top of page

Interviews  / Stories

Melany van der Zweep

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Melany van der Zweep, ik ben 17 jaar en ik ben woonachtig in Limburg. Naast model zijn volg ik een HAVO opleiding. Verder doe ik al sinds mijn 14de modellenwerk via modellenbureau Sessibon. Dit bestaat voornamelijk uit catwalk shows in West-Europa. Naast het lopen van catwalk shows heb ik ook diverse fotoshoots gedaan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te shoppen, festivals af te gaan en vooral weekendjes weg te gaan met mijn vriend.    

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
In principe zou ik niks aan mijzelf willen veranderen, want ik ben tevreden met wat ik op mijn jonge leeftijd al bereikt heb. In het algemeen vind ik dat iedereen zich moet accepteren hoe hij/zij is. Ieder mens heeft zijn sterke en zwakke kanten.

Hoe ben je begonnen als model?
Op 13de jarige leeftijd ben ik aangehouden op mijn fietsje op weg naar de stad. Ik werd gescout door een modellenbureau uit Duitsland. In eerste instantie ben ik niet op dit voorstel ingegaan aangezien m’n leeftijd. Toch leek het modellenwereldje me interessant. Ik ben terechtgekomen bij een fotograaf uit Engeland. Met deze mooie foto’s ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij mijn huidige ‘moeder’ modellenbureau. Sinds mijn 14de doe ik naast mijn school veel opdrachten qua modellenwerk. Van het een komt het ander!

Bob Mans en Mua Esther de graaff

Bob Mans en Mua Esther de graaff

Wat denk je van het werk als model?

Naar mijn mening word modellenwerk vaak gezien als een makkelijk, niet hardwerkend beroep. Dit is echter niet zo. Zeker bij Catwalk shows moet je vroeg uit de veren en veel reizen. Schoenen die niet meer in je maat zijn, 7/8 keer in een show omkleden, en dit enkele shows achter elkaar. En niet te vergeten blijven lachen ook al heb je pijn aan je voeten. Ondanks dit alles… Vind ik modellenwerk helemaal te gek en is het allemaal de moeite waard!

 

Wat is uw schoonheid regime?

Water drinken en sporten, maar vooral niet vergeten dat er buiten het modellenwerk ook een leven is. Dus houd je niet alleen strikt aan de regels om er perfect uit te zien, maar leef ook je leven.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop nog lang modellenwerk te mogen doen. En er ook nog heel lang van te kunnen genieten. Verder wil ik veel gaan reizen om nog genoeg van de wereld te gaan zien. Mijn droom is wel nog om in de toekomst te gaan reizen voor modellenwerk.

Fotograaf Ruben Reehorst

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn favoriete ervaringen zijn de grote shows die ik heb mogen lopen in o.a. München, Leipzig en Brussel. Daarbij vind ik het heel leuk om samen met mijn collega’s de weekendde door te brengen tijdens een opdracht.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ik raad ieder beginnend model aan om gewoon zichzelf te blijven. Ga je niet veranderen omdat andere dat van je vragen. Blijf jezelf, geloof in jezelf en het aller belangrijkste geniet ervan!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Een super leuk magazine om te lezen. Je leest veel over andere modellen, fotografen en ga zo maar door. Ik vind het heel leuk dat ik nu zelf ook in het magazine sta. Ik voel me er erg gevleid bij.

 

https://www.facebook.com/melany.vanderzweep

 

 

Fotograaf Bob Mans

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page