top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben in juni 2015 afgestudeerd op de richting latijn-moderne talen. Na lang aarzelen heb ik uiteindelijk besloten om verder te gaan in de diamantsector. Een korte studie gaat dus gepaard met werken in de stad Maastricht. Ik vind dat je het maximum moet halen uit het leven. Vandaar de gewaagde keuze.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Innerlijk of uiterlijk? Om te beginnen zou ik soms willen dat ik wat minder koppig was. Dat zou mij tot een gemakkelijker iemand maken. Anderzijds heeft het mij wel veel doen bereiken. Zodra ik ergens mijn zinnen op heb gezet of iets in het hoofd gehaald heb, ben ik moeilijk te overhalen. Wat het uiterlijke betreft: misschien iets langer en een vollere boezem. Maar uiteindelijk heb ik mezelf leren appreciëren zoals ik ben, ook dankzij veel positieve reacties en gemeende complimenten. Jezelf waarderen is volgens mij de sleutel naar zelfzekerheid.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Na een of twee simpele shoots bij een hobby - fotograaf kreeg ik de kans om een promo - shoot te doen. Hierna ging de bal aan het rollen. Verschillende shoots met verschillende fotografen volgden. Dus nu heb ik een goede portie ervaring.

Marta

 

Wat denk je van het werk als model?

De modellenwereld is erg complex. Tijdens mijn carrière als freelance - model, heb ik de leuke en minder leuke kanten meegemaakt. Je leert vele mensen kennen en sluit vele mooie vriendschappen. Daarbij krijg je ook een flink stuk levenservaring mee. Ook is modellenwerk ergens een taboe. Modellen worden vaak geassocieerd met ander soort ‘werk’, terwijl dat niet per se bij elk model zo hoeft te zijn. Ik ben ook vaak in aanraking gekomen met afgunst, roddels en jaloezie… helaas horen dat soort dingen er nu eenmaal bij. Maar over het algemeen is het een geweldige ervaring.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Vaak krijg ik de vraag wat ik zoal doe voor mijn figuur. Het antwoord daarop is heel simpel: ik ben gezegend met goede genen. Af en toe probeer ik mezelf te sleuren naar de sportschool, aangezien ik niet zo graag fysieke inspanningen doe. Verder probeer ik ook de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en niet te veel slechte vetten te consumeren. Alleen zal ik nooit afstand kunnen nemen van chocolade! Het drinken van allerlei soorten kruidenthee is voor mij ook belangrijk.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Zoals ik al eerder zei wil ik het maximum halen uit dit korte leven. The sky is the limit! uiteraard is het niet de bedoeling dat modellenwerk mijn hoofdberoep wordt. Het is gewoon een soort van passie. Ik zal wel trachten mijn voltijdse job te blijven combineren met shooten.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik ben hoofdzakelijk lingeriemodel, maar heb een tweetal keer model mogen staan voor een kapperswedstrijd. Het was een geweldige variatie die een indruk op me heeft achtergelaten. Ik werd volledig onherkenbaar gemaquilleerd en het was daarnaast nog een bijzondere aanvulling voor mijn portfolio.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als beginnend model raad ik aan om altijd op je hoede te zijn en je niet te laten vangen. Meiden die totaal onervaren zijn in die wereld zijn een makkelijk doelwit voor afzetters. Het is belangrijk om goed te informeren en samen te werken met betrouwbare fotografen of bureaus.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik heb modellenland magazine pas recent ontdekt. Het is vooral handig om up - to - date te blijven in de wereld van fotografie en modellenwerk. Het is leuk om nieuwe gezichten en eventuele samenwerkingen te ontdekken. Ik zie het als een groot trefpunt voor (nieuwe) talenten.

 

https://www.facebook.com/MartaMorozovaModelPage

 

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page