top of page

Interviews  / Stories

Interview: Makeup artist Jackie-Lou Bussing (Loulou Mua) (Netherlands)

Vertel eens wie is Loulou is het dagelijks leven?

Altijd druk. In het dagelijks leven ben ik altijd druk bezig. Veel reizen voor leuke opdrachten en veel nieuwe mensen ontmoeten dat is hoe een normale dag eruit ziet voor mij. Gelukkig is dat zo, anders zou ik niet gelukkig zijn. Hoe drukker hoe beter, vind ik. Ik zie make-up ook niet als werk, ik zie het als ‘hobby’. Het wordt nooit saai, elke dag ziet er namelijk anders uit, ik bevind me in een andere omgeving, met andere mensen, creeër nieuwe make-up en stijlen. Ik vind het geweldig hoe ik mijn creativiteit uit mij laat stromen door mijn kwasten heen op iemands gezicht. Een band opbouwen met de mensen waarmee ik werk is ook echt alles voor mij, als je dat niet kan, ben je geen echte visagiste. Het gaat erom dat degene die er in jouw stoel zit, zich op zijn / haar gemak voelt bij jou. Personen vertrouwen jou met hun gezicht. En dat vind ik toch wel heel mooi. Ik houd er van om iemand te zien stralen en gelukkig te maken als ik hun make-up heb gedaan. Daar gaat het om, toch? Passie en liefde.

 

Was visagiste iets wat je altijd wou worden?

Niet helemaal, ik wist het nooit helemaal. Ik wist alleen wel dat ik altijd al in de creatieve sector wilde werken. Mode en make-up.. Dat wist ik wel, maar wát precies daarin, dat moest ik nog even uitzoeken. Ik heb vroeger een personal coach gehad. Hij heeft mij altijd heel erg veel geholpen met diverse dingen in mijn leven. Henno heette hij. Hij is degene die echt met mij is gaan kijken van, wat wil ik in mijn leven? Ik wist dus echt wel zeker dat ik niet heel mijn leven in een kantoor kon zitten. Ik ben toen een make-up opleiding gaan volgen in Amsterdam en ik wist gelijk dat het echt mijn passie was. Tot mijn verdriet is Henno overleden en heeft hij niet kunnen meemaken wat ik allemaal met make-up heb gedaan, maar ik weet dat hij er elke dag nog is en me blijft coachen.

 

Hoe begon je er aan?

Ik heb veel op eigen houtje geoefend, veel scholen bezocht totdat ik de perfecte vond. Het begon allemaal met op vriendinnetjes oefenen en familie. Dat vond ik altijd heel erg leuk. Maar ik wou meer. Ik begon op modellen te werken, en tussen mijn schooldagen regelde ik al snel fotoshoots om mijn portfolio op te bouwen. En toen ging het allemaal echt heel erg vlot!

 

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeen?

Ik heb genoeg leuke projecten uit mogen werken! Ik haal mijn inspiratie uit alles. Gebeurtenissen om mij heen, mensen, internet, voorwerpen, culturen… alles! Het kan zo maar gebeuren dat als ik  naar de lucht of het water kijk ik plotseling weer een nieuw idee krijg.

 

Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?

Als je er hard voor werkt wel. Ik merk wel dat het echt booming is, make-up is echt mode geworden. Maar als het echt je droom is en je bent een harde werker, dan kan je alles.

 

Hebben fotografen en modellen eigen ideeen en vind je dit dan een uitdaging?

Ik stem mijn werk altijd af op de wensen van een ander. Ik luister eerst heel goed, kijk naar de sfeerbeelden en stem daarop mijn creatie af. Het is belangrijk om te kijken naar de rest van je team. Een goede samenwerking bereik je ook een goed eindresultaat mee.

 

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Beide. Al is er een moodboard is kan ik daar goed mee werken, maar ik zal nooit iets namaken. Ik ga altijd mijn eigen gang met het moodboard in mijn achterhoofd. Ik heb mijn eigen stijl en gedachtes, en ik laat dat ook altijd duidelijk merken. Ik vind het niet spannend meer als ik een afbeelding voor me geschoven krijg en ik ‘dat’ precies moet gaan doen. Zo ben ik  niet. Ik ben anders, en ik zal dat ook altijd blijven. Ik zal altijd mijn eigen ding blijven doen en vanuit mijn hart werken. Niet vanuit een plaatje van internet.

 

Welke make-up gebruik je meestal voor een schoot?

Ik gebruik meestal de make-up van MAC Cosmetics. Buiten dat werk ik ook met Anastasia Beverly Hills, Urban Decay, Chanel en nog veel meer andere merken. Maar meer dan 80% bestaat toch echt wel uit MAC!

 

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Veelst teveel!

 

Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi opmaken.

Ik zelf vind het niet altijd mooi. Maar ik vind dat het niet uit zou moeten maken wat ik vind. Als iemand mij ernaar vraagt dan zal ik altijd eerlijk antwoorden, en dat doe ik ook. Soms hard, maar eerlijk. En dat wil je ook, als je iemand wat vraagt. Je wilt weten of het écht goed is. Als ik vraag aan iemand of mijn eyeliner goed is, dan wil ik niet horen ‘wat mooi’. Nee. Ik wil eerlijkheid en kritiek. Anders had ik het niet gevraagd, denk ik dan. Mensen waarderen mijn eerlijkheid altijd heel erg en vertrouwen mij daar ook mee. Dat is belangrijk. En verder zou het niet uit moeten maken wat ik vind, het gaat erom wat anderen van hun eigen make-up er van vinden en het dragen met trots.

 

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

Love yourself. Werk hard voor je dromen en laat je niets wijs maken! Als je het echt wilt dan kan je het.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

I love it.

 

https://www.facebook.com/MindofaShopaholic

Fotograaf: Richard Monsieurs Model: Tiare Madrigal muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Thierry Goovaerts Model: Lieneke Smits muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Thierry Goovaerts Model: Lieneke Smits muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Laurien Lub - Model: Marije Dijkema

Fotograaf: Anneloes van Acht Modell: Tessa Arts Stylist: Aylin Ak muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Anneloes van Acht Modellen: Jackie-Lou Bussing & Tessa Arts Stylist: Aylin Ak muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Jentie Youna Jelles model: Sterre Claus (Elite Model Management) stylist: Archana Kesarsing muah: Jackie-Lou Bussing

Fotograaf: Richard Monsieurs - Model: Imaani - muah: Jackie-Lou Bussing

Photographer: Gerrit Hoek

Photographer: Gerrit Hoek

Photographer: Gerrit Hoek

bottom of page