top of page

Interviews  / Stories

Michelle Elisabeth

Kun je ons iets vertellen over jou?

Stiekem ben ik een enorme huismus. Het liefst zit ik -zonder make up en in mijn huiskloffie- thee of koffie te leuten in mijn heerlijke tuintje in de zon, of lekker op de bank met mijn drie knuffelige katten en mijn lieve vriend. Serietje of goede film erbij en ik ben een gelukkig mens.
Als thuis ben en niet op de bank of in de tuin zit, kun je mij hoogstwaarschijnlijk in de keuken vinden, waar ik mij graag uitleef. Koken, bakken, heerlijk. Overigens wel gezonde dingen! Zelf ben ik (grotendeels) veganistisch en vermijd ik geraffineerde suikers. Ik vind het een uitdaging om met wholesome, glutenvrije, (geraffineerde) suikervrije, vegan en soms ook raw gerechten en baksels aan de slag te gaan. De mensen om mij heen ontkomen niet aan mijn baksels! Iets wat ze over het algemeen niet erg vinden.
Af en toe is het genoeg met de huiselijkheid en moet er flink gefeest worden. Heerlijk de hele nacht lang dansen met vrienden, daar word ik heel blij van.


Drie dagen in de week werk ik in een dierenkliniek, inmiddels al acht jaar. Nadat ik mijn VWO succesvol had afgerond en geen idee had wat voor opleiding ik wilde starten, ben ik in de kliniek gaan werken. Ik heb altijd al veel affiniteit met dieren gehad; zielige vogeltjes oplappen, de nagels van de konijnen van de buurtkinderen knippen, op honden en katten passen en paarden rijden en verzorgen deed ik al heel van jong af aan. Deze baan in de dierenwereld sloot daar dus naadloos op aan. In de afgelopen 8 jaar heb ik veel geleerd, en ontzettend veel meegemaakt. Leuke dingen maar uiteraard ook hele verdrietige dingen. Ondanks dat ik het werken met dieren en hun eigenaren nog steeds heel leuk vindt, merkte ik een tijdje geleden dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging.


Daar ik zelf erg met gezond en bewust leven en eten bezig ben, niet alleen voor mezelf, maar ook met het oog op het milieu, heb ik besloten naast mijn werk in de dierenkliniek en mijn modellenwerk te beginnen met een opleiding Voeding en Diëtetiek. Ontzettend spannend, maar ik heb er onwijs veel zin in! Ik hoop daarmee uiteindelijk echt een bijdrage te kunnen leveren aan een gezondere samenleving, iets waar we tegenwoordig natuurlijk al behoorlijk mee bezig zijn.

Foto David Paige - Designer Anja Dragan

Foto Liselotte Fleur - Styling AMFI Team Denim G-Star - Muah Deniece van der Molen - Male model Camiel de Kom

zelfportret

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

 

Eigenlijk zou ik niet aan mezelf willen veranderen, ook niet als het zou kunnen. Men heeft mij maar te nemen zoals ik ben, als iets aan mijn uiterlijk hen niet bevalt zijn er genoeg andere meiden die wellicht wel aan de eisen voldoen. Qua innerlijk sta ik altijd open om mijzelf te ontwikkelen en te verbeteren.

 

Hoe ben je begonnen als model?

 

Een aantal jaren geleden, voor de camera van een vriendin, Gabriëlle Bosman. Zij studeerde aan de AHK en vroeg mij voor haar eindproject. Naar aanleiding van de resultaten van deze shoot spoorde zij mij aan modellenwerk te gaan doen. Zelf deed zij al jaren modellenwerk, zij heeft mij in het wereldje geïntroduceerd. Door eerst veel tf shoots met amateurfotografen te doen, heb ik mij ontwikkeld voor de camera.

Langzamerhand werden de teams met wie ik samen werkte professioneler. Toen kwam ik bij Kinki Kappers terecht, waar ik met veel plezier veel opdrachtjes voor gedaan heb (en nog steeds doe bij tijd en wijlen!). Voor hen liep ik mijn allereerste show, op de Fashion Week in Amsterdam. Daar werd ik gescout door Androgyn Models, waar ik een jaar exclusief gezeten heb om vervolgens mijn vleugels uit te slaan en voornamelijk freelance te werken. Inmiddels sta ik bij een aantal bureaus ingeschreven, maar niet meer exclusief en ik werk ook nog steeds freelance.

Foto Renato Pagliacci - Muah + styling Sabrina Sanm

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Wat denk je van het werk als model?

 

Modellenwerk vind ik geweldig leuk om te doen. Het voelt ontzettend goed om een tof concept uit te werken met een team, al die creatieve mensen die hun eigen steentje bijdragen om tot een megavet resultaat te komen.

Ik ben een sociaal persoon, begeef mij graag tussen de mensen. Dus op de set of in de studio, met telkens nieuwe mensen om te leren kennen, of met inmiddels vertrouwde gezichten om mij heen, heb ik het over het algemeen prima naar mijn zin.

Het werk kan absoluut zwaar zijn van tijd tot tijd. Zomersetjes in de winterkou schieten bijvoorbeeld, of lekker aan het werk in de stromende regen. Zelf ben ik een extreme koukleum, dus daar heb ik nog wel eens moeite mee... Of lastige poses aannemen, die dan wel super nonchalant en ontspannen over moeten komen. Nu ben ik vrij soepel en lenig, maar ik ga graag tot het uiterste dus meenig keer hou ik wel wat spierpijn over aan een shoot.

 

Tijdens shows heb je een hoop hele gestreste mensen om je heen, die allemaal wat van je moeten en aan je zitten te plukken. Als model moet je dan absoluut rustig blijven, anders is het eind helemaal zoek. Gelukkig ben ik met mijn werk in de dierenkliniek aardig wat stress gewend, dus ik ben tijdens een show niet snel van de wijs gebracht.

Soms moet je tijdens shoots en voornamelijk ook tijdens shows erg lang wachten. Zelf ervaar ik dit niet echter niet als ‘zwaar’, al word ik er van tijd tot tijd wel wat gaar van.

Maar als je deze minpuntjes afweegt tegen het resultaat en de reacties daarop, zij ze het meer dan waard.

Het plezier wat ik aan modellenwerk beleef is voor mij de main reason om het te doen. Als ik er geen plezier (meer) aan zou beleven, zou ik ermee stoppen.

Styling: Leyla Frantzen - Mua: Soraya Akkerman - Hair: Macik Bednarek

Foto + styling Izabela Bartyzel - muah Sara Conesa Llorente

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Wat is uw schoonheid regime?

 

Elke dag begin ik met een uitgeperste halve citroen en een glas water. Dit werkt als mini detox. Daarna neem ik een koude douche, wat supergoed is voor je bloedsomloop en daarmee positief effect heeft op een hele hoop dingen, waaronder je huid en je spieren. En je bent wakker without a doubt! Vervolgens een zorgvuldige huidverzorging, van top tot teen, waarna mijn dag kan beginnen.

Qua beweging doe ik elke dag een work out thuis, Essentrics of Yoga of een mixje daarvan. Verder loop ik graag.

 

Roken doe ik niet, evenals alcohol drinken. Wat ik wel heel veel drink, is groene thee of kruidenthee, en Aloë Vera sap.

Daar ik veganistisch ben, leef ik voornamelijk van groente en fruit. Ik denk dat dit zowel mijn huid als mijn gestel erg ten goede komt, zeker in combinatie met het vermijden van geraffineerde suikers. Verse smoothies&sappen en fruitsalades, gedroogd (uiteraard ongezoet) fruit, zelfgemaakte soepjes&salades en rauwe, gestoomde of gegrilde groenten behoren tot mijn dagelijkse dieet.

Daarnaast eet ik veel noten zaden, zowel geroosterd/gebrand als rauw. En ik ben een fan van rauwe chocolade; veel lekkerder dan verwerkte chocolade en nog gezond ook!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

 

Zoals gezegd start ik deze maand met mijn studie, dus de komende jaren zal ik mij daar op storten. Qua modellenwerk ga ik gewoon lekker door zolang dat met mijn studie te combineren is. Sinds kort sta ik ingeschreven bij Devision Model Management hier in Nederland en bij V-Models in Bejing, dus ik ben erg benieuwd waar dat schip zal stranden! Daarnaast verwacht ik voorlopig nog part-time te blijven werken in de dierenkliniek.  Het is erg prettig om zekerheid en vastigheid te hebben qua inkomsten.

Foto Kimberley de Romijn - Styling Lizzy Tardy - Muah Michelle Maas

Foto MJozef, analoog - muah Katharina Stavrinidis

Foto Richard Monsieurs - Haar Kim van der Ham - Make up Caroline Quirynen - Styling Miquel Mohamedjar

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

 

De shows die ik op Amsterdam & Paris Fashion Week heb gelopen behoren voor mijn gevoel tot nu toe wel tot mijn hoogtepunten. Dat was ontzettend gaaf om te doen. Verder heb ik zoveel positieve ervaringen en heerlijke momenten gehad, en met zo ontzettend veel geweldige mensen gewerkt, dat ik eigenlijk geen favoriete zou kunnen aanwijzen!

Wat wel een grappig moment was; kort geleden tijdens een shoot in hartje Amsterdam, vroeg de fotograaf mij om midden op de trambaan, in een grote suikerspin-roze jurk, te gaan zitten en kauwgombal bellen te blazen. Het trok een hoop bekijks en was telkens rennen geblazen vanwege de trams de elkaar in vrij hoog tempo opvolgden. Uiteindelijk werden we door de politie van de trambaan gehaald, want dat mocht natuurlijk niet... We kwamen er gelukkig met een tik op de vingers vanaf en hadden een hoop lol, want het was mooi wel gelukt mij daar, zittend op de trambaan met kauwgombal bel en al, vast te leggen!

 

 

Foto Raf Kuczowicz - Muah Cindy Kuijper

Foto + styling Cassie Yusofi - Make up Justine Dobbe

Foto Nadja Geskus - Muah Arianne van Belzen

Foto Raf Kuczowicz - Muah Cindy Kuijper

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Val niet voor de gouden bergen die men je zal beloven, er worden een hoop mooie praatjes en geweldige beloftes gedaan in deze wereld, en het zorgt alleen maar voor teleurstellingen als je daar voor valt. Blijf nuchter en werk hard, niet alleen aan je poseer- en runway ervaring, maar ook aan je voorkomen. Voor niets komt de zon op!
Er zijn helaas aardig wat rotte appels aanwezig in deze industrie, oplichtende bureaus en fotografen met verkeerde intenties bijvoorbeeld. Wees altijd alert en voorzichtig, als je iets niet vertrouwd kap het dan af of vraag om je heen naar informatie.
Verder vind ik dat persoonlijkheid erg belangrijk is, dat is je visitekaartje, naast een verzorgd uiterlijk. Wees jezelf, en blijf jezelf.  Dus zelfs al ben je goed op weg en hoor je om je heen alleen maar hoe goed en mooi je bent, steek je neus niet (te) hoog de lucht in en ga niet naast je schoenen lopen. Zelfvertrouwen is goed, en ook zeker nodig als model, maar nuchterheid en bescheidenheid is net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het leuk dat er mensen uit verschillende vakgroepen in de modellenwereld en van verschillend kaliber&niveau de kans krijgen hun verhaal te vertellen en hun werk te tonen. Ik voelde mij dan ook erg gevleid toen mij werd gevraagd dit interview en mijn foto’s in te sturen!

https://www.facebook.com/michelle.elisabeth.503

 

bottom of page