top of page

Interviews  / Stories

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Mike Wolters

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Mike Wolters, een sociale einzelgänger die zich mengt onder de mensen maar het ook fijn zichzelf terug te trekken. Heb heel mijn leven mezelf beeldend geuit in verschillende vormen, het begon met een eigen stripblad “Stip-Op” op de lagere school.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Toen ik een jaar of zes was had ik een camera gekregen van mijn ouders, een Agfamatic 100. Daar heb ik mijn eerste foto’s mee geschoten. Het leuke is dat ik die camera nog steeds heb, er gaat een 126 film in die niet meer bestaan.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is een een foto te maken met identiteit. Ik hou ervan om een esthetisch concept te creëren met licht en lijnen.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is mijn passie, ik uit mezelf beeldend in deze vorm. Ik heb de kunstacademie gedaan in Groningen en daarna de fotovakschool in Amsterdam.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Mijn streven is dat een foto sfeer en een karakter moet hebben. Bijvoorbeeld als je bij een tentoonstelling bent, dan zie soms een portret waarbij je even stil moet staan en die je intrigeert. Je vraagt je af  wat er om gaat in de die persoon op de foto of schilderij.

Model: Daphne van Drenth

Model: Anne-Marie

Model:  Ine Meester

Waar haal je inspiratie vandaan?

Uit mijn omgeving, het stadsleven, bepaalde magazines en zeker ook de schilderkunst, vind onder andere het werk van Egon Schiele  erg pakkend.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ligt uiteraard aan wat voor project ik bezig ben, maar met een fashionfoto heb je met een team het idee & locatie al besproken. En de lijnen, belichting en poses suizen al door je hoofd.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Zoals bijna iedereen bewerk ik mijn foto’s ook, ik retoucheer, druk door, hou tegen en doe mijn kleurcorrecties.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Locatie en dan het liefste werken met daglicht, dat kan binnen of buiten zijn.

Als ik alleen in een vaste studio zou werken, zou ik mij erg beperkt voelen in mijn creativiteit.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Ik heb veel met mensen, vooral ook de “imperfectie”. Bijvoorbeeld een model met een gaaf gezicht en met uitstaande oren.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Een fashionshoot midden tussen de mensen in een grote metropool of verlaten op een prachtige gletsjer lijkt mij wel wat!

Model:  Ine Meester

Model: Daphne van Drenth

Model:  Ine Meester

MUA Mirjam van Wiggen - Model Noëlla Mawuenyega

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat je nooit uitgeleerd bent, en je nooit moet opgeven. Verder zoveel mogelijk technieken aanleren en dat DE juiste manier niet bestaat, alles is in weze toegestaan in de fotografie.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik ben jaren heel erg ziek geweest, voor mij is het doel om 100% fit te worden, en dit jaar een nieuw portfolio/website te maken die gebaseerd is op fashion, portret en autonoom werk. En mijzelf de komende jaren verder te ontplooien als modefotograaf.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik denk dat je als fotograaf en model altijd een klik moet hebben of in ieder geval voor elkaar moet open  staan om samen een pakkende foto te maken.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind jullie blad een mooi initiatief, en het is goed dat fotografen een vernieuwend platform krijgen waar ze zich kunnen uiten.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Begin niet aan iets als doel om iets nieuws te creëren, maar kijk om je heen en reflecteer dat in je werk. Dan hou je het langer vol en ben je vernieuwend.

 

https://www.facebook.com/mike.wolters.71

 

 

 

 

 

Model: Anne-Marie

Model:  Ine Meester

Model:  Ine Meester

By: Michel Zoeter

bottom of page