top of page

Interviews  / Stories

Marleen Cuppen

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Marleen Cuppen op dit moment wonend in Duitsland.

Ik heb vorig jaar de opleiding banketbakker afgerond, toen was ik eigenlijk ook nog niet helemaal bezig met het worden van een model. Na het behalen van mijn diploma’s ben ik  gelijk fulltime gaan werken.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Iedere vrouw wil natuurlijk wel meerdere dingen aan zichzelf veranderen, that's how we are. Eigenlijk heb ik maar een paar dingen waar ik van baal. Een daarvan is mijn lengte omdat ik net te klein ben om fashion shows te lopen.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Na het halen van mijn diploma’s ben ik met een vriendin naar Italië gegaan, in die week was ik 2 keer aangesproken of ik een model was. Ik vond het natuurlijk een heel erg leuk compliment maar dacht er niet echt meer aan. Toch bleef het in mijn hoofd zitten en begon ik te shooten voor de fun. Na een paar shoots werd ik ben ik steeds vaker gevraagd en zo had ik elke 2 weken wel een leuke shoot in mijn agenda. Maar na de fun word het serieuzer en nu ben ik de professionele kant van het model zijn opgegaan. Fashion en editorial shoots, I love it!

Wat denk je van het werk als model?

De modellen wereld is een lastige en ingewikkelde wereld. Ze moeten iets in je zien en iemand moet in je geloven. Het is ook soms not that easy to get in. Ik denk dat je zelfverzekerd erin moet staan en genieten. En  natuurlijk word je weleens afgewezen omdat je net niet in het plaatje past maar zo is het ook met andere dingen kijk naar sollicitaties die je de deur uit stuurt.

Maar als je een echte passie hebt voor het vak dan is het leukste om met een team samen te werken en uiteindelijk een mooi resultaat neer te zetten.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Het aller belangrijkste is gezond eten, genoeg frisse lucht en een goede verzorging voor je huid. Ik ga geregeld naar de schoonheidsspecialiste en heb over het algemeen een erg goede huid. En natuurlijk ik eet ook wel eens een keer een reep chocolade maar een goede weerstand helpt zeker!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn toekomst kan ik jammer genoeg niet verspellen, maar als het aan mij zou liggen zou ik ontzettend graag met het modellenwerk door willen gaan en nog wat mooie opdrachtjes willen pakken zowel in Nederland als in het buitenland.

zelfportret

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn avontuur begon een beetje in Lissabon (Portugal) waar ik een bikini shoot ging doen, niet alleen de shoot was erg leuk maar het hele weekend heb ik het naar mijn zin gehad. Het was een erg belangrijke shoot ook voor mijn portfolio en er zijn mooie fotos uit gekomen. stiekem was ik een beetje trots op mezelf.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je erg graag model wilt worden, geloof in jezelf. Maak naturel fotos ( zonder make up) en stuur ze op naar een goede agencies. Maar vooral niet opgeven.

 Ik had allang kunnen zeggen het lukt me niet met mijn 1,71 maar ook al loop ik geen shows etc. Ik heb wel een prachtig portfolio en erg leuke shoots gehad. met ervaring kom je ver!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik werd gevraagd door het modellenland magazine. en had er al vaak iets van voorbij zien komen. Een erg leuk online magazine. waar zowel model als fotograaf een leuk verhaal kan doen. Een verassend leuk magazine, waar ik blij ben om in te staan.

 

https://www.facebook.com/marleen.cuppen / Photo credits: http://www.markcandari.com

 

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Model: Ceca (Trend Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page