top of page

Interviews  / Stories

Meredith Thorina Geldof

 

Vertel eens wat over jezelf
Mijn naam is Meredith Thorina Geldof, 24 jaar oud en ik woon en werk in Brussel. Ik hou van reizen, literatuur, mode, geschiedenis, politiek en muziek en uiteraard fotografie. Foto’s maken neemt een heel belangrijk deel van mijn leven in.


Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Ik begon met foto’s maken toen ik nog in het middelbaar zat. Mijn nicht en ik trokken vaak foto’s van elkaar maar al snel leidde dit ertoe dat zij liever poseerde en ik liever de foto’s nam. Zij is nog steeds één van mijn favoriete modellen. Op den duur kreeg ik meer en meer aanvragen en op die manier kan ik me er meer en meer mee bezighouden.


Wat is je juiste doel?
Mijn doel is om aantrekkelijke beelden te creëren met veel sfeer in. Ik hou van een etherische sfeer.
Wanneer ik werk met klanten tracht ik hen zo tevreden mogelijk te stellen, dit door een combinatie te beogen van wat past bij hen, genoeg foto’s af te leveren en dit binnen een redelijke deadline. De focus gaat hierbij naar de klant.


Wat betekent fotografie voor jou?
Het is een bron van oneindig veel interessante mogelijkheden. Licht is één van de meest boeiende dingen en een dankbare manier van werken. Tijdens een periode van stress doet het veel deugd om nieuwe ideeën te bedenken, foto’s te kunnen maken en te bewerken.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheidt?
Ik vind dit vrij moeilijk om te zeggen omdat ik niet meer met een objectief oog kan kijken naar mijn foto’s. Vaak hoor ik dat mensen mijn foto’s herkennen door de escapistische sfeer en de kleuren.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik hoor van sommige mensen dat ik vaak in mijn eigen wereld zit. Soms zit ik dan aan nieuwe ideeën en sferen te denken. Dat kan zijn omdat ik dan even getriggerd ben door een bepaald element die ik heb gezien. Dit kan een ander beeld zijn, maar evengoed een geur en een gevoel.


Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
Soms speelt er een combinatie van kleuren, kadrage en sferen maar ik weet voor eigen werk nooit op voorhand welk resultaat de foto zal geven. Als klanten een bepaalde inspiratiebron willen dan werk ik daar wel zo veel mogelijk naartoe.


Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?
Ik bewerk ze inderdaad. Meestal bewerk ik de kleuren en voeg ik licht toe aan de foto.


Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?
Voorlopig gaat mijn voorkeur naar locatie omdat ik dit het meest gewend ben. De keren dat ik in een studio werkte was ik nooit tevreden van de foto’s. Misschien dat ik hier in de toekomst meer aan ga werken maar voorlopig ben ik er nog niet tot aangetrokken.


Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?
Mensen, straatfotografie en natuur zijn de onderwerpen die ik het meest vastleg.


Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?
Op verschillende plaatsen in de wereld. Dit mogen grootste steden maar ook de weidse natuur! En ook interessante gezichten blijven leuk om te fotograferen.


Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?
Ga in op de mooie kansen die je krijgt. Meestal kan ik goede kansen grijpen maar ooit heb ik één mooie kans laten liggen en daar heb ik nog steeds wat spijt van. Een eindje geleden werd ik door Elle Nederland uitgenodigd om te fotograferen voor het magazine maar daar kon ik door mijn privéleven niet op ingaan. Maar intussen heb ik wel al kunnen samenwerken met fijne en interessante mensen. Een ander aspect dat belangrijk is: respecteer je modellen volledig en stel zelf je grenzen zodat mensen ook jouw moeite en werkuren respecteren.


Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Mijn toekomstplannen zijn om mijn hobby nog meer uit te kunnen werken en een goede balans te vinden tussen mijn full time job en fotografie. Ik heb er bewust voor gekozen om te werken naar mijn diploma en fotografie naast mijn job uit te oefenen. Op die manier blijf ik heel erg uitkijken naar fotoshoots.


Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?
Ik heb graag een persoon die wat interessants te vertellen heeft. Ook hou ik van speciale gezichten. Miss types spreken me wat minder aan maar voor bepaalde concepten kan dit natuurlijk ook een meerwaarde bieden. Ik heb ook graag dat ze zelf meedenken met het concept.


Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Afwisselende en veel goede informatie. De kwaliteit van de foto’s zijn ook vaak hoogstaand en het is fijn om nieuwe talenten te ontdekken. De covers zijn ook heel ferm.


Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?
Blijf ervan genieten!

 

https://www.facebook.com/merediththorina

 

 

 

Model Bo Geldof

Model Elise Boucquez

Model Ellen Caen

Model Ifa Brand

Model Jill Shaw - Mua Aurely Detandt

Model Laura Palmans - Birds Louise Arts - Styling Styling 10 - Muah Eline Van Gils - Cophotographer Ronald Cools

Model Laura Theys - Mua Fe Alice Huyghe

Model Sharon Boucquez - Muah + bracelets Tine Josephy

Model Ronny Seda

Model Riona Noire Styling La Chaton Bottée

Model Maxim Vanderstappen

Model Laura Theys - Muah Fe Alice Huyghe - Foto Meredith Thorina 3.jpg

Model Laura Theys - Muah Fe Alice Huyghe - Foto Meredith Thorina 3.jpg

Model Laura Theys - Muah Fe Alice Huyghe

Model Sharon Boucquez - Muah Souad Zaina

Model Sharon Boucquez en Emmanuel - muah Fabian d'Image

Model Sofie Vrints - Muah Els Sterck

Modellen Sharon Boucquez en Immanuel

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page