top of page

Interviews  / Stories

Miech Rolly

Vertel eens wat over jezelf

Eightees kid, Engels geleerd van MacGyver en The A-Team, fan van kleuren en vormen, al meer dan 15 jaar actief als design director in mijn eigen grafische studio.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Sinds 1999 ben ik actief als vormgever en art director waardoor ik geregeld in contact kwam met fotografie. In 2009 ben ik zelf actief begonnen met modellenfotografie en heb het grotendeels allemaal zelf ontdekt.

 

Wat is je juiste doel?

Een momentopname maken waarin licht, kleur, expressie en omgeving samenvallen en zo een beeld vormen wat waarschijnlijk nooit meer opnieuw zal gemaakt worden, vind ik een originele tijdsbesteding :-)

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij ontspanning, en ik wil er door bijleren op technisch of persoonlijk vlak.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik probeer verschillende stijlen om het voor mezelf boeiend en leerrijk te houden, of ik me daar mee onderscheid van anderen hou ik me weinig mee bezig.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Voor alles wat ik doe vind ik inspiratie in alles wat ik tegenkom. Kleurcombinaties, vormen, locaties, outfits, thema’s, kunst, muziek. M’n gsm staat vol met foto’s van zaken die me inspireren en die bundel ik in Pinterest boards om later makkelijker terug te vinden en moodboards van te maken.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Vroeger wel, nu veel minder. Ik heb zoveel beredeneerde studio shoots gedaan dat de uitdaging soms weg was. Ik hou nu meer van de verrassing van een lichtinval of omgeving die ik vooraf niet voorzien had.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Kleuren pas ik altijd aan om de sfeer van het beeld te versterken. Soms accentueer ik ook licht- en schaduwpartijen manueel.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik heb geen voorkeur maar werk anders. In een studio heb je alles onder controle en kan je op je idee focussen. Dat is voor mij heel rustgevend. Op locatie ben ik actiever omdat ik constant rekening hou met onvoorziene factoren die ik wil benutten om een ander resultaat te bekomen.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Sfeer vind ik belangrijker dan onderwerpen, brengt de kijkers achteraf ook op verschillende ideeën. Zo geeft iedereen een andere betekenis aan een foto en dat maakt een foto sterk vind ik. Wat locaties betreft probeer ik de clichés zoveel mogelijk te vermijden.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Geen echte wishlist wat dat betreft, maar ik heb nog geen tweeling in mijn portfolio en daarmee wil ik zeker nog eens een shoot doen. (Nadat ik dit schreef zag ik net het interview met Maayke en Janneke, toeval bestaat niet!)

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat je maar best een back up plan hebt om je weekend te vullen voor het geval iemand de shoot laattijdig annuleert.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Op dit moment moment ben ik bezig met collages en grafisch werk, hiervoor ga ik ook meer en meer m’n foto’s gebruiken. Ik hou van transfer technieken en meerdere lagen die een nieuw geheel vormen. Op die manier krijgen de foto’s ook een twee leven op canvas of hout.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Hun expressie is voor mij het belangrijkste, de vindingrijkheid in hun poses daarin is voor mij ook een enorme meerwaarde. Dat geeft mij de vrijheid om op andere zaken te letten tijdens de shoot en zo is het resultaat meestal beter. Uiteraard is het juiste enthousiasme ook iets wat ik heel belangrijk vind.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik had er tot voor kort nog niet van gehoord, maar ben blij dat ik het heb leren kennen. Het is een ontzettend fijn initiatief om mensen met dezelfde interesses een platform te geven hun werk te tonen.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Neem het serieus of blijf thuis. Of het nu voor het plezier of professioneel is, verdoe niemand z’n tijd en wees altijd enthousiast.

 

 

facebook.com/miechrollyphotography

instagram: @miech

blog: www.sixinchstiletto.be

sixinchstiletto@gmail.com

+32 476 34 60 33

bottom of page