: Ida Norberg, haar en make-up: Mandy van de Weerd

Fotografie: Dustin Elzinga

Coiffure award 2014, haar: Arie klein

Make-up: Natasja Bremer, fotografie: Ivo Rikkert

Wat is uw schoonheid regime?

Ik let heel erg op mijn voeding, ook vanwege training volg ik een sportdieet. Ik eet voor het grootste deel schoon (zo natuurlijk mogelijk) en dat heeft ook een positieve invloed op je huid, haar en nagels. Het is belangrijk om jezelf goed te hydrateren door genoeg te drinken, ook dat uit zich aan de buitenkant. Verder let ik erop dat ik genoeg slaap en genoeg eet, als je dat te weinig doet ga je er grauw en moe uitzien. Ik rook niet, drink geen alcohol en gebruik een dag en een nachtcrème die goed voedend is.

 

Wat denk je van het werk als model?
Het is erg wisselend, soms ben je heel bevoorrecht en werk je samen met super leuke, getalenteerde mensen, een andere keer weer met een klant die overal wat op aan te merken heeft of je beledigd. Dit werk is een vak apart, ik heb heel veel rare dingen gezien, maar ook hele toffe dingen. Ik vind dit werk zeer zeker niet geschikt voor te jonge meisjes! Wat je nodig hebt is een sterke persoonlijkheid, een grote mond, en een bepaalde houding. Als je net in de puberteit komt ben je jezelf nog aan het leren kennen, je zoekt naar een identiteit en bent vaak onzeker over de gekste dingen. Ik vind dat je dan nog niet klaar bent voor het professionele modellenwereldje.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Wat betreft modellenwerk wil ik meer de fitness kant op gaan, ik schat dat ik over een jaar echt te gespierd ben voor fashion of beauty en dat de opdrachten daardoor gaan teruglopen. Na 8 jaar is het ook wel verfrissend om aan iets nieuws te beginnen eigenlijk. Qua training gaat alles zoals het moet gaan en ben erg blij met de vorderingen, ik hoop straks zelf als personal trainer en voedingsdeskundige mensen te adviseren.
 

 fotografie: Jessica van der Mark, haar en make-up: Ilja Jonkbloed

fotografie: Dirk van der Plas, make-up en haar: Maaike ter Wisscha

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Wat ik het allerleukste vind om te doen is haarwerk, coiffure award is mijn favoriete onderdeel. Ik sta echt versteld van het talent van kappers als ze vrij bezig mogen zijn, dat is heel erg leuk om daar deel vanuit te maken.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ga niet jezelf aanpassen voor bepaalde regels of eisen, jij bent zoals je bent. Zorg dat klanten zien wat je kunt, en kom aan met een knalportfolio. Zorg ervoor dat je maten of lengte bijzaak worden en dat men alleen maar overdonderd word door wat jij laat zien (als je niet de juiste maten hebt) heb je de juiste maten wel en heb je talent? Zorg dan dat je een goede agency achter je hebt staan die jou intensief begeleid in je reis als model.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Het fotomateriaal in het magazine vind ik altijd erg tof, erg divers! Ik haal er veel inspiratie uit. Vaak zie ik veel bekenden voorbij komen, ben altijd benieuwd wie er deze keer weer in staat.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010652648130&fref=ts

fotografie: Anouk Strijbos, make-up en haar: Natasja Hulsebos, sieraden: Living pearls

fotografie: Dustin Elzinga

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page