top of page

Interviews  / Stories

Interview: Makeup artist  Citty van Aart (Netherlands)

Vertel eens wie is Citty is het dagelijks leven?

Hallo, mijn naam is Citty en woon in een klein dorpje aan het water in zuid-west Nederland samen met mijn 2 poezen en 3 krielkipjes.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Professional Allround Make-Up Artist/Hairstylist/Stylist en geef ik les in creatieve workshop zowel aan particulieren als aan bedrijven en op scholen.  Mijn leven is heel afwisselend, soms is het een enorme chaos en vlieg ik van hot naar her, en zie ik door de bomen het bos niet meer en het volgende moment wandel ik heerlijk door de natuur of lig ik languit op de bank te Netflixen. Ik ben een bezige creatieve bij, en soms een enorme luiwammes die niet zonder haar creativiteit kan.

Als hobby’s ben ik dol op fotografie, kunst, dieren, natuur, yoga en joggen.

 

Was visagiste iets wat je altijd wou worden?

Toen ik in de jaren 80 aan het puberde, was ik al dol op make-up. Ik herinner me dat ik een boek had gekregen van Boy George met allemaal make-up voorbeelden. Dagelijks was ik uren make-up aan het aanbrengen op mijn eigen gezicht in de meest gekke kleuren. Later werd ik vooral fan van veel eyeliner en punk achtige taferelen. Als ik daar aan terug denk, word ik ook weer helemaal blij. Ik wilde dan ook dolgraag een opleiding visagie gaan volgen na mijn middelbare. Helaas dachten mijn ouders daar anders over en uiteindelijk ben ik de mode richting op gegaan.

 

 

Hoe begon je er aan?

Na vele jaren in de mode branche te hebben gewerkt en na een lange periode van ziekte, waardoor ik ook geen baan meer had, kwam ik op een punt in mijn leven waarbij ik mezelf afvroeg: “ Wat zou ik echt graag willen doen?”

Het eerste wat gelijk naar boven kwam, was mijn jeugddroom. Een visagie opleiding gaan volgen. En ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik die ben gaan volgen.

Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?

 

Om als full time visagiste je volledige inkomsten te vergaren is geen makkelijke opgaaf. Ik heb al heel veel dames zien afhaken. Het aanbod is groot en velen werken gratis om zo hun portfolio en cv aantrekkelijk te maken, en helaas wordt daar ook nog eens gebruik van gemaakt, wat erg jammer is, want de hele markt stort in.

Maar je hebt een passie of je hebt t niet.

Mijn lerares zei aan het begin van de opleiding : “Zolang er vrouwen zijn, zal er make-up nodig zijn”. En zo is het maar net. Maar er is altijd een toekomst en het ligt er ook aan welke je richting je op wilt gaan.

 

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeen?

Ik heb al heel veel leuke projecten mogen uitwerken, te veel om op te noemen eigenlijk.  Make-up verzorgen bij tv programma’s, make-up ontwerpen voor modeshows en deze uitvoeren, werken als chef-de-cabine, meewerken aan (korte)films, theatertours, (bedrijf) feesten maar ook projecten voor magazines/websites en bruidjes zijn erg leuk om te doen. De opdrachtgever heeft vaak al een vaststaand concept, en binnen dat concept heb je altijd wel de vrijheid om je eigen creativiteit vorm te geven. Inspiratie haal ik overal uit, vaak ploppen beelden al op in mn hoofd en als ik dan nog eens ga googlen, dan vormt het eindplaatje vaak als vanzelf. En soms is freewheelen de beste optie om aan een shoot te starten, door te communiceren met het team, je zintuigen gebruiken en aanvoelen. Dan komen soms ook de prachtigste totaalbeelden tot stand.

 

Hebben fotografen en modellen eigen ideeen en vind je dit dan een uitdaging?

Het is heel fijn als mensen hun eigen ideeen hebben, hiermee kun je samen aan de slag om zo een mooi totaalbeeld te neer te zetten, wat zowel bij de fotograaf, het model en het moodboard past.

 

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Een moodboard zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde richting op staan. En dat werkt heel fijn voor alle partijen. Dus ja, ik werk bijna altijd met een moodboard, ook al is het maar 1inspiratieplaatje. Zelfs als ik mijn eigen concepten bedenk, wat ik heel graag doe, dan komt er een inspiratieboard aan te pas.

 

Welke make-up gebruik je meestal voor een schoot?

Dat hangt af van het soort shoot het is. Buiten of Studio? beauty/fashion? lingerie/nude? zakelijk of extreme make-up etc. etc.

 

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Hopelijk nog heel mooi werk. Mijn droom is een grote tentoonstelling waar eigen werk als fotograaf/stylist/mua/hairstylist hangt en verkocht wordt. Wie weet komt mijn droom uit.

 

Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi opmaken?

Persoonlijk hou ik in het dagelijkse leven van puur natuur, naturel, geen  make-up of heel weinig. En dus vind ik het al snel te veel en niet mooi meer. Terwijl ik in mijn vakgebied ook vaak graag heel extreem ga dus veel make-up gebruik.

Wat ik echt belangrijk vind is vooral de intentie waarom je make up draagt.

 

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf dicht bij jezelf, dan ben je op z’n mooist.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind jullie nieuwe magazine heel erg inspirerend en heel leuk om zoveel verschillende items en creativiteit te mogen aanschouwen.

 

https://www.facebook.com/Creacit-Creativityfrom-Passion-529874457131397/?fref=ts

 

Lees hier mijn interview als fotograaf

 

“Jewel Love”

“Jewel Love”

Model: Caroline Cabboort Photographer/MUA/ Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller Jewels: Private Collection

“Paint me Beautiful”

“Paint me Beautiful”

Model: Tess Gijzen Photographer/MUA/Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

“Serenity”

“Serenity”

Model: Sharon Otto - Concept/Photographer/Styling/MUA/Hair: Citty van Aart - Props: Private Collection Assistent: Jeffrey Muller

“Christmas Wishes”

“Christmas Wishes”

Model: Sharon Otto Concept/Photographer/Styling/MUA/Hair/ headpiece: Citty van Aart Assistents: Jeffrey Muller & Paul legemaate

“Dark Queen”

“Dark Queen”

Model: Sharon Otto Concept/Photographer/Styling/MUA/Hair: Citty van Aart Jewels: Private Collection Assistent: Jeffrey Muller

“Girl next door”

“Girl next door”

Model: Nadine Leestemaker Concept/Photographer/MUA/Hair: Citty van Aart

“Bohemian”

“Bohemian”

Model: Jocelyn Lenora Dijxhoorn Concept/Photographer/Styling/ MUA/Hair: Citty van Aart Assistent: Jefffrey Muller

“Sweat”

“Sweat”

Model: Jocelyn Lenora Dijxhoorn Concept/Photographer/MUA/ Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

“Bohemian”

“Bohemian”

Model: Jocelyn Lenora Dijxhoorn Concept/Photographer/Styling/MUA/Hair: Citty van Aart Assistent: Jefffrey Muller

“Cookiemonster”

“Cookiemonster”

Model: Jolien Derycke Concept/Photographer/MUA/Hair/ Bellypaint: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

“Just Jolien”

“Just Jolien”

Model: Jolien Derycke Concept/Photographer/MUA/ Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

“Sweat”

“Sweat”

Model: Jocelyn Lenora Dijxhoorn Concept/Photographer/MUA/ Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

“Halloween”

“Halloween”

Model: Berbel Franse Concept/Photographer/MUA/ Hair: Citty van Aart Assistent: Jeffrey Muller

bottom of page