top of page

Interviews  / Stories

Mika Franssen

Kun je ons iets vertellen over jezelf?

Mijn naam is Mika Franssen en ik ben 15 jaar oud. Ik doe nu 3 havo op het Sint-jans college. Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met mijn vrienden, knuffelen met mijn liefste vriendje, sporten, shoppen en natuurlijk modellenwerk!

 

Als je iets aan jezelf zou kunnenn veranderen, wat zou dat zijn?

Ik denk niet dat ik perse iets zou willen veranderen aan mijzelf, ik ben natuurlijk niet perfect. Maar je minderheden maken je uniek, hoe jij bent. Het zou toch saai zijn als iedereen perfect was!

 

Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik 13 jaar was heb ik mijn allereerste fotoshoot gehad, daarna op mijn 14e nog twee . Op mijn 14 jarige leeftijd ben ik door heel veel modellenbureau’s gescout via instagram uiteindelijk werd dat helaas niks. Daarom ben ik naar het Dutch Model event geweest. Erg leuke dag. Ik werd gelijk uit de inschrijfrij gehaald om een show te lopen. Verder die dag nog een catwalktraining gedaan. En aan het eind van de dag lopen om je voor te stellen aan de modellenburo’s. Van de 11 had ik 8 callbacks. Wat betekend dat er 8 interesse hadden en achteraf nog een gesprek met je willen. Bij een van deze buro’s heb ik uiteindelijk een contract getekend. Ik zit nu bij Devision model management. Deze verzorgen nu fotoshoots en castings. Zo heb ik nu mijn eerste show gelopen voor de Hunkemoller.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het werk als model fantastisch! Je leert zoveel veel nieuwe mensen kennen en je krijgt steeds meer ervaring en mooiere kansen. Maar het is ook wel zwaar hoor, lange dagen en veel wachten. Tevens moet je er ook tegen kunnen als je niet gekozen wordt na een casting. Je moet jezelf voorhouden dat het niet persoonlijk is en dat ze op dat moment iemand anders zoeken.

 

Wat is jouw schoonheids regime?

Veel water drinken, gezond eten, sporten, genoeg slapen en je huid goed schoon houden/maken.

Photo: Anally Mendes

koehoorn ( jk photography)

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het echt geweldig! Het shooten, nieuwe mensen ontmoeten en het reizen ik vind het fantastisch en zou het elke dag wel willen doen.


Wat is uw schoonheid regime?

De vorm van mijn lippen, ik heb een omhoog getuite lip waar ik toch wel erg blij mee ben en dan mijn schattige wip neusje wat mijn gezicht apart maakt.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Vooral bezig zijn met het shooten en mijn diploma halen.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

De Coiffure award shoot, de foto’s zijn amazing, alles is perfect in de foto waar iedereen blij van wordt.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je bezig bent met shooten en model wilt worden vooral opletten met wie je werkt en welk modellenbureau je uit kiest, maar heb je het in je zoals de maten en de lengte en heb je er vooral plezier in, keep going!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Een enorm leuk magazine! Ik heb het in mijn bladwijzer balk staan en zodra ik mijn laptop op start ben ik toch altijd erg benieuwd en kijk ik ook meteen naar foto’s/interviews etc.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010356044209&fref=ts

koehoorn ( jk photography)

Photo: Ismaëlle Bulla

Photo: Ismaëlle Bulla

Photo:  Stef Hartog

Photo:  Stef Hartog

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page