top of page

Interviews  / Stories

Make up & hairstylist Anne Voets

Vertel eens wie is Anne is het dagelijks leven?

Momenteel woon ik in Hoeselt, dat is een klein en rustig dorpje in Limburg (België). Mijn full-time job is directieassistente bij Cegeka te Hasselt. Deze job combineer ik met te gaan make-uppen tijdens mijn vrije uurtjes. Als ik daarbuiten nog tijd heb hou ik me bezig met sporten en met vrienden afspreken.

 

Was visagiste iets wat je altijd wou worden?

Totaal niet, ik was wel bezig met het opzoeken van YouTube-filmpjes over hoe je te schminken maar dacht er nooit aan om dit bij iemand anders te doen. Op een bepaald punt vroeg een vriendin mij om mee een cursus te volgen aan de Wellness Academie. Hier heb ik meteen mee ingestemd en kreeg de smaak te pakken. Ik vervolledigde de basis en de gevorderden cursus ‘Make Up Artist’ en deed ook een bijscholing ‘Arabische Make Up’ aan deze school.  Na deze opleiding wou ik me nog verder bijscholen en startte ik aan de Syntra aan een cursus ook getiteld ‘Make Up Artist’. Binnenkort ga ik nog een bijkomende cursus ‘Hairstyling’ doen om mezelf nog verder te specialiseren.

 

Hoe begon je er aan?

Ik begon met vriendinnen bij mijn thuis te make-uppen en door het winnen van de mooiste examenlook op de Wellness Academie kreeg ik ook al wat naamsbekendheid. Toen heb ik een eigen website opgestart en een pagina op Facebook om mijn werk zo tentoon te stellen. Ook ben ik ingeschreven in een aantal Facebook groepen waar ik toch heel wat samenwerkingen mee heb weten te scoren. Ten slotte zijn er ook heel wat opdrachten die ik via mond-tot-mond reclame heb kunnen binnenhalen en dat is toch wel altijd fijn.

Model: Laura Theys/pic: Thierry Goovaerts

Model: Tesse Gillis/Pic: Raiko Photgraphy

Model: Little Annie/Pic: Raiko Photgraphy

Model: Jelycia Rizzo/Pic: Silke Baens

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeën?

Ik heb tot nu toe veel basis make-upjes uitgevoerd voor fotoshoots en ben ook 2 keer op tv geweest. Namelijk in het programma Racing Stars heb ik de make-up van Roos van Acker verzorgd en in een make-over programma op TVL ben ik even aan het woord. De ideeën voor de make-upjes haal ik vooral van YouTube-filmpjes, magazines en boeken. Mijn grote inspiratie is Lisa Eldridge, haar werk is heel natuurlijk en dat spreekt mij wel aan.

 

Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?

Ik vind dat er zeker toekomst is, maar het is van belang te weten hoe je je kunt onderscheiden van de rest.

 

Hebben fotografen en modellen eigen ideeën en vind je dit dan een uitdaging?

Meestal hebben ze zelf een eigen idee waarrond we gaan samen werken, maar dan is er toch de vrijheid om mijn eigen draai eraan te geven. Zij vertrouwen er namelijk op dat ik de juiste kleuren gebruik en weet wat goed over komt op foto. Ik vind dit zeker en vast een uitdaging en neem deze altijd met plezier aan. Door nieuwe looks te doen leer ik steeds bij en treed ik ook uit mijn comfort zone. Het doet me steeds plezier te horen dat een team tevreden is van een shoot. Mijn doel is ervoor te zorgen dat ook het model haar goed voelt bij de make-up.

Zelf vind ik dit geen probleem, meestal kijk ik op voorhand of het project in mijn kunnen ligt

 

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Ik vind moodboards leuk om mee te werken, zo kom je volledig in de setting van een opdracht en ik haal hier veel inspiratie uit. Pinterest is zo een verslavende tool die ik gebruik om eigen moodboards samen te stellen.

Model: Leen Geysen/Pic: Ivo Schrage

Model: Rubia Stri/Pic: Thierry Goovaerts

Model: Desiree Eleonora/Pic: Stéphanie Smeets’

Welke make-up gebruik je meestal voor een shoot?

Een vast merk heb ik niet, de foundations en concealers van MAC zijn wel heel leuk om mee te werken. Dit vul ik aan met oogschaduwpalletjes van Urban Decay en Sleek Make-Up. Daarnaast heb ik 2 oogschaduwtjes van Sugar Pill, waar ik heel tevreden van ben. Dit merk heb ik leren kennen op IMATS in Londen, helaas is het hier niet te verkrijgen want hun gamma bestaat uit supergepigmenteerde producten en zijn niet getest op dieren. Ook heb ik producten van het Kruidvat in mijn kit steken. Ik vind het belangrijk om met verschillende merken te werken, want niet alle producten van 1 merk zijn allemaal even goed.

Penselen heb ik ook van allerlei merken en ben fan van Zoeva omdat deze penselen qua prijs/kwaliteit verhouding toch wel heel goed zitten.

 

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Liefst zou ik nog een aantal shoots doen met wat extremere looks om mezelf zo verder te pushen om nieuwe dingen te leren. Daarnaast lijkt het me ook geweldig om op fashion week in Londen te kunnen werken. Ik kies hier specifiek voor Londen, want aan deze stad ben ik mijn hart toch wel verloren. De inwoners van dit stadje zijn allemaal wat extremer qua kledingstijl en trekken hun hier niets van aan.

 

Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi opmaken.

Tegenwoordig vind ik de trend van het contouren wel erg verregaand, begrijp me niet verkeerd ik vind dit echt super maar voor in het dagdagelijkse leven zie ik het toch niet zitten om me elke keer zo zwaar te maquilleren. Voor de rest vind ik wel dat het merendeel zich mooi opmaakt en denk dat dit te danken is aan de vele You Tube filmpjes.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het een tof magazine dat zeer inspirerend is. Daarnaast leer je via het magazine ook nieuwe fotografen, make-up artists en modellen kennen waarvan je anders nooit zou horen.

 

https://www.facebook.com/annevoetsmua

 

Model: June Peers/Pic: Stéphanie Smeets/Designer: Bregje Cox

 

Model: Rubia Stri/Pic: Thierry Goovaerts

Model: Laura Theys/pic: Thierry Goovaerts

bottom of page